Autor Tema: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 88913 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 102
Odg: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #195 poslato: 18. Jan, 2017. 12:00 »
Gde se nalazi Dobrivoje , kako doći kod njega ?
ovde: http://forum.skodaforum.rs/rsi/ac-nikola/

urketa, zasto nemozes da primas poruke na pp?
Jer ne učestuje pisanjem na javnim forumima (još uvek nedovoljno). Kada bude napisao nekoliko poruka, imaće mogućnost za PP.
  • Vozi: Yeti

Van mreže urketa

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
« Odgovor #196 poslato: 18. Jan, 2017. 12:12 »
Evo podesio sam nalog , nisam bio ukljucio opciju da primam email , valjda ?!!
  • Vozi: Skoda Felicija 1.3 1999

Van mreže Karlheinz

• Administrator
« Odgovor #197 poslato: 18. Jan, 2017. 12:25 »
Tako je, može to da se uključi i sada svako može da ti piše (onaj ko je ulogovan klikom na tvoj profili ili malu ikonicu "pismo" ispod imena) a dobićeš poruku na svoj email koji si ostavio prilikom registracije na forum.

Van mreže urketa

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
« Odgovor #198 poslato: 18. Jan, 2017. 12:44 »
Hvala na odgovoru
  • Vozi: Skoda Felicija 1.3 1999

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #199 poslato: 18. Jan, 2017. 17:47 »
Dobrivoje, danas sam na dnevnoj svetlini proverio sam kakav je polozaj na ta klapna u usisa. Evo nacrtao sam na slika. Znaci ovoliko je otvorena da vuce hladan vazduh kada motor stize na radna temperatura, a prije voznja proverio sam, ona je bila sasvim zatvorena. Znaci ona je bila delimicno zatvorena prema usisa topol vazduh. Dali ovo znaci da ona ispravno radi ?

Opipao sam i rebrasto crevo, pa to nije bio veoma vruce, mogao sam da ga drzim sa shaka, bio je onako ugrejano koliko da se oseti da je ugreano. Ja isto taka skinuo sam i ta guma koja produzuje nadole pod fara, pa kada utopli, vraticu je.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #200 poslato: 18. Jan, 2017. 18:45 »
Ispravno ti radi sistem za uvoddjenje vazduha u karburator. Sto se same temperature usisanog vazduha tice, ona nije prevelika vec onako kako si shvatio. Odnosno kako si objasnio ( odprilike 15 - 25C ).

urketa, kazi nam koje je godiste tvoj auto koliko je presao i kako te sluzi?
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže Karlheinz

• Administrator
« Odgovor #201 poslato: 18. Jan, 2017. 19:13 »
urketa, kazi nam koje je godiste tvoj auto koliko je presao i kako te sluzi?

Neka korisnik otvori u odgovarajućem podforumu svoju Garažu (temu) i tamo predstavi svoj automobil ako želi. Ovde nije zgodno, sem ako ima neko pitanje za Dobrivoja u vezi problema sa karburatorima.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #202 poslato: 18. Jan, 2017. 19:22 »
Ispravno ti radi sistem za uvoddjenje vazduha u karburator. Sto se same temperature usisanog vazduha tice, ona nije prevelika vec onako kako si shvatio. Odnosno kako si objasnio ( odprilike 15 - 25C ).

Pa da, nije bio previse vruko i rebrasto crevo i plastika gde se nalazi ova klapna. Mogao se drzati sa shaka ceo vreme.
Nego sada morao sam da pojacam plin i na rasplinjaca jer obrtai su mi bile veoma niske, a i u voznja nije imala snaga, nisam mogao vise od 70 km/h u 4-ta sa pun gas.
ZNaci spored ono steluenje kada sam imao reducir vazduha, sada morao sam da pojacam 1/4 na rasplinjaca i skoro pola kruga vise na racvu na crevo koje ide od rasplinjaca prema karburator.
Sada me strah da ne pocne da trosi po 20 litra, jer prije plin je bio zategnut pa je trosila 15 litra :-\
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

• Laurin&Klement
« Odgovor #203 poslato: 18. Jan, 2017. 19:26 »
Hvala nasem revnosnom administratoru, urketa kako automatski sauh radi na tvom automobilu? Da li su u samom startu motora obrtaji podignuti i da li se cuje jasan zvuk motora, ili se oseca da se motor gusi. A obrtaji podrhavaju i oseca se miris benzina na auspuhu. Cak se ponekad vidi crni dim iz auspuha...

• Laurin&Klement
« Odgovor #204 poslato: 18. Jan, 2017. 19:30 »
Filo stose tice plina, mozemo da se prebacimo u temi koja je vezana za taj sistem gorivne smese. Tamo cu postaviti pitanje vezano za tvoj problem...

Van mreže theemp

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #205 poslato: 18. Jan, 2017. 23:31 »
Nebih nista lose rekao o tom majstoru ali, bez ikakve skromnosti verujem da nije kopetentan. U mojim rukama je proslo sto puta vise karburatora, nego sto je on imao mogucnosti. Pa zato odgovorno tvrdim da ni jedna membrana koju ima taj karburator, nemogu uticati na problem koji navodis.

Reci mi samo jos jednu situaciju, kad vozis auto na benzin i kod dodavanja gasa da li motor pravilno prihvata to opterecenje ( odnosno da li pravilno ubrzava bez momenta da padaju obrtaji )?

Kada vozim na benzin normalno prima gas i ubrzava. Jedno kada prebacujem sa plina na benzin na trenutak ostane bez snage dok ne povuče pumpa posle je sve normalno.

I da kad već pišem buni me još jedan problem vezan za automatski sauh. Elem ako auto po ovom hladnijem vremenu palim na plin po principu pritisnem papučiu pre nego što zavreglam i upalim bez gasa podigne se sauh na 1200-1500 o/min nekad ako duže ostavim auto u mestu zna i da skoči do 2000 o/min tada dodam samo malo gasa i spusti se na prethodnu vrednot i posle normalno kako se mmotor zagreva obrtaji padaju. Ali ono što me buni jeste kada isto tako palim na benzin automatski sauh kao da se ne upali odmah. Obrtaji budu oko 500-800 o/min motor radi neravnomerno. Mogu da ga ostavim da stoji dužće sauh se ne aktivira, ali ako krenem da vozim aktivira se vrlo brzo. ŠTa bi to moglo da bude?
« Poslednja izmena: 18. Jan, 2017. 23:36 theemp »
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

• Laurin&Klement
« Odgovor #206 poslato: 19. Jan, 2017. 10:10 »
Izgleda da ti je vakumski deo automatskog sauha neispravan.

Van mreže theemp

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #207 poslato: 20. Jan, 2017. 23:09 »
Kakva je intervencija zameniti to? Ako se dobro sećam na prethodnoj feliciji kada sam čistio karburator zamenjeno je nešto oko automatskog sauha koštalo je negde oko 1000-1500 dinara, moguće da je to.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

• Laurin&Klement
« Odgovor #208 poslato: 21. Jan, 2017. 11:55 »
Sta ti je tacno zamenjeno na predhodnom autu neznam ali imam majstora koji lije te membrane i izuzeno kvalitetno ih radi. Toliko je razradio posao da je odgovarajuce alate napravio za rasklapanje i sklapanje vakumskih aparata.
Sto se tice cene krecu se od 2500,00 dinara za jedosistemske pa navise za dvosistemske i za druge namene.

• Laurin&Klement
« Odgovor #209 poslato: 21. Jan, 2017. 11:59 »
Nego ja nemogu da nadzem straf sa koj se regulise gas na karburator, da smanjivam ili povecavam gas na karburator ?

Isprati sajlu gasa gde se na nosacu povezuje sa karburatorom, tu ti je zavrtanj za podesavanje ugla leptira gasa. Odnosno, za podesavanje obrtaja motora. Predhodno sa motornim uljem podmazi taj zavrtanj, kako bi lakse zavijo taj zavrtanj i podigao obrtaje motora...