Autor Tema: Problem sa brisacima  (Pročitano 12252 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže limkomZapočeo temu

Problem sa brisacima
« poslato: 06. Sep, 2015. 22:52 »
Imam problem sa brisacima koji vise  autoelektricara nisu uspela da rese... ukljucis  rade normalno , iskljucis, opet ukljucis rade i odjedanput nista...gore dole gore dole ne reaguju...i posle nekog vremena (nema pravila) opet reaguju na komandu....onda rade rade pa opet nece..parkiram krenem ujtro rade-da li je neko imao slican problem?.Autoelektricari mi kazu mora da  pogleda elektronicar.Inace Fabia je 2002 1.4 MPI i uspesno gazi 503000 km
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 2002

Van mreže ugi85

Odg: Problem sa brisacima
« Odgovor #1 poslato: 07. Sep, 2015. 08:41 »
Znas li mozda sat su do sada sve proveravali?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Ljubisa1987

« Odgovor #2 poslato: 07. Sep, 2015. 13:32 »
Kod nekih serija Fabije, je ''grana'' sa kablovima u predelu motora bila previse nisko montirana. Tako da ta grana dolazi u kontakt sa vodom. U servisima su te grane podizali i montirali ''u vis'' , da ne bih dodirala vodu sa puta. Mozda je u tome problem, negde se skinula izolacija i imas negde kratak spoj.
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 tdi 75ks ,2004

« Odgovor #3 poslato: 07. Sep, 2015. 19:52 »
Pa prvo ko po pravilu kod svakog autoelektricara su brisaci radili , radili...pa onda "srecom" stanu...i svi su bili u stilu aha nije osigurac, nije motor, nema rele...nesto do elektronike ali ti mi ne mozemo pomoci.....cak sam primetio jedno vreme nece nece, ugasim upalim krenu, ali ni to posle nije bilo pravilo.....kako i kod svih kvarova najgori su ovog tipa malo radi malo ne radi....pogledacu taj snop kablova u medjuvremenu...inace zadnji radi bez problema

Van mreže ugi85

« Odgovor #4 poslato: 07. Sep, 2015. 20:03 »
Jeste li proverili ablender?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #5 poslato: 07. Sep, 2015. 20:11 »
Mislis rucicu, kontakte za davanje komadi brisacima..?.kao  ispravni su e sad kako su procenili...

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 07. Sep, 2015. 20:44 »
Treba proveriti da li motor dobija napajanje kad ukljucis brisace.

Van mreže Apatinac

« Odgovor #7 poslato: 07. Sep, 2015. 20:59 »
a sta se tacno desava.u kojem polozaju ti ostanu brisaci gore dole ili na sredini sajbe.Ako ti ostanu gore ili u sredini onda mislim da te masa zeza. Trebao bi da proveris dzek  kada ti stanu brisaci da ga malo prodrmas mozda su kontakti oksidiral.Kada ti stanu brisaci uzmi pa proveri sta imas na dzeku.Kad je brisac ugasen a dat je kontakt trebao bi da imas masu i jedan plus (12v) a da na ostale dve zice nemas napona (ovaj stalni plus sluzi da se brisaci spustaju dole kada ugasis na rucici a metlice ti ostanu gore da se spuste u donji polozaj . Na ostala dva kad ukljucis brisace treba da se pojavi napon na njima ali prebaci rucicu da ti stalno brise (mislim ono da ne secka na svakih 5 6 sekundi) i onda na na drugoj zice da se pojavi napon kada ukljucis drugu brzinu brisaca.Nadam se da si razumeo sta sam hteo napisati :(
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

« Odgovor #8 poslato: 07. Sep, 2015. 21:57 »
 Upalim brisace rade - ugasim...posle opet upalim rade...ugasim..e onda ne reaguju znaci nece da startuju...u 100% slucajeva znaci ostaju u nultom polozaju  nikad nisu stali u sred brisanja na sredini do kraja ili su ostali dole-znaci nema prekida u toku rada...vec  nece da startuju...i onda vrtim prekidac gore dole gore dole nekad 15 sekundi nekad minut nekad pet i prorade...ali uvek rade recimo kad prvi put ujtro sednem u kola....inace danas sam na pola miliona km ugradio plin...da sledecih 500.000 predje na altrnativno gorivo  ;)
« Poslednja izmena: 07. Sep, 2015. 21:59 limkom »

Van mreže ugi85

« Odgovor #9 poslato: 07. Sep, 2015. 22:07 »
Ispitaj napone kad ukljucis ablender. Nema tu mnogo stvari koje mogu da otkazu, za svaki slucaj promeni i osigurac za brisace jer nesto pravi prekid kad se zagreje.

Van mreže Apatinac

« Odgovor #10 poslato: 07. Sep, 2015. 22:12 »
proveri dali imaju masu kad prestanu da rade.Sad ne mogu ti reci ovako kojo je masa ali probaj unimerom da je nadjes kad ti brisaci rade i onda proveri dali je imas kad nece da rade za pocetak pa posle mozemo dalje razmisljati jer masa cesto zna da zeza.Probaj ovo bez da razdvajas dzek i sa sto manje mrdanja.

Van mreže ivan4994

« Odgovor #11 poslato: 08. Sep, 2015. 17:40 »
ja sam imao sličan problem, ali ne na skodi vec na kadetu i bio je motor brisača u pitanju. jednostavno nekad hoće-nekad neće da radi... sa druge strane, mom bratu na astri je bio problem u releju za brisač, takodje slicni simptomi...
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #12 poslato: 08. Sep, 2015. 17:56 »
Da se ukljucim jeste da sam van teme,ali ima li ko da zna da li mogu da se premontiraju sa fabije II nosaci metlica na fabiju I?
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže Dejan.M

« Odgovor #13 poslato: 23. Sep, 2015. 18:03 »
Kad smo vec kod brisaca i vezano za tu temu...ja bih hteo da pitam isto za u vezi zadnjeg brisaca...imam problem,ostao je na pola zadnje soferke...osigurac je ispravan,proverio sam.Da nema mozda neki relej slucajno zna li neko ......ili da proverim da nije riknuo motoric mozda?
Ili mozda imate neko drugo resenje za taj problem ???
  • Vozi: skoda fabia1,4 16v elegance 2000

Van mreže Apatinac

« Odgovor #14 poslato: 23. Sep, 2015. 23:13 »
Fali ti minus ili stalni plus koji spusta brisac dole.Dali ti radi osigurac kada ga ukljucis na prekidac ?Ako ne radi onda te masa zeza samo sto tacno ne znam koja je boja zice za masu.Mislim da bi trebao imati tri zice na njemu jedna je minus jedna je stalni plus i jedna je plus koi dolazi kad uklj prekidac.Proveri prvo na dzeku kako je stanje.dali imas to na njemu pa mozda dalje da se cujemo