Autor Tema: Karburator Solex Pierburg 2E3 (Jikov 28-30)  (Pročitano 3811 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ugljesa50Započeo temu

Karburator Solex Pierburg 2E3 (Jikov 28-30)
« poslato: 29. Avg, 2015. 10:03 »
Karburator na Favoritu jeste Jikov, ali je to zapravo Solex-ova licenca za čuveni Pierburg karburator koji u raznim verzijama imaju i mnogi drugi automobili. Monopoint ga je zamenio.
Karburator je bauk za mnoge mehaničare. Razočarao sam se u mnoge karburator servise. Ako hoćeš da nešto uradiš dobro, onda to uradi sam. Na karburatoru mogu propasti menbrane od duge upotrebe, elektroventil i vakumska creva.
Delovi se još uvek mogu kupiti. Karburator se rastavi, ocisti, ako je potrebno ponovo podesi nivo goriva, zamene se oštećene menbrane i vakumska creva i on radi besprekorno.

Dao sam linkove preko kojih možete skinuti uputstva na engleskom, nemačkom i ruskom jeziku uz pomoć kojih možete reparirati karburator.

http://share.myflare.com/NpxZFT
http://share.myflare.com/449kT8
http://share.myflare.com/7sSCKT
  • Vozi: Skoda Favorit 136

Odg: Karburator Solex Pierburg 2E3 (Jikov 28-30)
« Odgovor #1 poslato: 29. Avg, 2015. 13:10 »
Servis za čuvanje i šerovanje fajlova MyFlare prestaje da podržava korisnike izvan severne Amerike od 31 avgusta 2015 (sada su me obavestili). Svi fajlovi će biti obrisani i linkovi neće raditi. Sva tri PDF-a En Ge i Ru o karburatoru možete skinuti sa mog Dropbox prostora za skladištenje.
Link je: https://www.dropbox.com/sh/wuxi8pxsjxt8c9x/AAD6aRBF57q0SuuWFvy1_qzia?dl=0

Van mreže Dobrivoje

« Odgovor #2 poslato: 17. Sep, 2015. 08:09 »
Dagi moji clanovi, vidim da se ima potrebe za ovom temom pa sam rad da dam svoj mali doprinos. U resavanju problema nastali losim radom pomenutog karburatora...

Prvo, nebih se slozio sa prvim citatom naseg uvazenog clana ugljesa50. Jikov karburator je odlicna kopija PIERBURG 2E karburatora. Koji se perfektno pokazao u dugotrajnom radu na: VW vozilima, Opelovim vozilima i Fordovim vozilima.

Nisu Vam potrebi nikakvi sajtovi i ostale gluposti, rado cu Vam pomoci u resavanju Vasih problema iz ove oblasti. ALI, morate u startu da znate, da odredjene kvarove nece te moci sami da resite. Jer je u pitanju kontrola rada sagorevanja gorivne smese ( benzina i vazduha ili plina i vazduha ) preko adekvatne opreme, koju Vi trenutno nemate. A bez koje se nemoze zamisliti pravilan i profesionalan rad....

:bravo:
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže Dobrivoje

« Odgovor #3 poslato: 17. Sep, 2015. 16:22 »
U delu uradi sam otvorio sam temu o karburatorima, pa slobodno pitajte sta Vas muci o svi karburatorima. Nadam se da se nece desiti da nemozemo resiti neki problem. Vazno je da pravilno odradite kako Vam se kaze....

Dolaze nam hladniji dani, a sa njima i novi problemi kod hladnog starta automatskog sauha i prebogate smese...
« Poslednja izmena: 17. Sep, 2015. 16:36 Dobrivoje »

« Odgovor #4 poslato: 21. Sep, 2015. 08:44 »
Ja nisam rekao da je Jikov 28-30 (Pierburg 2E3) loš karnurator. Rekao sam da sam se razočarao u mnoge karburator servise. Kada auto radi na benzin sve je bitno za pravilan rad karburatora. Kod plina je jedino važan rad leptira prvog i drugog grla. Količina plina i smanjenje vazduha su druge teme.

Van mreže Dobrivoje

« Odgovor #5 poslato: 21. Sep, 2015. 14:33 »
Odgovor prebacen u temi: " Sve o karburatoru i njegovim problemima ", koja se nalazi Uradi Sam - DIY (Do It Yourself).

« Odgovor #6 poslato: 23. Maj, 2016. 21:37 »
U brošurama koje sam naveo ima sve za uspešno remontovanje karburatora.