Autor Tema: skidanje oznake opreme,slova i ostalih stvari koje su tvornički zaljepljene  (Pročitano 2536 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži hakklerZapočeo temu

evo..utrošenih..15-20 minuta s pauzama

postoji opcija i sa fenom...ali me bilo malo strah radit..pa se koristilo standardno klasično skidanje:
 flaks,dvije tri krpice,sredstvo za pranje stakla..malo uljnog razređivača..komad drveta i poslije premaz da se očisti ostatak (kao polu-poliranje)

flaks.. lagano "piliti"

oznaka je dolje   ;D

pošto je makar navlaženo..teško započet..s prstima na krpici..onda se upotrebilo ovo:

malo na krpicu uljnog razređivača..premazati da ljepilo bolje odpusti

ribaj,ribaj...

ne konstatno i ne prejako stiskati da se ne ošteti lak..
nakon par puta močenja sa uljnim razređivačem..ljepilo je otpustilo..i onda nastaviti vlažiti s sredstvom za pranje stakla i krpica na prste..s filingom.

došlo se do "grudice"
  ;D

i par poteza..i skinuto sve  ;)

slova..ću za sada ostaviti.(Octavia)

možda ih skinem sutra..treba malo proći vremena.

eto..ako netko želi probati  ;)

Van mreže t.salai

Mozes komotno upotrijebiti industrijski a i obicni fen. Ja sam sebi sa fenom i razblazenim benzinom skidao  ;)
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže Apatinac

najlakse ti je to odradit sa industrijskim fenom i posle kad se uklone plocice ostatak lepila protrljas sa krpicom i super bude, jedino mozda  ce se videti slova na laku jer je bilo zasticenno od sunca i trljanja prilikom pranja
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže t.salai

Poliranjem se to ublazi ili gotovo sasvim ujednaci  ;)
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže Karlheinz

Dobra ideja/posao! moja TDI pločica ispod natpisa  "Octavia" je počela malo da hvata "rđu". Ako ne uspem da skinem rđu, moraću pločicu...
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Turbo

Najbolje zagrejati, pa onda jednom strunom proći ispod da se odvoji pločica i onda medicinskim benzinom ili nekim drugim neagresivnim rastvaračem ukoniti lepak. Postupak najbezbedniji po lak.

Van mreže dulefontana

Kod mene je ispucao nikl na plocici (GLX-i), koliko mogu da vidim od plastike je, tako da cu je skinuti. Ako uspem negde da nadjem identicnu, zalepicu je, ovako ce ostati kao sto je hakkler pokazao, samo Octavia. :(

Na mreži hakklerZapočeo temu

ovako ce ostati kao sto je hakkler pokazao, samo Octavia. :(

onda skini sve..i slova.. clean look  ;)

Van mreže dulefontana

Vise me nervira logo nego to sto pise Octavia, ali onda moram da popunjavam rupu i da farbam.

Van mreže Turbo

Zna li neko na novijim Fabijama da li je samo zalepljeno ili ima i nitnice one plastične?

Van mreže Karlheinz

Slova nemaju, logo verovatno ima.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Turbo

Mislio sam na FABIA natpis, koji je 99.9% samo zalepljen, i pločicu s oznakom motora?

Van mreže Apatinac

januar 2009 je zalepljena bila kod mene
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi