0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Menjac kod fabije ide kao u puter, sve lagano i bez sile, jednom recju radi kao dusa
Ja sam ovaj problem rešio zamenom seta kvačila i lamele ....
Da sve normalno i zamanjeno ulje u menjacu i sve podmazano ...Mene je ovo kostalo oko 300evropskih
Sve sa rukama...Set kvačila bio oko 18hiljada a za lamelu se nesećam se cene...
Ne mora biti menjac u pitanju i ako verovatno jeste (korpa kvacila). Vrlo je moguce da kvacilo ne razdvaja dovoljno, pa tesko ide u I i rikverc, pogotovo ako sa ugasenim autom ulazi mnogo lakse u ove brzine, a upaljen nece. Fabia ima hidraulicno kvacilo, pa se na nozi (pedali) teze moze osetiti koliko razdvaja. Znaci, moze biti problem cilindar kvacila, mada se ne secam da se iko na forumu zalio na njega.Jedan od uzroka moze biti da se odlomila neka opruga na lameli ili zub na korpi kvacila i zaglavila tako da kvacilo ne moze da razdvoji dovoljno, ali, kao sto rekoh, to se ne moze osetiti zbog hidraulicnog kvacila. Poznat mi je takav slucaj, ali u vecini slucajeva se uzrok saznaje tek nakon skidanja menjaca.Moj je savet da auto pogleda iskusan majstor, da se ne skida menjac ako nije neophodno, ali male su sanse da nece morati. I ja bih to uradio sto pre - saltovanje na silu moze uzrokovati druge probleme (mehanizam biraca brzina, pre svega)
Znas kako.. Nije da on sad nece da ubaci,al ne znam da li ste nekad menjali brzine na golf 4.. Znaci iz prsta,bukvalno kao Sekvencionalni,a na mojoj fabiji tesko ubacuje u prvu i u rikverc.. A kontam da ne bi smeo?? Sta to moze da bude?
Hvala puno na odgovoru!!!