Autor Tema: Grupni chiptuning - RevoChip Požega  (Pročitano 19787 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: Grupni chiptuning - RevoChip Požega
« Odgovor #120 poslato: 06. Okt, 2015. 17:35 »
Pogledajte i video koji je filip postovao u temi oko skandala sa vw dizelima. Vrlo je zanimljiv detalj oko rezultata na valjcima 2wd i 4wd. Postoji razlika u mapama. Pitanje je koju mapu tuneri menjaju i kako se to odrazava na dpf ako ga neko ima...

Ako sam dobro shvatio auto na dyno testu 4wd odaje više snage i obrtnog momenta nego kad se testira na dyno 2wd zato što je programiran da prikaže manju snagu i obrtni moment, a samim tim i manju emisiju štetnih gasova.
Ovde je u pitanju fabrički softver koji je napravljen da prikaže manju emisiju štetnih gasova nego što auto zaista odaje. Opšte je poznato da motori VW grupacije u praksi imaju više snage nego što je to fabrički deklarisano (primer bela Octavia combi sa slika koje je Filip postavio). Na primer imaš Golfove 1.9tdi deklarisane snage 105KS, a realno imaju i do 115KS. O tome je Frodo pisao na drugim forumima. Loš remap može da dovede do toga da motor dimi što samim tim znači i da ima lošije ekološke pokazatelje od stock verzije i naravno kraći vek DPF (ako ga auto ima). Dobar remap znači bolje sagorevanje ubrizgane mešavine i samim tim ređe će DPF da vrši regeneraciju. Bar sam ja tako zaključio čitajući i raspitivajući se na primer kod HS elektronik i RevoChip. Uz rezervu da svaki ciga svoga konja hvali čekam odgovore iz ovlašćenih servisa i njihovih iskustava sa čipovanim vozilima.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže batke

« Odgovor #121 poslato: 06. Okt, 2015. 17:37 »
Samo neka ispipa dobro :)

Za ispipavanje je pravi stručnjak.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže voyager

« Odgovor #122 poslato: 06. Okt, 2015. 17:58 »
Čije mape ubacuje Revochip? Neki italijani?
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže batke

« Odgovor #123 poslato: 06. Okt, 2015. 18:17 »
Da. Nisam siguran čija je za 2.0 tdi 110Kw. Koliko znam rade sa Abarthom...

Van mreže voyager

« Odgovor #124 poslato: 06. Okt, 2015. 18:25 »
Kamo sreće da je Abarth :)

Na mreži Markkoni

« Odgovor #125 poslato: 06. Okt, 2015. 18:29 »
Allcarracing.

Sent from my SM-N910C  

Van mreže batke

« Odgovor #126 poslato: 06. Okt, 2015. 18:48 »
Svakako neki "racing" jeste.  =))

Van mreže Filip

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže batke

« Odgovor #128 poslato: 06. Okt, 2015. 22:11 »
Hvala na informaciji. Već sam pregledao sajt.  bravo2

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #129 poslato: 07. Okt, 2015. 12:33 »

Dosta lepi konjića za fabiju  :)
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #130 poslato: 12. Okt, 2015. 21:14 »
Čega sam se načitao ja u ovoj temi

Zašto!?!?

Zašto MORA Revo?  Zašto mora 300€ - 350€?

Zašto ne može kod dizela linearno kao kod mene?

Možda valjci lažu, ali moje ubzanje do 1ookm/h je 7,7sec za 13o€

https://www.youtube.com/watch?v=vwKmDGhYHEM

Gde mi je usput odrađen Hot start  gratis... http://www.novaspeed.rs/usluge/hot-start-problem-tdi.html

Od aprila do sada prešao nekih 1o.oookm bez ijednog problema...

Ps: A... daaa nikada, ali nikada mapa ne naleže, to je najveća glupost koje mogao neko da izjavi.
Mapa je odmah aktivna i konstantna, ne može da slabi... jača ili naleže!
« Poslednja izmena: 12. Okt, 2015. 21:22 Joca TDI »

Van mreže batke

« Odgovor #131 poslato: 12. Okt, 2015. 21:54 »
Cena se formira no osnovu renomea firme koja je izradila mapu. To ne znači apriori da je ta mapa dobra, ali dugogosišnjim iskustvom i brojem vozila u koje su date mape ugrađene se postiže i kvalitet. Nisam ničiji advokat i nisam preterano zadovoljan krivom koja je postignuta na 2.0tdi sa 150KS u Revu. Ali ono u šta sam prilično siguran je to da u ovom trenutku jedino Revo nudi mape za ovaj motor jer sam zvao bar njih 10, nazovi "velikih" i "malih", da ih ne nabrajam i ne pravim reklamu.

Van mreže voyager

« Odgovor #132 poslato: 12. Okt, 2015. 22:04 »
Procitas tekst na linku i shvatis o kakvim se stručnjacima radi.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #133 poslato: 12. Okt, 2015. 22:10 »
Daleko im lepa kuca. :)

Sent from my SM-N910C  

Van mreže bojanriki

« Odgovor #134 poslato: 12. Okt, 2015. 23:54 »
Da li jos ljudi veruju u zabludu, da im se smanji potrošnja, auto bolje ide i nista ne šteti autu. Da li je moguće da tamo neka tuning kuća,  pravi bolje mape nego sama fabrika. I zašto kod običnih motora bez turbine chip tuning izvuče npr na autu od 150 ks samo 10 ak konja. Naravno zato što se povećava pritisak turbine. Kod turbo motora od 150 ks izvlači se 40-50 ks . Skoro sam pricao sa drugom koji je došao iz nemacke. Vozi mondea 2.2 tdci  147kw 200 ks . U Nemačkoj mu traže 3000e  za tuning. Rekli su mu pored čip tuninga u to ulazi zamena turbine ubacivanje veće interkuler
 Zamena usisnog  i izduvnog sistema. Sa tim bi dobio još 120 ks. Ovo kod nas što rade ne uliva poverenje.  Sada klinci naruče kabal preko ebay za 15-20$ prodaju se čak i cd sa mapama bukvalno sistem uradi sam. Posle se čude crkla turbina zamajac menjač dizne itd itd
  • Vozi: Skoda yeti 2.0 tdi 103kw 4x4 2012