Autor Tema: Motori za bravu  (Pročitano 1927 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži zoraniusZapočeo temu

Motori za bravu
« poslato: 07. Avg, 2015. 10:26 »
Mozda nekom bude interesantno iskustvo sa mojim predhodnim autom. Naime u Octavia 1.9tdi, 2005g odmah kada je kupljena sam stavio u Auto Cacku alarm Cobra. Sve je bilo u redu prvih par godina a onda je povremeno pocelo da se desava da se isprazni akumulator. Posto ga nisam svakodnevno vozio ovo sam pripisivao tome iako je auto bio garaziran. Posle 6 godina i jos jednog ovakvog slucaja sam zamenio akumulator. Sa novim se to prve godine nije desilo. 2012 sam kupio novi auto a ovaj je ostao kod prijatelja. Te zime se ponovo par puta desilo isto. Oteramo ga kod majstora on pregleda i konstatuje da alarm vuce struju. Zamenimo alarm (Meta stavljen). Posle par meseci ponovo se desi. Ovaj put zamenimo akumulator. Kada se ponovo desilo oteramo auto u AC na NBG pogledaju i kazu sve je u redu. Na kraju kada smo dogovarali da ga pogledaju tamo gde je i kupljen posle pitanja da li alarm fabricki covek nam rece da je problem u motorima za centralnu bravu koji brljaju i vuku struju. Jos rece da im je ovo poznata mana sa naknadno ugradjenim alarmima. Zamenjeno je i to i evo vise od 6 meseci je sve uredu iako je auto i dalje vise u garazi nego sto se vozi.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže Karlheinz

Odg: Motori za bravu
« Odgovor #1 poslato: 07. Avg, 2015. 10:49 »

posle pitanja da li alarm fabricki
Koji je fabrički alarm?
Zamenjeno je i to
Šta je zamenjeno? Motori brave?  ::)
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #2 poslato: 07. Avg, 2015. 13:32 »
Koliko sam shvatio, motori za centralnu bravu u nekom trenutku pocnu da vuku previse struje ako je naknadno ugradjen alarm i radi se o proverenoj gresci na ovim automobilima. U Sky caru (gde je stavljen drugi alarm) su rekli da se i fabricki u Skodu ugradjuju Meta alarmi. U svakom slucaju su motori zamenjeni pa cemo da vidimo kako ce da se ponasa zimus.

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 07. Avg, 2015. 15:43 »
Mehanika u motorima moze da se pokvari tako da oni vuku vise struje od deklarisane. Medjutim, motori rade vrlo kratko tako, samo prilikom zakljucavanja i otkljucavanja. Pre ce biti da alarm pravi probleme.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #4 poslato: 07. Avg, 2015. 16:11 »
Izleda je bas to problem, pokvare se i ne vuku struju samo kada se otkljucava i zakljucava auto vec stalno i tako izvuku akumulator.

Na mreži bugarin

« Odgovor #5 poslato: 07. Avg, 2015. 16:12 »
koliko mene sluzi secanje, a i ne bese davno kad sam menjao bravu zadnjih vrata, na octaviji su motorici za centralno u sklopu brave.

hoces da kazes da si menjao kompletne brave na sva cetvoro vrata? skidao panele na svim vratima, demontirao podizace prozora i sve ostalo?
koliko te kostalo to zadovoljstvo?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 07. Avg, 2015. 16:22 »
Izleda je bas to problem, pokvare se i ne vuku struju samo kada se otkljucava i zakljucava auto vec stalno i tako izvuku akumulator.

Motor je potrosac i on moze da trosi vise struje od deklarisane ali upravljacko kolo regulise kad ce motor raditi. U ovom slucaju je to ili modul centralne brave ili alarm. Ne moze motor da radi kad hoce vec samo kad dobije napajanje.
Uzmi za primer sijalicu u sobi, moze da bude od 150W a moze i od 40W. Medjutim, ona radi iskljucivo kad korisnik ukljuci prekidac.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #7 poslato: 07. Avg, 2015. 20:01 »
Alarm je bio zamenjen pa se isto desilo. Moram da vidim sa drugarom sta je tacno radjeno i zamenjeno. Moguce da se radi o modulu centralne brave a da mu je majstor rekao da su problem motori centralne brave. Cela tema je za sadasnje vlasnike Octavie ako im se slicno desi kao ideja sta moze da bude problem jer u AC na NBG o ovakvom problemu nisu znali nista.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #8 poslato: 07. Avg, 2015. 22:16 »
Cela tema je za sadasnje vlasnike Octavie ako im se slicno desi kao ideja sta moze da bude problem jer u AC na NBG o ovakvom problemu nisu znali nista.
Odlično, hvala. Ako ima promena - javi, nadam se da si rešio to.
  • Vozi: Yeti