Autor Tema: Održavanje klema na akumulatoru  (Pročitano 4201 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Održavanje klema na akumulatoru
« poslato: 06. Jun, 2015. 09:30 »
Šta preporučujete od ova dva proizvoda?
http://www.akumulator-shop.rs/kategorije-proizvoda/dodatna-oprema/sitan-pribor/zastitni-sprej-za-klemne-berner-detaljno

http://www.akumulator-shop.rs/kategorije-proizvoda/dodatna-oprema/sitan-pribor/zastitna-mast-za-baterijske-polove-detaljno

Hoću da skinem kleme, sve lepo očistim do sjaja, namažem, stegnem i zaštitim... da efekat oksidacije klema i smanjenje kontakta svedem na minimum...

Pozdrav!

Na mreži zare

Odg: Održavanje klema na akumulatoru
« Odgovor #1 poslato: 06. Jun, 2015. 09:38 »
Skupo je i jedno i drugo sem ako nemas bar 10 automobila na kojima to hoces da radis ;).
Koliko se secam i obicna tovatna mast tanko namazana radi isti posao. Da ne bude da tvrdim 100 %, javice se jos neko. Sigurno znam da neka od "obicnih" i lako dostupnih masti radi isto to kao ove sa linkova.

Ja nikada nisam mazao kleme i nikada nisam imao nikakvih problema sem ako ne valja punjenje pa se javlja bela skrama.

« Odgovor #2 poslato: 06. Jun, 2015. 10:13 »
Tehnički vazelin kažu da je adekvatna zamena....

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #3 poslato: 06. Jun, 2015. 10:25 »
Ako ti je dobar akumulator i punjenje, ovo ti uopšte ne treba :) Ja ni na jednom od 4 auta nemam problema sa time, a 3 su starija od 20 godina :D Ako baš hoćeš, onda zelena litijumska mast u tankom sloju, vrši poso isto kao i ova mast sa linka.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #4 poslato: 06. Jun, 2015. 14:24 »
Danas nije imao snage ni da zavergla, samo se pogase lampice... :(
Pre nego što sam kupio nov akulumlator, skinem kleme i rastavim sve one kablove koje idu na njih, koliko toliko očistim sve kontakte i pritegnem. Pali kao mina :)
Tako da akumulator nisam kupio, ali ću ovo ponovo sve da rasturim, očistim do sjaja, namažem nekom mašću i miran sam...

Pozdrav

Van mreže MAKS

« Odgovor #5 poslato: 07. Jun, 2015. 08:46 »
Skines kleme sa akumulatora, ocistic kleme kod kablova i stopice na aukumulatoru. Njih mozes da igrebes nozem do sjaja. Namazes tovatnom mascu kleme koje stavljas na akumulator i to ti je to. I ako je sve ok sljakace super. :RR) E ako negde vuce struju ili ti je slab akumulator onda ponaze samo prodavnica i nov akumulator. hearcut
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE