Autor Tema: Lupkanje pri skretanju ulevo  (Pročitano 3928 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže acaZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 1
Lupkanje pri skretanju ulevo
« poslato: 26. Avg, 2015. 03:05 »
Sta bi mogao biti problem na mojoj feliciji se javlja dosta tiho i dosta tup zvuka kad skrecem levo i to samo kad sam na malim uzbrdicama barem se meni tako cini i to se samo cuje tak tak i nista vise posle prestane. Posto sumnjam na homokineticki zglob uradio sam skretanje punog kruga ulevo i udesno i tad se nista ne cuje i sa skretanjem levo kad sam na ravno i nadole nemam problema ni tad se ne cuje. sta bi po vama bio moguci problem i kako najlakse proveriti ispravnost homokinetickog zgloba.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Lupkanje pri skretanju ulevo
« Odgovor #1 poslato: 26. Avg, 2015. 16:52 »
 To se meni isto desava u prednjem levom tocku kad skrecem u desno...Ne uzbudjujem se oko toga, sve je u redu kod pregleda trapa...mislim da je tu u pitanju samo luft u plocicama ili same kocione celjusti malo osciliraju pa izazivaju zvuk...U svakom slucaju nije do homokinetickog zgloba, jer kod njega se cuje izrazito "krckanje" pri skretanju...Ja nikako nisam u situaciji da to proverim u voznji zbog uslova u saobracaju, ali ako si ti u mogucnosti, probaj da tom prilikom kad cujes lupkanje da pritisnes malo kocnice...ako ti se taj zvuk izgubi ili znatno umanji, onda je sigurno do plocica ili kocionih celjusti....tada bi zamena plocica (nove sa dosta "mesa"), mozda i novi diskovi, bi resili problem...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #2 poslato: 26. Avg, 2015. 17:58 »
Ja vec duze vreme imam taj problem (oko 2 godine) i dosta me zivcira posto neznam do cega je, a pokusacu sa kocnicama ko sto si ti rekao.

Van mreže cremonese

• Active
  • **
  • Vozilo sluzi da se stigne od tacke A do tacke B.
« Odgovor #3 poslato: 26. Avg, 2015. 23:04 »
Htedoh da pitam da nisu stabilizatori, ali sad citam da te to zivcira vec dve godine. Prijatelju, svaka tebi cast, ti si strpljiv covek.  ;D
  • Vozi: Fabia, 1.9 SDI, 2002, Silver

• Style
« Odgovor #4 poslato: 27. Avg, 2015. 02:25 »
Nije opasno malo je primetno i to ne uvek samo kad skrecem na neku malu uzbrdicu da se non stop desava moraja bi da ga sredim  8)

• Style
« Odgovor #5 poslato: 14. Sep, 2015. 22:19 »
Bio je problem do homokinetickog zgloba ispala 2 lagera sad sam zamenio i sve radi normalno :)