Autor Tema: Patrola od Autokomande do Trošarine...  (Pročitano 1372 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

Patrola od Autokomande do Trošarine...
« poslato: 13. Avg, 2015. 01:33 »
...kroz ulicu Vojvode Stepe.
Pošto Mirko Alvirović neće  :B=) , moj drugar i komš'o je snimio ovu "patrolu" svojom auto-kamerom objavio na svom FB profilu, a ja ovde postavljam, pa ko nema priliku evo snimak da vidi kako je rekonstruisana jedna od najdužih ulica u BGD. (tačnije njen deo od oko 3km, ona je inače mnogo duža)
Bolje ili lošije nego pre?

https://www.youtube.com/watch?v=bK6j_nGfyuQ
  • Vozi: Yeti

Na mreži MAKS

Odg: Patrola od Autokomande do Trošarine...
« Odgovor #1 poslato: 13. Avg, 2015. 06:56 »
Ovo sto se vidi izgleda vrlo ok .Ja retko idem tuda a poslednju rec ce dati oni koji prolaze tuda. Znaci ocena 4 sto se mene tice.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže nikolaj

« Odgovor #2 poslato: 13. Avg, 2015. 10:42 »
Ovako na prvi pogled, s'obzirom da je novo, izgleda sve u redu. Međutim u praksi i nije baš tako. Brzina protoka vozila je dosta smanjena, ograničavanjem kretanja na samo jednu traku. Žutom doduše voze autobusi i taksisti, ali kada taksista stane uz desnu ivicu da primi mušteriju, iza njega dolazi do zastoja. Obilaženje u takvim slučajevima je još uvek relativno bezbedno, jer trenutno ide samo jedna tramvajska linija do stare okretnice na Trošarini. Kada budu proradile sve tri, trebaće više opreznosti. Umesto 4 semafora (sa onim na Trošarini), postavljeno je još 7 novih, od kojih neki po meni nepotrebno, što dodatno usporava saobraćaj. Na novopostavljenom semaforu kod Super Vera je sada zabranjeno skretanje u levo. wac1 Što se tiče pešaka, oni sad prelaze i pretrčavaju ulicu da bi ušli u tramvaj, što traži dodatnu opreznost u vožnji, ali i opasnost za pešake. Ranije su sa trotoara ulazili u tramvaj, nemajući dodira sa kolovozom. Smanjen je i broj tramvajskih stajališta. Trotoari su na nekim mestima toliko suženi, da morate voditi računa da vas neko vozilo u prolazu ne zakači retrovizorom. Sve u svemu, ovaj projekat izmeštanja šina u sredinu, nije baš po meni dao željene rezultate, kao što je to u Bulevaru Kralja Aleksandra, iz prostog razloga što je Vojvode Stepe dosta uža ulica od bulevara.
« Poslednja izmena: 13. Avg, 2015. 10:46 nikolaj »
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže bugarin

« Odgovor #3 poslato: 13. Avg, 2015. 11:03 »
moje skromno misljenje:
usrali su motku za sve pare.

imam poslovne prostorije (citaj magacin) u pazinskoj, pa mi je v stepe primarna saobracajnica zbog posla.
- suzeno na jednu traku
- pesaci koji pretrcavaju ulicu da bi usli u tramvaj
- zbog tramvajskih stajalista napravljena ostrva koja nicu niotkuda, cimanje volana levo desno zbog kratke obilaznice ostrva
- malo parking mesta
- tamo gde postoje parking mesta lose su resena
- jednosmerne ulice tamo gde su bile dvosmerne
- u nekadasnjim jednosmernim ulicama promenjen smer pa i ljudi koji tu zive 50 godina imaju problem sa pristupom i orijentacijom
- i na snimku se vidi da kolege "soferi" parkiraju gde pozele, pa je prolazak pesacima otezan. da ne pominjemo decja ili ne daj boze invalidska kolica. dakle i dalje je neophodno dezurstvo 4 pauka u v stepe.

ako su renovirali ulicu da bi resili problem kretanja pesaka, nisu morali. samo su trebali da angazuju 10 pauk vozila u ovoj zoni. ustedeli bi pare potrosene na renoviranje, napunili kasu kaznama za parkiranje, i sacuvali zivce stanara koje su maltretirali tokom izvodjenja radova. al onda neko ne bi uzeo procenat :)

pritom, snimak i zapazanja se odnose na avgust mesec. zamislite sta ce biti od 1og septembra. neki ne moraju da zamisljaju, oseticemo na svojoj kozi.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Neba

« Odgovor #4 poslato: 14. Avg, 2015. 11:31 »
moje skromno misljenje:
usrali su motku za sve pare.

Slazem se! U normalnoj zemlji se za ovako nesto debelo odgovara...

Izmestanje sina u sredinu nije nista donelo. Zuta traka u sredini koja je valjda trebala da ubrza prolaz GSPa je na nekoliko semafora zakocena automobilima koji skrecu ulevo (kojima je crveno) dok je zeleno za prolaz pravo...
Ako su vec isli na to trebali su da svuda zabrane skretanje u levo a ne selektivno po principu ovde zivi neko bitan tu moze u levo...
Moskva je primer gde nigde nije dozvoljeno skretanje ulevo, ako hoce da se skrene levo ide se pravo pa desno pa desno pa desno i pravo... S napomenom da su sva ova tri desno sa zelenom strelicom...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #5 poslato: 14. Avg, 2015. 23:28 »
Lepša jeste a da li je i prohodnija - ne verujem. Već se dešava da ako jedan stane - napravi kolonu. Ono sa 10 pauka je dobra ideja.
  • Vozi: Yeti

Van mreže ivan4994

« Odgovor #6 poslato: 15. Avg, 2015. 16:40 »
ostrva su plac majke bozije!!! a sahte!!! da li je neko primetio koliko ima sahti po ulici?! ej bre, na tri m2 ima 5 sahti! zasto??? sta ce biti kad pocnu da se otvaraju sami od sebe, a hoce sigurno! ili kad asfalt oko njih ulegne, a one ostanu gore ili obrnuto??? mada, ima neceg pozitivnog, samo da se tako nastavi: saobracajci na motoru! u poslednja dva dana, video sam cetiri ili pet motorista, koji "ciste" ulicu od onih koji bahato parkiraju... i da, dva pauka koji su cistili ulicice kod vera...
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže nikolaj

« Odgovor #7 poslato: 15. Avg, 2015. 17:51 »
Napravivši Super Vero na zemljištu gde je parkirao najveći broj stanara okolnih solitera, napravljen je nerešiv problem. Ljudi se dovijaju na sve načine za parking, koga faktički nema za toliki broj stanova i vozila, tako da uopšte ne odobravam upotrebu pauka u ovom slučaju.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže ivan4994

« Odgovor #8 poslato: 16. Avg, 2015. 08:40 »
ne odobravam ni ja, posto zivim pored vera, ali ovo je bilo bas bahato! maltene na ulici sa cetiri migavca dok on kupuje u veru, a ima u veru besplatan parking na dva sata! inace, ja sam cuo od jednog taksiste da ce da prave veliki parking pored vera, na onom praznom zemljistu, mada mogu da potpisem da od toga nema nista!
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw