Autor Tema: Potrosnja goriva 2.0tdi CR - Koliko vam trosi auto?  (Pročitano 12894 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže milan78Započeo temu

Potrosnja goriva 2.0tdi CR - Koliko vam trosi auto?
« poslato: 20. Jul, 2015. 14:07 »
Od skoro sam i ja vlasnik Octavie 2.0 TDI sa CR motorom. I vise sam nego zadovoljan, jedino sto me malo brine jeste potrosnja. Za ovih 5000 km koje sam presao potrosnja je oko 7l (bord pokazuje 6.5l). 50% je gradska voznja, 30 % voznja na otvorenom sa umerenom brzinom (do 120 km/h), 20 % voznja na otvorenom sa vecom brzinom (160 km/h).
Mislim da potrosnja na otvorenom nije problem, vise me brine ova gradska. Po bordu od kuce do posla (7 km suve gradske voznje) ispod 8l tesko da moze da se spusti.
Zanima me potrosnja ostalih vlasnika, narocito onih sa ovim istim motorom. I to sta kaze rezervoar, ne bord koji mora malo da slaze :)) )
Pozdrav svima
« Poslednja izmena: 21. Jul, 2015. 15:36 Karlheinz Hell »

Van mreže Karlheinz

Odg: Potrosnja goriva 2.0tdi CR - Koliko vam trosi auto?
« Odgovor #1 poslato: 20. Jul, 2015. 14:30 »
Zdravo Milane, dobrodošao na Škoda forum!

S obzirom da je 50% grad a 20% ideš preko 160km/h, potrošnja oko 7 L je sasvim OK, međutim - napiši koliko KS imaš, od koliko inča felne, koje dimenzije su gume, i da li ti je limo ili karavan.

Po gradu, (BG, semafori, stani-kreni, klima...) ne očekuj ispod 6L nikako a verovatno ni ispod 6.5L. Do 7L da je prosek za 365 dana je OK, za BG.
Na otvorenom, do 120km/h, ne očekuj preko 5,5L ni sa 4-oro u autu i skroz punim gepekom.
Ako baš pažljivo voziš (i zavisi koji deo grada) sve ove cifre mogu da idu još dole oko 0,5L. (BG)

• Vozi: Yeti

« Odgovor #2 poslato: 21. Jul, 2015. 11:11 »
Hvala, bolje vas nasao!  :)

Dakle, 140 KS, gume su 205/55 R 16, limo verzija.
Sipam stalno Nisov Ultra dizel, razmisljam da promenim pumpu, bar jedan rezervoar, da vidim kako ce da se ponasa.
Iskreno, sumnjiva mi je samo ova gradska voznja. Pokusacu da proguglam malo sta kazu iskustva vozaca na stranim forumima, posto vidim da ovde bas i nema mnogo odgovora :(

Na mreži bugarin

« Odgovor #3 poslato: 21. Jul, 2015. 12:10 »
nema odgovora zato sto nema puno 2.0tdi CR motora na forumu :(
mislim da samo jos dva clana foruma imaju taj motor ali u octy3, a po tvom avataru rekao bih da ti imas octy2FL

mi koji vozimo 1.9 PD ne mozemo da ti damo relevantno misljenje, a oni sa benzincima jos manje :) mozemo samo da nagadjamo.

ali ajd da ne bude da smo lose kolege.

kazes da imas 7km suve gradske voznje. ako je bgd u pitanju, narocito stari bgd, po meni je ova potrosnja sasvim u redu. moja 1.9 po gradu ide do 6.5l.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #4 poslato: 21. Jul, 2015. 14:15 »
jeste, u pitanju je octavia 2 facelift. bicu malo strpljiviji, mozda se pojavi jos neko :D

8.7? mnogo kume...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 21. Jul, 2015. 14:17 »
Evo, na brzinu sam izvadio histogram za ukupno 155 Oktavija, 140ks, ručni menjač, sve su godište 2010-2012. (većina iz DE). Prosek je 5,94 L. Znaj, uglavnom niko nema prosek potrošnje manji od nemaca, tako da - opušteno.  bravo2

Ali osim ova 3-4 parametra koja sam te pitao, još od mnooogo parametara zavisi prosek potrošnje (stil vožnje, starost auta, ukupna kilometraža, servisiranje, vrsta ulja u motoru, broj hladnih startova, vrsta puta, duže ili kraće deonice, broj ljudi u autu, karavan/limuzina, dnevne rute, vrsta goriva, pritisak u gumama, vrsta ogibljenja, uslovi na putu, godišnje doba, koliko ljudi vozi auto ... i još par desetina parametara koji mogu itekako da utiču na prosek)

Hoću da ti kažem, sve je ustvari individualno, tj. ako želiš da smanjiš potrošnju (a ko želi da je poveća?  :)) ) onda imaš mnogo prostora da radiš na tome.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #6 poslato: 21. Jul, 2015. 14:46 »
pa histogram bas i nije  obecavajuci  :B=)
slazem se da ima jos mnooogo faktora koji uticu, mozda ponajvise stil voznje...

i hvala na iscrpnom odgovoru ;)

Van mreže tasa

« Odgovor #7 poslato: 22. Jul, 2015. 10:11 »
passat 2.0tdi, 140ks, po gradu 9l, otvoreno 6.
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Potrosnja goriva 2.0tdi CR - Koliko vam trosi auto?
« Odgovor #8 poslato: 25. Jul, 2015. 07:43 »
Octavia 2.0 tdi 150 KS // 40,93 zadnje sipanje goriva predjenih 715 km ; voznja 40% u gradu i 60% na auto putu ili magistralnim putevima; prosjek 5,72 ; mozda ti ne pomaze moja informacija jer nisu isti motori , ali eto da napisem; meni je  uvijek ispod 6 l

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže nebojsar

« Odgovor #9 poslato: 25. Jul, 2015. 23:03 »
Ti si u Svedskoj, to se ne racuna  :B=) Imate normalne puteve, dobro gorivo i normalnu signalizaciju u saobracaju, ja bih na to odmah dodao za  Srbiju + 1L minimum.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Peja

« Odgovor #10 poslato: 04. Sep, 2015. 16:21 »
Posle kupovine polovnog škodilaka iz (potpisa) činilo mi se da mi je potrošnja prevelika, ali sam se tešio da je u pitanju zimska potrošnja. Došlo je leto, ali opet barem 0.5L više od očekivanog. Onda se desio preokret.
Posle vožnje od 2x 1500 km  u cugu, pri broju obrataja 2000-3000 rpm, pala je prosečna potrošnja u proseku za oko 0.7 l/100km. Nisam utripovao, stvarno je tako, i dalje vozim isti rutama i na isti način, a potrošnja je manja.

"Produvao" sam nešto.. šta ne'am pojma, kao i pre auspuh je beo i bez ćađi.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži zare

« Odgovor #11 poslato: 04. Sep, 2015. 16:42 »
Pa ventile, malo kompresioni prostor, skine se garez koja sprecava normalan protok...

Van mreže mlax

« Odgovor #12 poslato: 05. Sep, 2015. 12:38 »
Ja mislim da je bezveze raspravljati o potrosnji, posebno po gradu jer je to krajnje individualna stvar. Mnogo zavisi od relacija koje se po gradu voze. Npr. meni je moj superb 1.9tdi trosio ispod 6 do posla i nazad a kad sam se preselio i promenio rutu, jedva moze da izgura 8. Nije isto kojim ulicama vozis, zeleni talas, guzva, brzina i mnogo drugih faktora. Iz mog iskustva sa raznim autima to moze da varira i duplo.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže Aca Zemun

« Odgovor #13 poslato: 16. Maj, 2017. 11:40 »
Zdravo svima,

evo da malo pomognem sa svojim utiscima...naravno, više različitih faktora utiče na potrošnju i to ste već obrazložili  ;)
Vozim Octaviu 2.0 140KS CR, i na računaru je to od 5.8 - 6.2l/km, a realna računica kaže-50L NIS Ultra D, prešao 847 km (+ rezerva) to je oko 5,903l/km.
Ruta je bila u tom periodu 60% grad (Zemun - Šumice autoput i lokal po gradu) i 40% otvoreno (Subotica, Novi Sad, Čačak, Šabac).
  • Vozi: Škoda Octavia A5 FL 2.0tdi 2012 Elegance

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #14 poslato: 16. Maj, 2017. 13:23 »
Superb 2.0 CR 170 hp po gradu troši 8,5 - 9 lit, na otvorenom oko 6,5 lit.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue