Autor Tema: Aplikacije za praćenje troškova i intervencija na automobilu  (Pročitano 1742 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kliskoZapočeo temu

Upravo sam se vratio sa pumpe i shvatio da mi je sa telefona isparila Carango aplikacija zajedno sa svim podacima od početka godine (kada sam kupio kola i počeo da vodim evidenciju). Imate li neku preporuku za besplatnu aplikaciju za android gde bih beležio sve troškove, servise, sitne intervencije (koje ne idu u servisnu knjižicu), potrošnju itd? Ako ima neki bekap na oblak, to bi bio plus kod mene.

Carango nije loš, ali nije previše intuitivan i deo sa izveštavanjem mi se baš i nije svideo. Nudi praćenje potrošnje goriva (mislim i ulja), servisa, osiguranja, registracije, ostalih troškova, rekao bih da ima i previše opcija za moj ukus. Inače, nije greška aplikacije što su podaci nestali, to joj ne treba uzimati za zlo (telefon prsao i palo je vraćanje na fabričko stanje). I ranije sam planirao da potražim neke alternative ali nikako da se stigne. Sada mi je prilika da krenem od nule, pa sam raspoložen da čujem preporuke.

Mene prvenstveno interesuje android ali u svrhu diskusije, tema može da se proširi i preporukama za ostale pametne telefone pa čak i računare.

Hvala
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže zix

Ja sam koristio FuelLog i pri zameni telefona ostao bez podataka. Nisam imao pro verziju, mada sam jednom pokušao da kupim aplikaciju bezuspešno. Pro verzija je omogućavala izvoz podataka na računar.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Na mreži 2 Busy

Odg: Aplikacije za praćenje troškova i intervencija na automobilu
« Odgovor #2 poslato: 14. Jul, 2015. 05:21 »
Samo pro verzija takvih aplikacija rade posao.
Znači prvo $$,pa računaš.

Van mreže zix

Nisu skupe 2.5$. U trenutku kada mi je bila potrebna nije radio servis za kupovinu u Srbiji.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Meni kupovina ne radi ni sada (osim sa amazon store), zato tražim free, ali dajte i konkretne predloge za plaćene, možda mogu da se kupe i van play store.

Sent from my Nexus 4  

Van mreže Turbo

« Odgovor #5 poslato: 17. Jul, 2015. 08:46 »
Skines sa torenta pro verziju za dž. Ja sam tako skinuo Torque Pro, Swiftkey itd.

Evo nešto utisaka nakon nekoliko meseci. Instalirao sam Spritmonitor, My Cars i Carango sa idejom da dva-tri meseca koristim sva tri u paraleli pa da presečem. Ovaj poslednji sam prestao da koristim već nakon mesec dana jer sam video da je My Cars bolji za moje potrebe (Carango je možda i suviše detaljan). Pri tome, My Cars free nema reklame, a Carango ih ima. My Cars nudi pro verziju ako pristanete na reklame ili platite.

My Cars je vrlo jednostavan za korišćenje. Prilikom unošenja podataka o točenju goriva možete da kucate koliko ste prešli od prethodnog točenja (ako resetujete BC) ili kilometražu vozila, on sam računa vrednost koju niste uneli. Slično, cenu možete da unosite po litru ili za ukupnu količinu (po želji u dinarima), a program sam računa onu drugu vrednost - dakle, fleksibilnost je tu. Mislim da pro verzija podržava da unosite cene u različitim valutama (ko često putuje u inostranstvo) pri čemu automatski preračunava u osnovnu valutu (ne znam da li to važi i za dinar). Pored toga, možete da vodite računa i o servisima (a program vas ne tera da birate kakav je servis u pitanju - kome ovo treba neka pogleda Carango) i drugim troškovima.
Program ima gomilu izveštaja tako da sada (nažalost  :B=) ) znam koliko me vožnja košta po danu/mesecu/godini, po kilometru ili na 100km, da sam sipao više od 400 litara dizela za ~ 5-6 meseci, kako se kretala cena goriva, da je najniža cena koju sam platio 102 dinara za litar (u Makedoniji), a tu je još i gomila drugih interesantnih i manje interesantnih podataka i grafikona.

Spritmonitor sam prestao da koristim već nakon prvog pokušaja. Jednostavno, bio je siromašan opcijama i činilo mi se da je ubačen apsolutni minimum u tom trenutku, a i to mi nije bilo ni intuitivno ni lako za korišćenje (cenu moram da preračunavam u evro!) pa sam digao ruke. Međutim, kada je admin povezao forum sa Spritmonitor sajtom, odlučio sam da mu dam još jednu šansu (Spritmonitoru, ne adminu  :B=) ) što se pokazalo dobro. Aplikacija je unapređena i sada već nudi sasvim pristojnu funkcionalnost na telefonu (ali i dalje se sve računa u evrima), a dodatni bonus je besplatno čuvanje podataka na sajtu. I dalje nema ni blizu sve mogućnosti My Cars-a ali daje grafikon potrošnje za poslednjih 10/20/50 točenja i dodata je mogućnost praćenja ostalih troškova. Bitno mi je da podaci mogu da se unose, a očekujem da na izveštavanju (koje je sada na osnovnom nivou) nešto urade u sledećim mesecima. U odnosu na My Cars, ovde podacima možete da pristupite preko sajta (sa računara) tako da možete da kombinujete način upotrebe telefon/računar.

Još neko vreme ću ažurirati podatke u oba programa pa ćemo da vidimo koji će ostati.

Evo i link na adminovu temu o spritmonitor sajtu i kako ga uvezati sa profilom na forumu: http://forum.skodaforum.rs/auto-moto-chat/spritmonitor-de/
Link na spritmonitor aplikaciju: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.spritmonitor.smapp_mp&hl=en
Link na My Cars aplikaciju: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aguirre.android.mycar.activity&hl=en

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #7 poslato: 08. Dec, 2015. 00:04 »
U odnosu na My Cars, ovde podacima možete da pristupite preko sajta (sa računara) tako da možete da kombinujete način upotrebe telefon/računar.
Ja samo koristim preko računara jer je app za mob. skromna, kratko sam je imao i izbacio.
  • Vozi: Yeti