Autor Tema: 1.6tdi, kad je upaljena klima - jako sporo krene?  (Pročitano 1984 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nebojsarZapočeo temu

1.6tdi, kad je upaljena klima - jako sporo krene?
« poslato: 05. Jun, 2015. 09:36 »
Jel se nekome desilo da kad je upaljena klima auto u prvoj ili drugoj u gradu jako sporo krene, bukvalno kao da nema snage i onda odjednom cim predje odredjeni broj obrtaja poskoci i krene kako treba? Juce mi se desilo dva puta, osecaj kao da ga hill hold drzi pa odjednom pusti.

• Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Karlheinz

Odg: 1.6tdi, kad je upaljena klima - jako sporo krene?
« Odgovor #1 poslato: 05. Jun, 2015. 11:59 »
Čini mi se da je na O2: ako je autu potrebno snage u vožnji - isključi se klima /kompresor, na par sekundi/ i auto "živne". Moguće da je tako i kod O3. (a tu je i efekat turbine, mada to na CR ne bi trebalo da se tako oseti)
  • Vozi: Yeti

Van mreže iggy

« Odgovor #2 poslato: 05. Jun, 2015. 13:46 »
Jel se nekome desilo da kad je upaljena klima auto u prvoj ili drugoj u gradu jako sporo krene, bukvalno kao da nema snage i onda odjednom cim predje odredjeni broj obrtaja poskoci i krene kako treba? Juce mi se desilo dva puta, osecaj kao da ga hill hold drzi pa odjednom pusti.

Moj u drugoj ne kreće ni bez klime.
Šalu na stranu, jeste da je za nijansu tromiji auto sa klimom, ali je to neosetno, mozda bi trebao da svratiš do nekog servisa po savet ili bar pozovi telefonom i pitaj.
  • Vozi: Octavia 1.6 tdi

Van mreže Filip

« Odgovor #3 poslato: 05. Jun, 2015. 14:28 »
kolega nebojsar je navikao na turbo benzinca od 200 konja pa možda zato ima ovaj osećaj :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Pedja78

« Odgovor #4 poslato: 05. Jun, 2015. 16:15 »
I meni se cini da je malo sporije povlaci. Ako nije problem neka mi neko napise koji dizel i na kojoj pumpi sipa?

Van mreže Pedja78

« Odgovor #5 poslato: 05. Jun, 2015. 16:19 »
I meni se cini da je malo sporije povlaci. Ako nije problem neka mi neko napise koji dizel i na kojoj pumpi sipa?

« Odgovor #6 poslato: 05. Jun, 2015. 20:58 »
Sipam na OMV-u i MOL-u. Konkretno prilikom ove voznje sam sipao na OMV-u. To za voznju pod klimom sam rekao jer na 1.9tdi koji sam pre imao u O2 nisam nikada osetio klimu, ni kada sam imao cetvoro ljudi u kolima. Sad sa cetvoro u kolima i klimom ne bi se usudio tako lako na vecinu preticanja :(

Van mreže Pedja78

« Odgovor #7 poslato: 05. Jun, 2015. 21:02 »
1.9 Tdi ima vise snage i obrtnog momenta nego 1.6 tdi i mnogo bolje povlaci.

« Odgovor #8 poslato: 05. Jun, 2015. 21:15 »
Potpuno se slazem. Cini mi se da se ovaj 1.6 mora voziti kao neki benzinci u visokim obrtajima sto je meni u najmanju ruku neobicno jer onda dosta cima.

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 05. Jun, 2015. 23:13 »
1.9 Tdi ima vise snage i obrtnog momenta nego 1.6 tdi i mnogo bolje povlaci.
Placebo efekt..nije točno.