Autor Tema: Trese pri kocenju. Felne, diskovi, gume.. ??  (Pročitano 12992 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GohuZapočeo temu

Odg: Trese pri kocenju. Felne, diskovi, gume.. ??
« Odgovor #30 poslato: 08. Jul, 2015. 23:54 »
Zdravo svima,

Napokon problem je resen. Kao sto sam vec pisao bili su stavljeni novi diskovi pocetkom aprila u Lav autu na Ceraku. Tom prilikom su zamenjene plocice i silen blokovi (cvileli su iskljucivo kada je jako hladno pri prelasku preko lezeceg). Tada sam bio zadovoljan uslugom i cenom. Svi stari zamenjeni delovi su mi spakovani kao dokaz.
Ova akcija zamene diskova, plocica i silen blokova je uneta u njihov sistem i vezana je za registraciju.

Nakon nekog vremena ustanovio sam da mi ponovo trese pri kocenju na brzinama preko 90kmh. Posto sam izgubio racun koji sam dobio pri zameni diskova mislio sam sa ne mogu da se pozovem na garanciju, ali na savet Bugarina, kome se ovom prilikom javno zahvaljujem, otisao sam proslu subotu na bum kod njih izneo im problem onako fer bez mazanja. Da sam menjao vec kod njih, da trese i da nemam racun itd.. Momci su me iznenadili, iz sistema njihovog su nasli i izvadili specifikaciju i sve vezano za zamenu iz aprila meseca, probali auto ustanovili da trese i zakazali za danas termin da se to sredi. Ustanovljeno je da diskovi nisu krivi-krivi vec da im je "losa struktura".. Da se to desava itd.. Zamenili su mi sa novim diskovima SWAG marka na ime garancije.

Nakon zamene auto ne trese, koci ravnomerno i stabilno.

U svakom slucaju svaka cast Lav autu na korektnom odnosu prema klijentima. Topla preporuka.

Pozdrav,
Gohu

• Vozi: OCTAVIA-ja 2011 1.9 TDI PD - kao tenk :)

Van mreže Beli82

« Odgovor #31 poslato: 09. Jul, 2015. 00:29 »
Eto, rešena stvar. Ovo tek sada stavlja tačku na sve teorije. Poenta priče je da ne postoje najbolji diskovi već samo dobri i loši. Nažalost, globalizacija+kapitalizam=totalni pad kvaliteta u svakom segmentu proizvodnje.
« Poslednja izmena: 13. Jul, 2015. 22:19 Karlheinz Hell »
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže Neba

« Odgovor #32 poslato: 09. Jul, 2015. 09:39 »
Nakon zamene auto ne trese, koci ravnomerno i stabilno.

Колико километара си прешао са SWAG дисковима ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #33 poslato: 09. Jul, 2015. 09:55 »
poceli su jako brzo da tresu, npr posle 1000km...

do zamene sam presao jedno 5000km...

nije da je smetalo nesto preterano sto trese... jer trese samo na brzinama preko 90kmh a to po gradu nije cesto.. tj, kocenje na tim brzinama nije ucestalo u gradskoj voznji...

Van mreže Neba

« Odgovor #34 poslato: 09. Jul, 2015. 10:02 »
Мислим да се нисмо добро разумели, хтедох да питам после замене (ове последње, рекламације) колико си прешао?
/* Ја сам за своју муку помислио бар 3 пута да сам је решио али се враћала након пар хиљада км, тако да би био 100% сигуран да је проблем решен треба прећи километражу, ја би рекао бар 5000км */

« Odgovor #35 poslato: 09. Jul, 2015. 10:57 »
juce sam tek zamenio.. idem u Grcku za 10tak dana pa kada se vratim imacemo lepu kilometrazu kao test period.

javljam se tada.

pozdrav,
Gohu

Van mreže Neba

« Odgovor #36 poslato: 09. Jul, 2015. 11:48 »
Срећан пут  :))

Na mreži zare

« Odgovor #37 poslato: 09. Jul, 2015. 16:18 »
juce sam tek zamenio.. idem u Grcku za 10tak dana pa kada se vratim imacemo lepu kilometrazu kao test period.
Nije to put koji ce nesto uposliti kocnice. Vozices 1500 km a kocnice ces da potrosis kao da si npr.vozio 100 ili 200 km po gradu.

« Odgovor #38 poslato: 09. Jul, 2015. 16:21 »
ima jos 10tak dana gradske voznje  :bravo: :bravo: :bravo:

svasta je moguce, pu pu pu..  :))

Van mreže ИгоР

« Odgovor #39 poslato: 09. Jul, 2015. 20:45 »
...што ће рећи да ипак неки јесу од чоколаде...  :B=)
Ако ти је за утјеху, и ја сам набацио Swag дискове и Bosch плочице, прешао једно 700км жестоке вожње, и ево још не тресу, нити им пада на памет..

Van mreže Turbo

« Odgovor #40 poslato: 10. Jul, 2015. 13:04 »
Zato lepo zamenis u ovlašćenim servisima, uzmeš račun i ako tresu, nek se oni jebavaju do sutra. Platiš malo više ali ne brineš.
« Poslednja izmena: 13. Jul, 2015. 22:18 Karlheinz Hell »

Van mreže akriza11

« Odgovor #41 poslato: 06. Jun, 2017. 23:25 »
Ja imam fabiji mk2 sport style karavana koja je prošla 120000 km.imam zimske i ljetne gume.kad sam vozio sa ljetnima,treslo mi je kad sam kočio.sada sam stavio nove ljetne i ne trese mi.problem su bile gume
  • Vozi: Škoda Fabia 2 combi,sport stile 1,4 16v 2008god

Van mreže Peja

« Odgovor #42 poslato: 24. Jun, 2017. 13:06 »
Pre nego okrivim delove, da li vazduh u kocionom sistemu moze praviti ovakvu manifestaciju?

Evo isti slucaj i kod mene, zamanjeni diskovi proslog leta. Krenuo juce na put...  u jednoj situaciji noga na kocnicu pri 130, auto poceo da se trese a u istom ritmu i papucica. Posle sam imao 1500km puta da testiram, kada jace pritisnem manje ili ne trese uopste, a kada blaze pritisnem trese u pri >90kmh.
17kkm penzos voznje, Textar nije za preporuku, definitivno.

Svojevremeno sam razgovrao sa jednim austrijancem (mashinac) na temu kvaliteta mehanickih sklopova i delova, kaze za Svajcarsku ide 1. kategorija iskljucivo, za Austriju 1.-3., za Nemacku 1.-5. dok za Srbiju 1.-10, pa kome se sta zalomi.

Moram kontaktirati MihajlaP da vidimo da li mogu da se izvadi neki novac nazad.

Cicija dva puta placa, UVEK!
« Poslednja izmena: 24. Jun, 2017. 13:16 Peja »
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže akriza11

« Odgovor #43 poslato: 10. Mar, 2020. 09:34 »
Ja imam problema sa diskovima.Nakon  4 puta promjene diskova  (2x novi,2x tokareni) i 2x novih pločica i dalje je problem.Stavio sam i nove glavčine i ponovo se diskovi iskrivili.

Van mreže akriza11

« Odgovor #44 poslato: 10. Mar, 2020. 09:46 »
Nisu glavčine