Autor Tema: Problem sa komutatorom i sa brojem obrtaja pomoc  (Pročitano 520 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VlajkoKG

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
Problem sa komutatorom i sa brojem obrtaja pomoc
« poslato: 26. Maj, 2015. 23:45 »
Imam skodu Feliciju 2000god 43kw karburator. I PROBLEM za godinu dana promenio sam dva komutatora ! Prvi je crko pretpostavljam zbog reglera al neznam sto je drugi crko. I sad kad sam stavio 3 skala za broj obrtaja kako pustim gas skace sama od sebe ! Ne menja se zvuk motora samo skala skace ko da merim otpor na unimeru a ne broj obrtaja! Sta to moze da bude. Desavalo mi se da kad ugasim auto skala ostane na 900 obrtaja , al samo dam kontakt i iskljucim i ona se vrati na 0 , al da u toku rada motora non stop skakuce te na 1000 te na 3000 !
  • Vozi: skoda felicia 1.3 GLX

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
Odg: Problem sa komutatorom i sa brojem obrtaja pomoc
« Odgovor #1 poslato: 27. Maj, 2015. 00:32 »
Komutatori su najveci problem. Ja sam dva promenio, ni jedan nije bio neispravan nego skakanje obrtaja me je nerviralo. Neko vreme se nije desavalo, kada sam mu pojacao masu. Mnogi vozaci Favorita i Felicije su komutator stavljali na sraf od amortizera. Ja sam kod mene vezao zicu na njega i direktno na minus klemu.

Van mreže paun

• RallyeSport
  • Ugled: 5
« Odgovor #2 poslato: 27. Maj, 2015. 09:40 »
Isti problem sa variranjem obrtaja sam imao i ja na feliciji. Problem sam resio zamenom komutatora. Samo ne mogu da se setim koji sam uzeo, znam samo da su mi u radnji rekli da je jedan od kvalitetnijih. Stari sam ostavio za rezervu i mirna glava.

Van mreže VlajkoKG

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
« Odgovor #3 poslato: 02. Jun, 2015. 14:27 »
Pa ja sam do sad zamenio 2 i nijedan nije pravio ovakav problem a bili su na istom mestu. al su bili oni kao cokolada ! e sad mi je majstor stavio kao neki bolji koji je malo veci metalni al pise na njemu nemacka ... I to je pocelo da se desava... Videcu da kupim drugi neki pa da probam. 
  • Vozi: skoda felicia 1.3 GLX

Van mreže Diamond

• Style
  • Ugled: 6
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
« Odgovor #4 poslato: 04. Jun, 2015. 17:11 »
Ja sam na favoritu kupio neki maleni crni sa nekim crvenim slovima ne mogu vec da se setim sta je pisalo... inace radilo extra...
  • Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX