Dakle, imam Škodu feliciu 1.3 MPI 1999 godište, prešla 147.400 km.
Danas sam bio u auspuh servis i majstor mi je skinuo zadnji lonac kad tamo medjutim. Delovi katalizatora dospeli u zadnji lonac.
On predlaže da izbacimo katalizator i da umesto njega stavi cev, ostatak instalacije očisti od delova katalizatora, zameni zadnji lonac i naplati mi sve to 3500 din ili druga varijanta da umesto skinutog katalizatora namesti manji lonac, isčisti ostatak instalacije od delova katalizatora i normalno zameni zadnji lonac i naplati mi sve to 4200 din. Eh da ima i treće varijante a to je da kupim univerzalni akatalizator za 120 ewur ( po njegovim rečima toliko košta) mada ja ne znam ni gde to ima da se kupi, da zamene postojeći katalizator tim univerzalnim i normalno zadnji lonac što bi mi naplatili 3500 din i normlano da sam kupim univerzalni katalizator.
Proučavajući forume i internet čuo sam da bi bez katalizatora imao problem na eko testu kao i sa kompjuterom a ovo s kompojuterom bi me dotuklo do kraja. Doduše i sa univerzalnim katalizatorom mogu da imam problem sa kompjuterom zbog čuvene lambda sonde tako da kako god okrenem du.. mi je pozadi.
S druge strane moj razum mi kaže da meni taj katalizator nije propao juče ili prekjjuče već možda pre par godina jer su delovi dospeli do zadnjeg lonca a to ne može da se desi za par dana pa ako je katalizator neispravan ne znam kako sam i do sada prolazio eko testove.
Auto inače nije bio nešto startan ali to je mislim mana svih škoda...navikao sam se na to mada možda ovo nije tačna tvrdnja.
Dakle stručnjaci,...šta mi je činiti u ovoj situaciji, cev, lonac ili univerzalni katalizator?
Hvala na odgovoru unapred.
Pozz