Autor Tema: Dezinfekcija klime  (Pročitano 2079 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sasacalkoZapočeo temu

Dezinfekcija klime
« poslato: 05. Jun, 2015. 12:42 »
    Kada upalim klimu nema nikakvog smrada ili slicno. Kada zavrsavam sa voznjom, ugasim klimu, a ostavim da duva ventilator jos minut, dva da bi osusio kompresor, e tada osecam miris na vlagu. Da li je to normalno ili da cistim klimu? wac1
    Dezunfekciju klime bih odradio onim sprejem koji se ubaci u auto, zatim on ispusta neki dezinfekcioni gas, pusti se klima 10min na recirkulaciju da gas prodre svuda i gotovo.

Van mreže paun

Odg: Dezinfekcija klime
« Odgovor #1 poslato: 05. Jun, 2015. 22:40 »
Imam isti problem. Probao sam sprej,isao u Beogumu na ciscenje i bilo je bolje prvih par puta ali je sada opet isto. Vise se i ne trudim da ukljucujem samo ventilator da bi se osusio isparivac ili sta vec i mirisa nema.

« Odgovor #2 poslato: 06. Jun, 2015. 06:01 »
Hvala. Onda i ja necu da diram nista.  ;)

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #3 poslato: 08. Jun, 2015. 07:07 »
Wyns čistač. Tretman klima uređaja.

« Odgovor #4 poslato: 16. Jun, 2015. 08:55 »
        Wyns je oko 1250 din na eko pumpi. Kupicu ovih dana kada legne plata. Na netu sam nasao i pogledao sastav, pa to je cist propan-butan(obica tng), ništa drugo. Ako bude odradio dezinfekciju kako treba, sledeci put cu da ubacim mali reso u kola i pustiću da ispusta gas, jedno desetak minuta. Evo linka na kome mozete videti sastav http://www.wynns.rs/proizvodi/klima-sistem/airco-pure/

« Odgovor #5 poslato: 01. Jul, 2015. 11:51 »
        Skinuo sam filter kabine, i uključio ventilator da duva i ukljucio da vrti unutrasnji vazduh (recirkulacija), s obzirom da je filter izvadjen, na tom mestu je izlazio vazduh  wac1, a ja sam misli da treba da uvlaci. Mislio sam da uradim dezinfekciju bez filtera, ali zbog ovoga sam stavio novi filter i onda sam ukljucio klimu, postavio na recirkulaciju, ventilator na drugu brzinu, ukljucio sprej i ostavio 10 min. Posle deset minuta sam iskljucio klimu, ostavio samo da radi ventilacija jos pet minuta, sa svim otvorenim vratima.
        Nakon toga sam proverio kanale vetilacije i video da su svi "masni", sto je dokaz da je sprej prosao kroz kanale. Miris ustajalog vazduha vise se ne oseca, oseca se miris parfema, tako da kad taj miris isčezne - znaću da li je klima dezinfikovana ili je samo zamaskiran miris.  :bravo:

Van mreže milosgranice

« Odgovor #6 poslato: 02. Jul, 2015. 15:18 »
bravo majstore, javi utiske, ja sam radio sa onom penom i nije lose, za sad se ne oseca  taj miris
  • Vozi: fabia 1.9sdi