Autor Tema: Preticanje preko pune linije!  (Pročitano 4684 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nebojša90Započeo temu

Preticanje preko pune linije!
« poslato: 01. Avg, 2015. 15:55 »
Pozdrav! Ukratko da opišem situaciju koja mi se danas desila. Službenim autom sam pretekao traktor na punoj liniji, na putu nigde nikog,  samo odjednom iza mene policija sa rotacijom me zaustavlja. Naravno, policajac me pita da li znam zašto sam zaustavljen, dokumenta i tako to... Ja se vadio na to da sam žurio u firmu, da mi posao zavisi od dozvole, ovo ono, rekoh da se dogovorimo, i dam ja njima(bilo ih je dvojica) dve hiljade. Međutim video sam da je ovaj drugi nešto zapisivao, kao u fazonu, pošto nisam iz grada moraju samo podatke da upišu. E sada moje pitanje je, šta sad njih sprečava da mi napišu zapisnik i proslede sudiji? Da li oni mogu sačiniti sada zapisnik i samo navesti da sam odbio da potpišem? Ovaj je tvrdio da neće ništa pisati.... Da ne bude još im pare dao, i još pride mi napisali kaznu :D

Na mreži zare

Odg: Preticanje preko pune linije!
« Odgovor #1 poslato: 01. Avg, 2015. 16:05 »
To sto si potpisao zapisnik ili nisi ne igra nikakvu ulogu.
Mislim da ih nista ne sprecava da ti napisu prijavu. Tako su i mog oca kaznili mada dosta davno. Kao nece a posle par meseci stiglo pismo iz Suda. Sto je najgore nije ni bio kriv ali to je druga prica.
Ti si dao mito, oni su primili. Kriv si koliko i oni.

To preticanje traktora i radnih masina ce biti dozvoljeno novim zakonom, samo da ga usvojimo jednog lepog dana.

« Odgovor #2 poslato: 01. Avg, 2015. 16:11 »
To sto si potpisao zapisnik ili nisi ne igra nikakvu ulogu.
Mislim da ih nista ne sprecava da ti napisu prijavu. Tako su i mog oca kaznili mada dosta davno. Kao nece a posle par meseci stiglo pismo iz Suda. Sto je najgore nije ni bio kriv ali to je druga prica.
Ti si dao mito, oni su primili. Kriv si koliko i oni.

To preticanje traktora i radnih masina ce biti dozvoljeno novim zakonom, samo da ga usvojimo jednog lepog dana.

Toga se i bojim, iako nisu nastavili nikakav zapisnik, mogu to uraditi, i posle, moja reč protiv njegove...

Van mreže Filip

« Odgovor #3 poslato: 01. Avg, 2015. 16:40 »
pa naravno da će ti napisati kaznu, nisu uzimali podatke da bi ti poslali novogodišnju čestitku

imaju kvotu koju moraju da ispune, ti si im natrčao kada i gde ne treba... bad luck
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Bogdan86

« Odgovor #4 poslato: 01. Avg, 2015. 16:45 »
Uglavnom salju naknadno ako ne ispune kvotu za taj period, meni su pre 2 godine tako upisali podatke sto nisam nosio saobracajnu i nikad mi nista nije stiglo a drugaru je stiglo posle 3 meseca zato sto nije navodno propustio pesaka na pesackom, otisao na sud pozvao coveka koji mu je pisao kaznu na suocavanje nije se pojavio i nikom nista...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2015

« Odgovor #5 poslato: 01. Avg, 2015. 16:46 »
U suštini onda, može a i ne mora. Podatke su upisali, pre nego što sam ponudio "dogovor".

Van mreže Bogdan86

« Odgovor #6 poslato: 01. Avg, 2015. 16:56 »
Nazalost moraces da sacekas i vidis, nadam se da ce proci bez posledica kao sto i jeste praksa u ovoj drzavi za vecinu stvari  ;)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2015

Na mreži AcoSk

« Odgovor #7 poslato: 01. Avg, 2015. 18:19 »
Mene su zaustavili u Stepojevcu zbog pune pre 2god (malo zakacio kada sam preticao kamion)
Upisali podatke u neku svesku, rekli nece mi pisati, kad ono posle 2-3 meseca plava cestitka na vrata  >:(
Nisu izpunili kvotu i morali meni da pisu..

Tako da, to ti je to, u sustini, moze da ti stigne, a mozda i nece..

Ja sam mislio za to preticanje traktora, radnih masina isl, preko pune da je vec dozvoljeno, kad ono vidis. . .

Van mreže Neba

« Odgovor #8 poslato: 01. Avg, 2015. 21:46 »
Pre 3-4 godine su me navatali u preticanju kolone preko pune linije i raskrsnice (bila strasna guzva ja zurio i krenuo...) tako da sam i njih pretekao u kolini oni krenuli za mnom... Upisali su mi podatke, ostavio sam 20jura i nista mi nije stiglo ali znam da sam i ja tako strepeo da ce mi doci poziv...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #9 poslato: 01. Avg, 2015. 23:26 »
Ako su samo tebe zaustavili a ne i traktor velike su šanse da ti ne stigne ništa.
Mene su tako zaustavljali da bi mi uzeli podatke jer su me obilazili na punoj liniji.U fazonu,treba nam svedok prekršaja.

Van mreže Timmydjame

« Odgovor #10 poslato: 24. Apr, 2017. 22:17 »
Ja sam imao istu situaciju, preticao traktor, zavrsio preticanje kad je vec bila puna, a patrola iza mene u koloni...naravno uz rotaciju, me zaustave, jos od svih pandura naletim na postenog koji nije hteo da uzme 4 hiljade ili da pise nesto drugo, nego se uhvatio pune linije i ne pusta. Epilog, 3 meseca bez dozvole, 15 hiljadarki i bodovi za uspesno obavljeno preticanje preko pune...

Inace, novim zakonom ce biti dozvoljeno preticanje vozila koja se krecu brzinom manjom od 30 km/h.
  • Vozi: Skoda Octavia 2.0 TDI 2006. Elegance

Van mreže batke

« Odgovor #11 poslato: 24. Apr, 2017. 22:56 »
Zar to već nije dozvoljeno novim izmenama i dopunama ZOBS? Toliko se pričalo o tome i na kraju šta je epilog? Ovde mislim na preticanje preko pune linije vozila koja se kreću 30km/h ili sporije.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Lemilica

« Odgovor #12 poslato: 24. Apr, 2017. 23:32 »
Ja nemogu vjerovati da se to kod vas kažnjava! Pa od kad imam vozačku dozvolu a imam je dugo! znam da mogu zaobići vozilo koje se vozi do 30km/h. Pod zaobilaženje se smatra da prelazim jedno vozilo. Pa šta kad imaš traktor ispred sebe i 5km punu liniju ???

Van mreže klisko

« Odgovor #13 poslato: 24. Apr, 2017. 23:40 »
Pa ovde kod nas se uglavnom pomoliš i daš gas :(
Ja se sećam da sam čitao da je u predlogu zakona data mogućnost obilaska traktora, ne sećam se samo terminologije, da li je brzina bila reper ili formulacija radne/poljoprivredne mašine. Ali nisam čuo da je taj predlog i prošao proceduru tj. da je zakon i promenjen.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Timmydjame

« Odgovor #14 poslato: 24. Apr, 2017. 23:43 »
Ja sam kaznjen pocetkom prosle godine i tada se vec uveliko pricalo o tome, ali jos uvek nije bilo doneto zvanicno. A u nekom od prethodnih zakona je bilo dozvoljeno, pa 2 izmene nije... Uglavnom, glupost je pratiti motokultivator, zidati kolonu i ne obilaziti jer je neisprekidana... Bilo je slucajeva gde su ljudi kaznjavani jer su "izvirivanjem" iza vozila ispred, gazili neisprekidanu, sto se tretira kao pokusaj preticanja preko pune. ..
  • Vozi: Skoda Octavia 2.0 TDI 2006. Elegance