Autor Tema: Trese pri kocenju. Felne, diskovi, gume.. ??  (Pročitano 12973 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GohuZapočeo temu

Trese pri kocenju. Felne, diskovi, gume.. ??
« poslato: 01. Jun, 2015. 15:11 »
Cao,

pocelo je sa blagim potresima pri kocenju izmedju 90-120kmh, ok diskovi rekoh, posle 110 000km red je da se promene.. istina bili su jako tanki..
promenio diskove i plocice i nastavilo se isto.. trese pri kocenju i malo auto vuce u stranu..
posle par majstora i cimanja ustanovi se da su mi blago krive felne, znaci nista na oko viljdivo ostecenje nego jednostavno ne mogu lepo da se balansiraju...

sad moje pitanje, preporuka za servis felni.. npr ispravljanje sve 4 da se dovedu u osu kako treba..
zvao sam Lav auto, citao na netu da je preporuka za njih, imaju dobru masinu..
njihova cena je 11400 dinara ako nema dodatnih radova varenja itd.. ovo je cena sa balansom, montazom\demontazom itd..

alu roki, oblakovska preko telefona kaze 2000din ( sve sa montazom\demontazom) po gumu, a 2400 ako je krivo srce..

ima li neko isustva po ovom pitanju...?

pozdrav,
Goran
« Poslednja izmena: 26. Jun, 2015. 22:29 Karlheinz Hell »
  • Vozi: OCTAVIA-ja 2011 1.9 TDI PD - kao tenk :)

Na mreži BALKANIJA

Odg: Trese pri kocenju. Felne, diskovi, gume.. ??
« Odgovor #1 poslato: 01. Jun, 2015. 21:51 »
Ima neki u Banovcima Radovan, ja sam bio zadovoljan a duplo jeftiniji ok Alu_roki. Ima telefon na netu U Banovcima na ulazu sa leve strane. Ima telefon na netu a verovatno i ovde u nekoj od tema.

« Odgovor #2 poslato: 03. Jun, 2015. 09:28 »
cool, hvala.

videcu sta cu i kako, pa javljam rezultat.

pozdrav
Goran

« Odgovor #3 poslato: 15. Jun, 2015. 13:44 »
evo update-a..

nije srecan jbg..  sredio sam prednje 2 felne kod Alu Rokija u Oblakovskoj, jedna je bila ok a druga je bila za ispravljanje..
I posle toga ista prica...
doduse auto mi ne vuce u stranu ali i dalje trese...

vozio sam ga na autoputu pre neki dan... trese pri kocenju izmedju 80-120kmh.. preko 120kmh ne... ????

a da budem iskren, mozda malo osecam na volanu da trese kada ide 110km.. to je mozda od zadnjih felni sto isto moraju da se isprave.. to je ok.. ispravicemo ;)

nego i dalje ne znam sto bi moglo da trese.. zamenio sam diskove i plocice pre 2000km... tako da ne bi trebalo da je to uzrok.. hmm nisam pametan..

ostaje samo jos jedna nedoumica.. gume?

treca sezona im je, 50k km sam presao sa njima.. mozda su se malko pokrivile.. ??

svaka sugestija saver, bi bilo super;)

Van mreže tasa

« Odgovor #4 poslato: 26. Jun, 2015. 10:21 »
Ako je do guma, to hoce da se manifestuje prilikom ubrzavanja, ali prilikom kocenja tesko. Proveri komplet trap,jer ako nije utegnut za svih strana hoce da trese.  Jel trese ako lagano pritiskas kocnicu?
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

« Odgovor #5 poslato: 26. Jun, 2015. 10:24 »
cao,

ne trese ako lagano pritiskam kocnicu, odnosno ne oseca se toliko... a kada je nagazin na 100kmh trese kao ludo.
trap je skroz utegnut, vise puta proveravan.. nista mu ne fali..

ostaje samo jos da ispravim zadnje dve felne i onda idem na put do Grcke... sta cu ;)
pre neki dan sam presao 700km za jedan dan, konbinacija autoputa i magistrale i sve je ok, dok ne krenem da kocim na visim brzinama.. jedino to sto me nervira..

jbg.. ako uspem mozda pribam sa drugim gumama... pa da vidim... nisam pametan

Van mreže tasa

« Odgovor #6 poslato: 26. Jun, 2015. 10:30 »
Kad kocis, jel ti igra papuca kocnice, ako ona igra, onda diskovi krivi.  POsle zamene diskova, da li je treslo u pocetku?

« Odgovor #7 poslato: 26. Jun, 2015. 10:38 »
ne mogu da kazem da igra, ali mogu da osetim na papucici recimo trenutak kada plocice lepo nalezu na diks a kada ne.. kao da secka malko..

nije treslo prvih 1000km a posle opet... kazu da je moguce da su se opet pokrivili diskovi.. a ja racun nisam sacuvao...

:(

Van mreže tasa

« Odgovor #8 poslato: 26. Jun, 2015. 10:42 »
Diskovi, ako budes menjao, stavi najjeftinije. Sto skuplji to vece sranje. Sve vise imam osecaj da nas neko zaje*ava sa tim diskovima, pre sam na kola stavljao diskove za 20 maraka, i sve radilo kao sat, pre se ne secam da se neko zalio na krive diskove. Sad svaki drugi kuka na krive diskove, ma dodje mi da uzmem neko sranje od diskova za 20eura pa da vidim kako ce se ponasati..... kad krene ovo oko dikova prosto se najezim  hearcut  :D

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #9 poslato: 26. Jun, 2015. 15:43 »
Sad ispada da ispravljanje alu felni košta koliko i komplet čeličnih.Mada,viđao sam na oglasima i alu 14" kao na mojoj Fabiji kreću se do 100€.

Na mreži hakkler

« Odgovor #10 poslato: 26. Jun, 2015. 15:43 »
Gohu..imam filing da uopće ta tvoja podrhtavanja nemaju veze sa felgama.

Da su felge krive..treslo bi i na 40km/h bez kočenja.

Ti imaš problem sa ovjesom tj. sve više mi se čini sa diskovima ili pločicama...ili čak sa gumama.
moja oba dva kompleta felgi su stara preko 10g...i nisu nigdje krive.
A krstio sam ih po svakakvim rupama na cesti.

Tasa..
nemam uopće komentar na 20 eura okinawa neke diskove...kako je to dobar potez.

Van mreže tasa

« Odgovor #11 poslato: 26. Jun, 2015. 22:56 »
Pa koliko vidim, sve sto nam stize je okinawa, tako da nema razlike. Kod mene sam stavljao uvek proverene delove i skupe kao otrov,  samo nisam stavljao te od 20 jura, ali imam da probam i te pa da vidim, ko zna mozda i valjaju  :B=)
sta reci o nasem trzistu, delovima, klasama istih, nego jad i cemer.....

Van mreže Turbo

« Odgovor #12 poslato: 27. Jun, 2015. 23:34 »
Po pravilu kada trese na oko 100km.h to su zadnje gume. Vidi rotiraj ili pozajmi od nekog  Ko ima iste točkove i gume pa probaj. Al nije mi jasno što samo pri kočenju.

Van mreže Beli82

« Odgovor #13 poslato: 28. Jun, 2015. 00:35 »
Po pravilu kada trese na oko 100km.h to su zadnje gume. Vidi rotiraj ili pozajmi od nekog  Ko ima iste točkove i gume pa probaj. Al nije mi jasno što samo pri kočenju.

Upravo tako. Da su zadnje gume, treslo bi oko i preko 100km/h stalno. Ako trese samo prilikom kočenja, treba proveriti prvo diskove i eventualno kočione cilindre,...
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže ИгоР

« Odgovor #14 poslato: 28. Jun, 2015. 17:02 »
Ако није тресло првих 1000км и онда почело, постоје двије опције:
1. криви дискови, усљед лошег квалитета или непажње у експлоатацији (нпр. одеш да опереш ауто а кочнице су вреле усљед дуге и захтјевне вожње, или нпр. налетиш на бару врелих кочница пар пута и ћао).
2. криве главчине, због којих се дискови врло брзо униште.
Ништа гуме, фелге, итд..то тресе у вожњи, не приликом кочења.