Anketa

Vaša iskustva sa protektiranim pneumaticima?

Nemam ih i ne želim da ih imam!
Nemam ih ali moguće je da ih kupim.
Imao sam ih jednom i NIKAD VIŠE!
Imao sam ih i sasvim su OK, kupio bi ih (možda) ponovo.
Imam ih trenutno - dobre su!
Imam ih trenutno - loše su!

Autor Tema: Protektirane gume?  (Pročitano 5337 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Protektirane gume?
« poslato: 18. Jul, 2015. 11:06 »
http://autogumebeograd.rs/protektirane-gume-tehnologija/

Ovde je opisano kako oni to rade.. mada, svi smo do sada x puta čuli "beži od protektiranih guma".
Za nekog ko vozi umereno, a ne može da se otvori do novog Tigra ili Save, možda i nije loše rešenje?

Može li u ovom slučaju da važi ono staro pravilo, "novo je novo"? :)

Van mreže BRISK

Odg: Protektirane gume?
« Odgovor #1 poslato: 18. Jul, 2015. 12:19 »
Znas kako...svako ima neku svoju filozofiju...
glupo bi bilo da ja sad udaram bas gumama koje prodajemo,
ali mogu da pricam ono sto znam iz iskustva...
Dalibor, nas direktor, na svom audiju a4 cipovan, 250 konja,
vozi ove gume, na felnama 17icama...
vrlo je agresivan vozac, gas patos, ne stedi kola...
on ih vozi vec drugu sezonu, i ni jedan jedini problem nije imao...
to je ono sto ja mogu da kazem na konto toga...
u svakom slucaju, za ove pare, da ih vozis 2 sezone, isplati se...
a siguran sam da, kod normalne voznje, mogu da teraju i vise...
zavisno od kilometraze, naravno...
jer da se ne lazemo, ni michelinke ne mogu da izguraju 100 hiljada...

Van mreže ИгоР

« Odgovor #2 poslato: 18. Jul, 2015. 14:05 »
Не могу оне, а ни било које друге, ни пола од тога, а и не требају да могу.
Углавном, не значи да ако гума има шару да је и даље гума.
Протект нека вози ко жели, лично не бих, али то не мора да значи да су ове данашње брендиране ТОЛИКО квалитетније од њих. Једноставно, то је ствар личног избора, па и среће на шта ће купац да налети, тј коцка је у питању.
Ко жели да се коцка са дјецом у ауту због 100-150 евра, његова ствар. Лично...уопште нећу да размишљам о томе и зато плаћам више и ћао.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #3 poslato: 18. Jul, 2015. 16:38 »
Zimske protektirane i te kako dolaze u obzir, vrhunska guma za zimu, ali samo da ne vidi toplog vremena, jer je bas mekana i ako se vozi leti nema nista od nje..
Pricam iz iskustava drugara koji voze zimi i prezadovoljni su. Ja sam svedok da stvarno drzi odlicno na snegu.
Za letnje protektirane stvarno ne znam nista..

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #4 poslato: 18. Jul, 2015. 22:22 »
Nikada ih ne bi kupio!!Gume samo nove,sve ostalo moze polovno ali gume  nono nono nono!!Bar sa moje tacke gledista!!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže klisko

« Odgovor #5 poslato: 18. Jul, 2015. 22:55 »
Jedina stvar bitnija od kočnica su gume. Što se mene tiče, radije peške nego da štedim na tome.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Na mreži AcoSk

« Odgovor #6 poslato: 18. Jul, 2015. 22:59 »
@krcaerdoglija, Pa i protektirane su u stvari nove gume tj. nov je gazeci sloj..

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #7 poslato: 18. Jul, 2015. 23:16 »
Ja sam na Pandi imao zimske protektirane, vrh guma za sneg, gazi kao luda (jedna firma iz Niša ih radi) :) Ne znam kako se ponašaju po toplom vremenu, ja sam ih skinuo čim je temperatura konstanto bila preko 3-4 stepena.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Beli82

« Odgovor #8 poslato: 19. Jul, 2015. 00:18 »
Kao što većina ljudi kaže, ako je dobro napravljena, može da dođe u obzir za zimu, ali leti po meni ne. Iskreno, mislim da ih lično nikada neću koristiti. Verovatno to ima veze sa brojem udesa koje su izazvali upravo gazeći slojevi protektiranih guma koji su otpali sa kamiona i na koje je neko naleteo. Ne dao Bog nikome , tako se najlakše gine na putu. Koliko je opasno za vozača takvog vozila, duplo je opasnije za one koji idu iza njega...

To je moje mišljenje, ali ako nemaš pare da kupiš gume i ostale osnovne stvari za auto, onda ga prodaj i vozi se busom. Naš iskompleksirani narod šeta telefone od 200, 300 i više evra, a kada treba da da 80e za bar dve gume i slično, onda kuka i kaže kako je to nepotrebno  dranje. E, pa, brate- kupi i telefon i auto u skladu sa svojim mogućnostima...
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #9 poslato: 20. Jul, 2015. 09:19 »
Не могу оне, а ни било које друге, ни пола од тога, а и не требају да могу.
Углавном, не значи да ако гума има шару да је и даље гума.
Протект нека вози ко жели, лично не бих, али то не мора да значи да су ове данашње брендиране ТОЛИКО квалитетније од њих. Једноставно, то је ствар личног избора, па и среће на шта ће купац да налети, тј коцка је у питању.
Ко жели да се коцка са дјецом у ауту због 100-150 евра, његова ствар. Лично...уопште нећу да размишљам о томе и зато плаћам више и ћао.
Ništa ne bih dodao.Bravo!

Van mreže ivan4994

« Odgovor #10 poslato: 20. Jul, 2015. 18:42 »
jbt, napravise od ovoga doktorsku disertaciju! cuj: hladni i topli protekt! bead to bead molding! muda, sarme, klikeri... to bi bilo isto kao da umesto filtera za vazduh ili klimu, seckamo gazu ili filc i guramo umesto originala! sto kaze beli82, ko nema pare za "prave" gume, neka i ne vozi auto! prosto i jednostavno! ja sam pre 14 godina zbog ustede kupio polovne trajalove gume i zamalo otisao na onaj svet! nikad vise!!! uostalom, pravo je pitanje da li bi, u slucaju ne daj boze neke saobracajke, osiguravajuce drustvo priznalo osiguranje!
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže t.salai

« Odgovor #11 poslato: 21. Jul, 2015. 11:20 »
Nikad, izbjegavam u velikom luku. Prijatelju se na mecki Gumex protektirana razljepila i izbila blatobran. Postoji odredjena granica dokle se isplati stediti, a kad je ovjes, kocnice i guma u pitanju nemoj voziti auto koji mjesec dok ne skupis pare.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže ivan4994

« Odgovor #12 poslato: 21. Jul, 2015. 17:13 »
jel se to meni cini ili to samo ovi sto voze mecke, cipovane audije i sl. stavljaju protektirane gume?  =))
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže milosgranice

« Odgovor #13 poslato: 21. Jul, 2015. 17:16 »
te gume su neko srecno resenje za kamiondzije, jer su te gume ipak dosta skuplje, i ne teraju oni to brzo, a o kvalitetu govore njihovi ostaci po auto putu
tako da na auto ja to ne bih stavljao
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže t.salai

« Odgovor #14 poslato: 21. Jul, 2015. 21:18 »
jel se to meni cini ili to samo ovi sto voze mecke, cipovane audije i sl. stavljaju protektirane gume?  =))

Vecinom kolega i jesu, jer je auto najlakse kupiti, ali kad dodje odrzavanje onda je muka. Kao sto je jedan biser napisao preko PIK-a kad sam prodavao prastare 17-ske za 40km da ih netko zapali:- "Jarane, k'o da pi*ke vide koji je DOT gume". Tad mi je sve postalo jasno oko smekera sa skupljim autima i kineskim dijelovima :)
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+