Autor Tema: Fabia1.2 problem sa BRC plinom  (Pročitano 2399 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže daimZapočeo temu

Fabia1.2 problem sa BRC plinom
« poslato: 12. Jun, 2015. 06:50 »
Cao drugari. Pre par dana sam nasao na oglasima korektnu Fabiu 1.2... Posto se prodavac nalazio nekih dvadesetak km udaljenosti od mog mesta,otisao sam da pogledam automobil. Bio je u normalnom vizuelnom i radnom stanju,sem jednog: naime,automobil ima ugradjen brc plin. Prilokom paljenja,upali normalno na benzin i kasnije,postizanjem radne temperature prebaci na plin... Ali ono sto se kasnije desava je to da na plinu ne prelazi 2000 obrtaja. Znaci normalno se ponasa do 2000,a preko toga ne moze, oseca se kao da je automobil ustrojen na 2000 obrtaja. Na benzin ide normalno! Zanima me da li postoji mogucnost da zapusi neka dizna od plina,ili nesto nije ok sa elektronikom ( ako je ima) ;). Nisam bas neki poznavaoc iz te oblasti

Odg: Fabia1.2 problem sa BRC plinom
« Odgovor #1 poslato: 12. Jun, 2015. 07:19 »
Da,zaboravio sam da kazem da na tabli neprekidno sija indikacio na lampica "check engine"... a koliko sam uspeo da pronadjem na internetu,ima veze sa izduvnim gasovima, po nekad sa EGR ventilima i slicno!

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #2 poslato: 12. Jun, 2015. 08:15 »
Pravac kod dobrog plinadžije i rešiće ti problem. Možeš i sa vlasnikom, da se lakše pogodite oko cene :)

« Odgovor #3 poslato: 12. Jun, 2015. 10:23 »
Upravo se vracam od majstora sto radi sa auto-gasom...rece mi da u Arandjelovcu niko ne radi BRC auto-gas, i da su najblizi kragujevcani i zrenjaninski put!Takodje mi rece da je kacenje na dijagnostiku da se ustanovi kvar oko 20-tak evra i jedna dizna je 50-tak evra! Hm,nesto mi se sad i ne kupuje auto,koji pre probe,mora da ode do servisa zbog kvara ???

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #4 poslato: 12. Jun, 2015. 11:37 »
Ako je auto inače korektan, dogovori sa prodavcem da podelite trošak servisa plinskog uređaja i završi kombinaciju. Po meni je velika prednost što ima plin, jer to znači veliku uštedu u $$$ tokom eksploatacije.

Možeš i preventivno da zameniš filtere tečne i gasne faze, ako dugo nisu menjani... možda samo nema snagu zbog zapuštenosti istih.

Imaš i PaneAG u Beogradu, oni rade BRC još od početka. Kod njih sam svojevremeno ugradio plin u Punta i platio 1.200€ (i to je još bila prijateljska cena... inače je 1.400€ regularno koštalo).

Pozdrav !!

« Odgovor #5 poslato: 12. Jun, 2015. 11:45 »
Da,mogao bih i to da probam sa vlasniko,posto sam do sad isprobao sve moguce kombinacije...i deluje mi totalno ne zainteresovan :D. Sada cu pozvati ljuce-servisere,da se raspitam oko toga,sta i kako. Hvala puno na brzim odgovorima!

Na mreži URKE 80

« Odgovor #6 poslato: 12. Jun, 2015. 21:40 »
Imaš i u Leštanima BRC servis.Pre kačenja na dijagnostiku promene filtere i posle kreće posao. Bukvalno ti sve iščitaju sa BRC dijagnostikom.Kada je poslednji put bio na servisu uređaja,kada je odrađen poslednji update mape i još mnogo parametara..Meni konkretno je odrađen update mape i posle 10ak dana ponovo na BRC dijagnostiku (ovo je bilo gratis). Imaš broj na netu i traži Mišela.
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

« Odgovor #7 poslato: 12. Jun, 2015. 23:03 »
Super. Videcu i sa njima. Zvao sam i PaneAg danas,ali se nije niko javio na broj telefona (mozda su pretrpani poslom ) tako da cu sutra opet pokusati da stupim u kontakt i sa jednim i sa drugim servisom,pa  da vidim sta mi je dalje ciniti. Hvala najlepse!