Autor Tema: Grupni chiptuning - RevoChip Požega  (Pročitano 19696 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Grupni chiptuning - RevoChip Požega
« poslato: 04. Sep, 2015. 19:37 »
Kolege forumaši, da li postoji mogućnost da se izjasnimo ovde ko je zainteresovan za navedenu rabotu u renomiranom servisu u Požegi, pa da odemo grupno i izboskujemo neki popust?

Ja lično planiram krajem oktobra...

Pozdrav!!

Na mreži varicak

Odg: Grupni chiptuning - RevoChip Požega
« Odgovor #1 poslato: 06. Sep, 2015. 18:07 »
Ja već intenzivno razmišljam o tome, ali mi je 300€ trenutno previše zbog drugih obaveza koje imam. Ako se izboksuje neki popust, raunajte na mene. Inače za ovaj servis sam dobio sve preporuke.

Van mreže Stevan

« Odgovor #2 poslato: 07. Sep, 2015. 18:14 »
Meni je za Octaviu A7 1.6 TDI trazeno od Revo-a 350 €. I ja ozbiljno razmisljam o chipu ali nikako da se odlucim. Da li je neko od forumasa do sada radio chip na 1.6?
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #3 poslato: 07. Sep, 2015. 19:30 »
350 eu za koje povecanje? Pitam jer imam isti auto a mislim da bi mu nesto extra konjica dobro doslo
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #4 poslato: 07. Sep, 2015. 20:51 »
Verovatno slično ili isto kao za novi Golf 1.6 TDI...

Ono što je bitno primetiti kod kvalitetno urađenog chipovanja osim podizanja krive obrtnog momenta u vis (povećanje u Nm), je i širenje krive u levo  (smanjenje turbo rupe), kao i u desno (motor više nije "kratkog daha" već vuče do 4.600 umesto do 4.200rpm recimo). 

:RR) bravo2 :bravo:

Van mreže Peja

« Odgovor #5 poslato: 08. Sep, 2015. 00:05 »
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže nebojsar

« Odgovor #6 poslato: 08. Sep, 2015. 07:04 »
Ostaje samo pitanje gubitka garancije. Na to me je upozorila i sam chip tuning kuca koju sam u jednom navratu kontaktirao, pisao sam o tome u garazi superba. Jel ima neko iskustva sa cipovanim autom u garanciji? Jel bilo nekih problema, upozorenja itd?

Van mreže Stevan

« Odgovor #7 poslato: 08. Sep, 2015. 07:13 »
U cjenu od 350 € su ukljuceni dyno testovi, tako da se povecanje snage tacno izracuna.  Procedura traje 4 sata. Radi se optimum povecanje koje svi kažu ne steti komponentama motora. Po rjecima iz Revo-a, niko nije imao problema sa garancijom, a radili su dosta novih vozila. Stara mapa se cuva. Chip tuning i jeste najbolje uraditi dok je auto novo-tek razradjeno.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #8 poslato: 08. Sep, 2015. 13:40 »
Ma ne sumnjam u revo da ce odraditi maximum. Mene samo zanima jel neko posle chipovanja isao na servis i jesu li mu nesto rekli? Mislim na 2013+ godiste?

Na mreži zare

« Odgovor #9 poslato: 08. Sep, 2015. 13:45 »
Cisto sumnjam da u servisu svaki put proveravaju da li je neko cackao mape u motoru. Sem ako se to ne vidi iz aviona.

Van mreže Stevan

« Odgovor #10 poslato: 08. Sep, 2015. 14:24 »
Gubi se garancija gotovo sigurno na sve bitno i skupo (motor, mjenjac sa zamajcem, sistem za ubrizgavanje goriva ...).

Na mreži hakkler

« Odgovor #11 poslato: 08. Sep, 2015. 21:59 »
Cisto sumnjam da u servisu svaki put proveravaju da li je neko cackao mape u motoru. Sem ako se to ne vidi iz aviona.

Ne vidi se..nego ti naprave kontrolu ili update softwera i mape više nema :D

Van mreže Filip

« Odgovor #12 poslato: 15. Sep, 2015. 09:26 »
evo i ja da se uključim u temu, doduše nisam zainteresovan da idem, jer sam već bio :))

ako ti pregaze mapu, vratiće ti je u Revochipu za dž ;)

nisam čuo da je iko izgubio garanciju na bilo šta... pojma oni nemaju da si uradio remap O0

ako treba da se čujem sa Saletom i pomognem oko dogovora, budući da se znamo lično i dobro, mogu, naravno naknadno kada se bude znao broj zainteresovanih

p.s. meni je na O2 to urađeno za bukvalno manje od sat i po, duže smo pili espresso nego što je trajalo ubacivanje nove mape :B=)

inače sam prezadovoljan, auto je išao odlično sa fabričkih 170 konja, a sada je sa 215 prava raketa :)

za Saleta i Revochip sve pohvale i preporuke, a treba reći da ima i 4x4 dyno bravo2
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže neske

« Odgovor #13 poslato: 15. Sep, 2015. 23:15 »
evo i ja da se uključim u temu, doduše nisam zainteresovan da idem, jer sam već bio :))

ako ti pregaze mapu, vratiće ti je u Revochipu za dž ;)

nisam čuo da je iko izgubio garanciju na bilo šta... pojma oni nemaju da si uradio remap O0

ako treba da se čujem sa Saletom i pomognem oko dogovora, budući da se znamo lično i dobro, mogu, naravno naknadno kada se bude znao broj zainteresovanih

p.s. meni je na O2 to urađeno za bukvalno manje od sat i po, duže smo pili espresso nego što je trajalo ubacivanje nove mape :B=)

inače sam prezadovoljan, auto je išao odlično sa fabričkih 170 konja, a sada je sa 215 prava raketa :)

za Saleta i Revochip sve pohvale i preporuke, a treba reći da ima i 4x4 dyno bravo2
Zar se ne otvara kutija u kojoj je računar kako bi se odradilo odključavanje tj. omogućio upis custom mape? Koliko sam video na netu te kutije su zalivene i nitnovane :-O
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

Van mreže Filip

« Odgovor #14 poslato: 15. Sep, 2015. 23:29 »
nisam držao glavu u haubi :B=) pio sam kaficu,znao sam da je posao prepušten profiju i  i sve je brzo bilo gotovo

a u to ne verujem jer bi onda i bačen pogled na motorski prostor odavao neko "petljanje" ;)

kako god, najnovija Seat Ibiza Cupra za 2016. godinu ima 1.8 TSI sa - ovo je do sada najviše fabričkih - 192 ks (a O3 180), što mi daje povoda da mislim da je to ipak isti motor, zanemarimo Euro norme o izduvnim gasovima, i da je samo drugi software, tako mogu da idu do 215, eventualno 220 ks, u raznim evolucijama i varijantama, jedino uz reprogram ECU-a

i ovako moj "nasviran" motor se čak i ne oznoji kad ga >>pržim<< pa stvarno mislim da mu to nije nikakvo opterećenje i da fabrika uvek ostavi dosta lufta, tj. prostora za poboljšanja :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip