Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 1999-2007
»
Problem sa brisacima
Strana:
«
1
2
3
»
Dole
Autor
Tema: Problem sa brisacima (Pročitano 13003 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Dejan.M
Style
Like ukupno: 0
L&K ugled:
3
Elegance
Odg: Problem sa brisacima
«
Odgovor #15 poslato:
24. Sep, 2015. 22:20 »
To sve onda moram da vidim i proverim samo kad skinem onu plastiku sa.gepek vrata da uopste pridjem.do zadnjeg brisaca.....inace normalno je radio sve dok nije stao skroz....mada par puta pred samo crkavanje se tako glavio na pola ali kad mu malo pomognem on odradi sve do kraja i vrati se u pocetni polozaj.E onda je najednom naprosto skroz stao i sad nedaje nikakve znake zicota!
Vozi: skoda fabia1,4 16v elegance 2000
Dejan.M
Style
L&K ugled:
3
Elegance
«
Odgovor #16 poslato:
15. Jan, 2016. 18:59 »
Problem sa zadnjim brisacem je rešen još pre nekih mesec dana otprilike.
Bilo je u pitanju to što je motoric zadnjeg brisača bio pun skrame od blata natalozene vremenom korišćenja prskalice i masti za podmazivanje. Tu je sve bilo zakucalo pa zato motoric nije mogao da pokrene metlicu brisača. Sve sam oprao u benzinu i očistio i dobro odmastao i zatim razradio pa sve lepo podmazao i stavio novu toatnu mast. Posle toga je sve normalno proradilo čak možda i bolje nego pre samog kvara. Čak i prskalica bolje radi i baca mlaz nego pre.
Samo sam posle svega primetio da malo zna da pusti i iscuri tecnost za staklo kad pustim zadnju prskalicu na plastičnom delu na dve male sitne rupice odmah tu posle creveta za dovod tečnosti... One su bile tu i ranije ali nema znakova i ne idi se da je ranije postalo tecnost.
Vozi: skoda fabia1,4 16v elegance 2000
-nebojsa-
Laurin&Klement
Like ukupno: 39
L&K ugled:
63
«
Odgovor #17 poslato:
27. Jan, 2016. 23:38 »
NE znam da li je limkom problem resio, ali:
Sto se problema sa prednjim brisacima tice, iz mog slucaja sa prethodnom Fabijom:
Simptomi su bili isti, povremeno ne rade brisaci, i ne reaguju na ukljucivanje/iskljucivanje.
U ovl.servisu majstor kaze motor brisaca, nemaju na stanju; ja nabavim i zamenim-sve isto.
U trenutku rastrojstva
kada je padala kisa a brisaci nisu radili, slomio sam ablender pa sam i njega zamenio.
Problem je i dalje ostao; tako da slobodno mozete te dve stvari da eliminisete.
U medjuvremenu sam auto zamenio za sadasnji, da li su majstori problem resili ili su ga tako prosledili dalje-ne znam.
Ali se slazem sa misljenjem da je problem u instalaciji, i to verovatno u izolaciji kablova jer je problem prisutan samo kada pada kisa, tj. auto je mokar, pa i kablovi u motornom prostoru dolaze u dodir sa vlagom.
Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.
Mujaga
Active
L&K ugled:
1
«
Odgovor #18 poslato:
08. Nov, 2016. 21:00 »
Jesi li rjesio problem sa brisacima i meni se isto desava
Vozi: Skoda fabia 1.4
limkom
Active
L&K ugled:
2
«
Odgovor #19 poslato:
26. Dec, 2016. 16:23 »
Nisam, digao sam ruke- sreca u nesreci sto kako tako prorade, nikad mi se nije desilo da nikad nece....
Vozi: Fabia 1.4 MPI 2002
grgaa
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #20 poslato:
21. Jun, 2021. 22:11 »
Da podignem temu iz mrtvih. Imam problem sa brisacima na fabii 2 2010 g. znaci desava mi se da kad upalim auto brisaci rade makar je rucica u nultom polozaju i tako rade jedno vrijeme i onda stanu i upali se lampica od akumulatora na tabli alternator u tom periodu puni aku i nije provlem u njemu. Nemogu nigdje nac relej od brisaca negdje se cuje ali ga nemogu locirat. Motoric od brisaca pregledan i ko novi je. Svaka ideja dobro dosla.
Vozi: fabia 2
dixon
Laurin&Klement
Like ukupno: 210
L&K ugled:
7
«
Odgovor #21 poslato:
21. Jun, 2021. 22:20 »
Проверити дијагностиком сигнале које шаље ручица, можда је цркла.
grgaa
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #22 poslato:
21. Jun, 2021. 22:44 »
Ma da moram otic na dijagnostiku i vidit koju gresku baca. Nekako mi je relej najsumnjiviji ali ga nemogu locirat
grgaa
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #23 poslato:
23. Jun, 2021. 10:12 »
Bio na diagnostici i nema nikakvih zabiljezenih gresaka
dixon
Laurin&Klement
Like ukupno: 210
L&K ugled:
7
«
Odgovor #24 poslato:
23. Jun, 2021. 10:13 »
Ни неће бити грешке, нисам рекао да треба видети грешку, већ испратити коју информацију ручица даје у којој позицији, ако мајстор не зна то да уради, мењај мајстора
grgaa
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #25 poslato:
23. Jun, 2021. 12:01 »
Ma mjenjam ga to svakako. Narucen u ponedjeljak kod elektricara oa cu vidit sta on kaze
2 Busy
Laurin&Klement
Like ukupno: 63
L&K ugled:
15
«
Odgovor #26 poslato:
15. Feb, 2022. 07:45 »
Sinoć posle pranja u samouslužnoj perionica, krenuo I pokrenuo brisače. Oni obrisaše pár puta vetrobran i najednom stadoše u vertikalnom položaju. Posle minut stanem i rukom ih vratim u početni položaj. Probam ponovo - zadam komandu, metlice krenu i stanu posle 10 - 15 cm. Probam 2. brzinu - ništa! Ali čujem motor. Vratio sam se kući, upalim brisače ponovo, radi motor, rade prskalice, radi i zadnji brisač - prskalice takođe. Proverim osigurače, oni su ispravni. Podignem haubu, dam kontakt zadam komandu - ništa. Čuje se motor. Usmerim lampu ispod zaštite na mestu gde se nalazi mehanizam (makaze brisača i motor) vidi se samo kako motor vrti. I ništa više.
Video ne mogu da ubacim.
Ako neko ima ideju, bio bih zahvalan.
mar_cog
RallyeSport
Like ukupno: 41
L&K ugled:
6
«
Odgovor #27 poslato:
15. Feb, 2022. 11:51 »
Ne znam ovako napamet, ali koliko sam video makaze kako izgledaju na slici, a iz iskustva sa puntom, ako motor radi onda je problem ili na spoju makaza sa motorom ili u nekom od zglobova. Za pocetak bih proverio da li su makaze cvrsto spojene sa motorom i u kakvom je stanju caura. Ako je potrosena i ima lufta eto odgovora.
Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI
Josa
Ambition
Like ukupno: 2
L&K ugled:
1
«
Odgovor #28 poslato:
15. Feb, 2022. 13:16 »
Isti problem imam na oktaviji 2008god. Rade brisači i onda iz čista mira prestanu sa radom na pola šoferšajbne. Sutradan rade kao da ništa nije bilo.
Vozi: Škoda Oktavia 4x4 1.9TDI 2008
2 Busy
Laurin&Klement
Like ukupno: 63
L&K ugled:
15
«
Odgovor #29 poslato:
15. Feb, 2022. 16:05 »
Rešeno. Olabavila se pogonska matica. Nekako smo uspeli da je zategnemo teleskposkom gedorom bez skidanja plastike jer nismo imali radapciger. Sad rade, ali metlice nisu više u tzv. nultom položaju.
Strana:
«
1
2
3
»
Gore