Autor Tema: Preticanje preko pune linije!  (Pročitano 4683 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži AcoSk

Odg: Preticanje preko pune linije!
« Odgovor #30 poslato: 25. Apr, 2017. 20:36 »
@mlax, ja sam imao dva slucaja gde su mi pisali zato sto sam zavrsio preticanje na punoj tj. zakacio punu mozda 7-10 metara.
I to oba puta preticao kamion, ko za baksuz, strasno.

Van mreže mlax

« Odgovor #31 poslato: 25. Apr, 2017. 20:38 »
Mogao si da se izvučeš, na sudu nema šanse da bi te kaznili. Kasnije sam čuo od advokata da je to glavna fora kod policajaca da dobiju mito.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Na mreži AcoSk

« Odgovor #32 poslato: 25. Apr, 2017. 20:40 »
Videh ovo iz zakona pre nekoliko post-ova, ali ja sam skoro siguran da ne smes ni da zavrsis preticanje na punoj tj. kada sam polagao mislim da sam tako ucio u skoli :)
A kako da dokazem da sam nekoliko metara zakacio punu?

Van mreže Timmydjame

« Odgovor #33 poslato: 25. Apr, 2017. 20:44 »
Ne smes da zavrsis na punoj, ja sam zbog toga i kaznjen...
  • Vozi: Skoda Octavia 2.0 TDI 2006. Elegance

Van mreže mlax

« Odgovor #34 poslato: 25. Apr, 2017. 20:46 »
Pa mnogi su, zato i kažem da treba obratiti pažnju.
Jesi video šta su upisali u zapisnik? Jesu zapisali da si započeo na isprekidanoj a završio na punoj? Jesi bio na sudu i objasnio?

Van mreže Timmydjame

« Odgovor #35 poslato: 25. Apr, 2017. 20:51 »
Da, pisalo je da sam zapoceo na isprekidanoj, a zavrsio na punoj. Cak sam trazio da dopise da nije bilo vozila koja su mi dolazila u susret i da nisam ugrozio nikog od ucesnika u saobracaju, sto su dodali u zapisnik. Pare sam nudio, 4 hiljade, prihvatio bih da pise bilo sta drugo, ali nije hteo ni da cuje. Kod sudije kad sam otisao, iako sam preko poznanika maksimalno odlagao, rekao je da mora minimalno da me kazni, a to je 15 hiljada, 3 meseca i 6 bodova valjda...
  • Vozi: Skoda Octavia 2.0 TDI 2006. Elegance

Na mreži AcoSk

« Odgovor #36 poslato: 25. Apr, 2017. 20:56 »
Isti kao moj slucaj, sve pisalo, da sam zakacio nekoliko metara pune, kaze mora minimalna bar

Van mreže mlax

« Odgovor #37 poslato: 25. Apr, 2017. 20:59 »
E sad, dal su mene ovi advokati muljali ili je stvarno tako, tesko je biti pametan. Do ovog advokata sam dosao igrom slučaja jer je mog druga izvukao iz baš ovakvog problema. Ko G.Milanovca ima mesto gde mnoge hvataju na taj fazon, pa su i njega. Uzeo je advokata i ovako rešio problem.
Ko zna, možda ipak postoji sprega između sudova i advokata da se na taj način zgrću pare. Tako se priča

Van mreže mlax

« Odgovor #38 poslato: 25. Apr, 2017. 21:23 »
Mislim da sam pronašao u čemu je problem. Izgleda da su u međuvremenu promenili tu odredbu u zakonu, pošto vidim da je bilo više izmena.
Timmydjame je citirao očigledno staru verziju: "Vozač ne sme vozilom da započne preticanje ili obilaženje"
a u novoj stoji: "Vozač ne sme da vrši preticanje ili obilaženje"
Očigledno da su u nekom momentu shvatili da je ovo problem pa promenili

Van mreže nelle

« Odgovor #39 poslato: 26. Apr, 2017. 10:07 »
@mlax
Ma, jok. Nema tu sprege. Nećeš otići kod tog advokata ubuduće, pa kako onda da ta sprega ima smisla.  wac1
U prekršajnom, pa i krivičnom pravu sudovi znaju da budu "lake ruke", naročito kod dela sa manjim predviđenim kaznama, pa nekad prođe odbrana nekad ne...
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Van mreže mlax

« Odgovor #40 poslato: 26. Apr, 2017. 20:03 »
Možda ali sudija te ne tretira isto ako si došao sam i ako si doveo advokata, to je sigurno. Osim toga advokati u najmanju ruku znaju sve procesne začkoljice pa mogu i na to da te izvuku.
Imam par prijatelja kojima posao u velikoj meri zavisi od dozvole, pa relativno često koriste usluge ovih advokata. Isplati im se da ih dosta dobro plate da ne izgube posao. Ne znam i ne mogu da tvrdim da postoji sprega i veza sa sudijama, ali do sada nikada niko od njih  nije ostao bez dozvole kad je angažovao advokata. Ovde, naravno, ne govorim o bilo kojem advokatu, već o onima koji su specijalizovani za saobraćajne prekršaje