Autor Tema: Skoda Fabia 1.0 75KS Lupkanje  (Pročitano 7295 puta)

0 članova i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Bogdan86Započeo temu

Skoda Fabia 1.0 75KS Lupkanje
« poslato: 22. Maj, 2015. 11:25 »
Imam jednu nedoumicu, pazario sam nofu fabiu 1.0 od 75 ks u auto centru Stojanovic na Novom Beogradu i od pocetka cujem neko lupkanje pri promeni brzina (kao da je nosac motora) naravno da sam otisao da reklamiram odmah sutradan gde me je glavni majstor zaduzen za reklamacije docekao u cudu, seo u auto i testirao ga malo u voznji i kretanjem kola pod rucnom gde se jasno culo lupkanje, nakon toga je seo u drugu fabiju koju su trenutno imali sa istim motorom i uradio isti test i na njoj se sve isto culo nakon cega sam dobio odgovor da ni oni nisu znali za to ali da to navodno nije kvar samo zato sto nema sanse da bi pustili iz fabrike takve automobile  wac1 Sve ostalo radi perfektno i prezadovoljan sam sa autom ali nisam siguran sta mi je ciniti povodom tog lupkanja, inace auto je presao tek 100km pa je pitanje da li da sacekam tih prvih 1000 km da sve legne na svoje ili sta? Svaki savet je dobro dosao...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2015

Na mreži zare

Odg: Skoda Fabia 1.0 75KS Lupkanje
« Odgovor #1 poslato: 22. Maj, 2015. 14:23 »
"Nema sanse da bi iz fabrike pustili takve automobile "  =)). Kao da tamo ne rade ljudi koji mogu da zabusavaju ili pogrese.
Meni su 2 puta menjali ruter jer nije radio isti port ali je nemoguce da na svakom ne radi bas isti port i to sam samo ja prijavio u celom gradu. Kada su sve proverili ispostavilo se da stvarno ne radi a da ja bas nisam toliko lud koliko su mislili  :B=).
Nista nije nemoguce.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #2 poslato: 22. Maj, 2015. 17:30 »
Pazi u toku jedne smene u fabrici se rade razne kontrole na zvrsnoj traci na svim vozilima.Odredjen broj vozila testiraju test vozaci(ne testira se svaki auto)i ako oni nesto primete da postoji problem onda se problem analizira do kraja zbog cega,kako je nastao itd,itd...Moze da se desi da je prosao neopazen problem u ovom slucaju kod tebe lupkanje i da je poslato u prodaju!!Za tako nesto su posle zaduzeni ovlasceni servisi u krajnjem slucaju se vozila vracaju u fabriku radi deteljnije analize problema(ako servis ne moze da resi)a kupac bi trebalo da saceka do mesec dana cini mi se,da se resi problem a ako ne onda dobija drugi auto!!Tako bi bar trebalo da bude posto takva je politika u Fiatu u Kragujevcu!!Pozz ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Beli82

« Odgovor #3 poslato: 22. Maj, 2015. 22:18 »
Prvo da častiš za novi auto! A drugo-pojačaj muziku!  =)) =)) =)) =)) =))
Već sam ti rekao- sedi bre i uživaj, nov auto, nov model, ako je serijski problem javiće se još ljudi pa će se rešavati redom. Možeš i da pošalješ mejl centrali u Češkoj pa da vidiš odgovor. Samo naravno, napiši da je lupanje nesnosno i da baš smeta u vožnji. A za čast ćemo se dogovoriti kada se vidimo!  C:-)
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #4 poslato: 23. Maj, 2015. 18:39 »
Naleže zamajac i set kvačila. :D

« Odgovor #5 poslato: 03. Jun, 2015. 15:24 »
Tako je prijatelj sa Fabijom imao problem sa lancem i prezupčavanjem na TSI motoru.
Svakih 30.000km ista priča. Prvo su mu rekli kako se kvar dešava samo zato što je ne vozi svaki dan,
već povremeno, pa se ulje slije na dno i pri paljenju nema podmazivanje.
Šetali ga 2 meseca, čim je poslao mail u Češku, odma su mu zamenili auto i dali mu auto sa mnogo više opreme.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2htp 2006.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #6 poslato: 03. Jun, 2015. 22:32 »
nakon toga je seo u drugu fabiju koju su trenutno imali sa istim motorom i uradio isti test i na njoj se sve isto culo
Serijski znači :-)
Možeš i da pošalješ mejl centrali u Češkoj pa da vidiš odgovor. Samo naravno, napiši da je lupanje nesnosno i da baš smeta u vožnji.
Obavezno. Ne sme ništa da lupka kod novog auta. Mada, ograđujem se, jer ne znam tačno šta je u pitanju i kakav je zvuk. Ali prvo - prodavca cimati više puta ako si siguran da to ne sme da se čuje.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

« Odgovor #7 poslato: 19. Jun, 2015. 09:57 »
Prvo hvala svima na odgovoru, raspitivao sam se dosta kod drugih ljudi i na stranim forumima i kako stvari stoje navodno nije nikakav kvar vec je to zvuk koji dolazi iz menjaca i to je za taj auto sasvim normalno, cak su nekom liku poslali i nekakav video iz fabrkie kao dokaz da nije kvar  :D Za sada guramo ovako pa ce vreme pokazati  ;)

Na mreži Markkoni

« Odgovor #8 poslato: 02. Okt, 2015. 21:10 »
Ja sam primetio ovaj zvuk na 1.2 TSI, i moram priznati da nervira. Bas sam hteo u ponedeljak da se javim na servis, ali izgleda standardna stvar. :(

Sent from my SM-N910C  

« Odgovor #9 poslato: 03. Okt, 2015. 09:36 »
Pazi ne bi trebalo na 1.2 da se cuje, ja sam dobio info da je to samo na 1.0 od 75KS i probaj da pustas kvacilo kao baba da vidis da li ce se cuti, ja to lupkanje imam samo u malo zustrijoj voznji kada naglo pustam kvacilo...

Van mreže nikolaj

« Odgovor #10 poslato: 03. Okt, 2015. 10:49 »
Ja sam primetio ovaj zvuk na 1.2 TSI, i moram priznati da nervira. Bas sam hteo u ponedeljak da se javim na servis, ali izgleda standardna stvar. :(

Sent from my SM-N910C  

Na 1.2TSI ti se verovatno čuje lupkanje cevčica za gorivo na leru, pri malom broju obrtaja. Već se dešavalo mnogima, a rešava se ubacivanjem sunďera u kanal kroz koji idu cevčice ili vezivanjem cevčica plastičnom vezicom u gornjem delu ispod haube. Bilo je i slika u nekoj temi na forumu, pokušaj da naďeš.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #11 poslato: 03. Okt, 2015. 18:01 »
Izgleda da kod se mene zacuje nesto u trapu.
Desava se ponekad kada predjem preko neravnina. Plastican zvuk. Praticu pa cu reklamirati vec.

Sent from my SM-N910C  

Na mreži MAKS

« Odgovor #12 poslato: 04. Okt, 2015. 07:21 »
Slicnio lupkanje sam imao i ja na mojoj skodi. hearcut Popravljeno. Rekli su mi da je pukla neka plastika koja drzi cevi za gorivo na jednom mestu i usled vibracija cuje se tup plasticni udarac. Nebi trebalo da bude neki problem. Ako je u garanicju teraj u servis. A ako imas mogucnosti skine se plastika  sa desne strane ispod vozila i to se resi. :)
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #13 poslato: 15. Mar, 2016. 13:51 »
Mali update na temu, posto se lupanje nastavilo resio sam da pustim mail centrali i objasnim situaciju sa sve odgovorima majstora koje sam dobio u Srbiji iz ovlascenih servisa, nakon mesec dana stigao je odgovor da ce me kontaktirati iz AC da resimo problem. Poziv sam dobio nakon par dana ali od ACS Stojanovic-a, njih su kontaktiorali iz AC zakazali termin, oterao auto i prvo sto mi je majstor rekao da je malo falilo da izgube licencu zbog mene  ;) primili uredno auto po svim propisima skinuli ceo menjac nasli lufta u lezajevima i ko zna sta jos nakon cega sam dobio informaciju da sada moraju da vrate menjac i da ga slepaju za Cacak i da ce mi tamo resiti problem... U prevodu posle odbijanja da mi cak i pogledaju auto i ubedjivanja kako to nije kvar sada mozda dobijem nov menjac kada su dobili po zubima.  Kada dobijem nove informacije odmah kacim ovde jer napominjem da je taj zvuk bio prisutan i na drugim fabijama sa tim motorom!!!

Na mreži Markkoni

« Odgovor #14 poslato: 15. Mar, 2016. 15:17 »
Meni su ustanovili da su losi nosaci motora. Proslo je od tada 2 meseca i jos ih nema. Uskoro ce mi i drugi redovan servis pa se nadam da ce do tada stici.

Sent from my SM-N910C