Novi propisi traže nova rešenja. Često ne znam da li sam ugasio svetla ili ne. Nekoliko puta mi se desilo da ih zaboravim. Akumulator bi se ispraznio. Onda sam rešio da uradim da se svetla automatski pale i gase. Sve to košta oko trista dinara. Treba vam jedan relej za svetla ne mora da bude jak jer sve opet ide preko prekidača, dve muške buksne i osam ženskih buksni. kabal od 1,5 mm2 i naravno dobra volja da se sve to napravi.
Radovi u motornom prostoru
Skinuti D+ kabal sa alternatora (vidi Sl.1) odseći buksnu, izvaditi je iz zastitne plastike. Ogoliti kabal 10mm . 2, 2 m kabla od 1,5 mm2 ogoliti 10 mm spojiti sa kablom koji je bio na D+ . Preko oba kabla navući zaštitnu plastiku buksne, kablove staviti u žensku buksnu i stisnuti klještima. Navući zatitnu plastiku i buksnu navući na D' kontakt alternatora. Kabal od 2.2 metra voditi desno, pored sajle za kilometražu ga uvući u kabinu.
Radovi u kabini
Izvaditi prekidače za svetla koji se nalaze na levoj strani pored kilometraže (Sl.2). Gornji prekidač je važan (Sl.3)

Preseći kabal prikazan na Sl.3. Na levu stranu staviti mušku buksnu, na desnu stranu staviti žensku buksnu.
Relej za svetla
Postoje dva tipa releja za svetla. Sa četiri i sa pet kontakta. I jedan i drugi se mogu upotrebiti. Razlika je što relej sa 5 kontakta ima kontakt 87a koji nama ne treba.
Spajanje sa relejom
86 -- D+
85 --- Masa
30 --- Stalna struja
87 --- izlaz za svetla

Na kabal koji smo uveli u kabinu montiramo žensku buksnu i spojimo sa kontaktom 86 na releju. Na kontakt 85 releja dovedemo masu. napravimo dva kratka kabla jedan ima na krajevima dve ženske buksne a jedan jednu žensku i jednu mušku. presečen kabl na našem prekidaču ima mušku i žensku buksnu. Kraj kabla koji ima mušku buksnu spojiti sa kablom sa dve ženske buksne i odvesti na kontakt 87 ( sl.4) Kraj kabla koji ima žensku buksnu (Sl.4) spojiti sa kablom koji ima jednu mušku i jednu žensku buksnu i odvesti na kontakt 30 releja. Spojiti konektore prekidaca za svetla i montirati ga nazad na mesto.
Rezultat.
Kada su oba prekidača za svetla upaljena, svetla će se automatski paliti i gasiti. Kada se upali motor svetla će se upasliti, kada se ugasi motor svetla će se ugasiti. Ako prekidači nisu uključeni svetla neće raditi. Svetla se više ne mogu upaliti kada motor ne radi.