Autor Tema: Pokazivac nivoa goriva  (Pročitano 6324 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sozontijeZapočeo temu

Pokazivac nivoa goriva
« poslato: 29. Maj, 2015. 23:29 »
Postovanje,imam problema sa pokazivacem nivoa goriva.Desava se da pisti i gori lampica iako ima goriva, to je jedan slucaj,drugi slucaj je da naprasno pokazivac nivoa goriva uopste nereaguje kao da je rezervoar potpuno prazan.Treci slucaj je i najcesce se desava da kad zapisti sto je signal da je gorivo doslo do rezerve ja svaki put namerno sipam tacno 10 litara,ali skala skoro nikad nepokazuje isti nivo ponekad dodje skroz do pola a ponekad nije ni blizu.I konstantno varira nivo cim ugasim auto i opet upalim.Osim sto uzasno nervira imam i problem sto nikada neznam tacno koliko imam goriva.Molim za bilo koju vrstu pomoci .unapred zahvalan.
  • Vozi: Skoda fabia 1.4 clasic

Van mreže Beli82

Odg: Pokazivac nivoa goriva
« Odgovor #1 poslato: 30. Maj, 2015. 17:19 »
Meni se to dešavalo kada sam uzeo ovaj auto, ali je problem nestao kada sam nekoliko puta sipao više od pola rezervoara. Pretpostavljam da je kod mene bio problem što auto ima plin pa je prethodni vlasnik vozio 90% na plin što je izazvalo da se mehanizam plovka "ulenji". Skoro godinu dana nemam taj problem. Probaj da sipaš više od pola nekoliko puta pa vidi da li će se opet dešavati, mada možeš i da izvadiš plovak i malo ga očistiš. Prilično sam siguran da je mehanički problemčić.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #2 poslato: 31. Maj, 2015. 08:07 »
Podigni zadnje sedište,otvori ulaz u rezervoar,proveri prvo instalaciju plovka i elektriku na njoj,zatim očisti rezervoar,sito i pogledaj pumpu u rezervoaru.Nakon toga sipaj 10L goriva.Trebalo bi da prebaci 1/4 rezervoara,pod uslovom da već imaš barem 3 L goriva.

Van mreže Beli82

« Odgovor #3 poslato: 31. Maj, 2015. 18:52 »
Podigni zadnje sedište,otvori ulaz u rezervoar,proveri prvo instalaciju plovka i elektriku na njoj,zatim očisti rezervoar,sito i pogledaj pumpu u rezervoaru.Nakon toga sipaj 10L goriva.Trebalo bi da prebaci 1/4 rezervoara,pod uslovom da već imaš barem 3 L goriva.

Pre svega ovoga naravno skini klemu sa akumulatora kako se ne bi isprskao gorivom ili ne daj Bože zapalio sebe i auto. Jedna varnica je dovoljna da isparenja naprave zaglušujući ka-boom, kao erudijum 36-eksplozivni svemirski modulator.   =))
https://www.youtube.com/watch?v=89B_8H1RNKA
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže sasacalko

« Odgovor #4 poslato: 01. Jun, 2015. 15:07 »
     Imam isti slučaj. majstor je izvadio plovak, očistio ga, ispraznili smo rezervoar i sipali novi benzin. radio je nedelju dana i opet je počeo da "brljavi", opet smo ga skinuli, očistili, pregledali kontakte, posle desetak dana kvar se vraća. Više i ne pokušavam da ga opravim. Vozim na plin, a jednom u dva meseca odem na pumpu i natankiram benzin do kraja i tako znam da uvek imam gorivo.
     ps. kod mene se ne pali sijalica za rezervu, samo skala stalno pokazuje razlicite vrednosti - od nule do maksimuma (zavisi od raspoloženja).  =))