Anketa

Glasaj: Octavia 3 Facelift ??

Loše, ne sviđa mi se!
41 (43.2%)
Onako, očekivao sam bolje
26 (27.4%)
Svejedno, to je ostao isti auto
9 (9.5%)
Zanimljivo, originalno
10 (10.5%)
Odlično, sviđa mi se!
9 (9.5%)

Ukupno glasova: 95

Anketa završena: 09. Nov, 2017. 23:59

Autor Tema: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci  (Pročitano 72542 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže voyager

Odg: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci
« Odgovor #135 poslato: 27. Okt, 2016. 22:20 »
Tehnička unapređenja su ok. Vizuelno su zeznuli stvar.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

« Odgovor #136 poslato: 27. Okt, 2016. 22:25 »
Nista posebno osim full led. A DCC je bio i sada kao opcija.
Bar je meni za MY17 stajalo da se moze uzeti.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Van mreže voyager

« Odgovor #137 poslato: 27. Okt, 2016. 22:38 »
Octavia 3 je po meni previše konzervativnog (dosadnog) dizajna. U RS varijanti je to bilo korigovano u dovoljnoj meri da se odlučim za O3.

Sa druge strane S3 je po meni mnogo atraktivnije dizajniran iako je suštinski to isti dizajnerski pravac ali su svetlosne grupe a naročito prednja efektnije. Za S3 mi ne treba neka Sportline edicija da bih zabalavio a za O3 mi je to neophodno.

U redu, S3 je noviji model i logično je da je moderniji i atraktivniji ali mislim da je S3 mnogo više u skladu sa dizajnom za  2015. godinu nego što je O3 sa dizajnom za 2013. godinu.

Onda dolazimo do O3 FL koji mi dokazuje da Škoda ne zna šta da radi sa dizajnom iste jer ne prati S3 i Kodiaq pravac koji bi bio sigurica za facelift. Pozdravljam radikalni zaokret ali je rezultat vrlo loš.

Van mreže Peja

« Odgovor #138 poslato: 28. Okt, 2016. 08:00 »
Onda dolazimo do O3 FL koji mi dokazuje da Škoda ne zna šta da radi sa dizajnom iste jer ne prati S3 i Kodiaq pravac koji bi bio sigurica za facelift. Pozdravljam radikalni zaokret ali je rezultat vrlo loš.
Slazem se sa svim sto is napisao, a na ovo bih dodao da mozda i znaju ta rade jer izgovor za podeljena svetla je bio da zele da se auto razlikuje od S3 :) Oni kazu da je tesko razlikovati O3 od S3  =)) Kao da se Rapid nesto znacajno razlikuje od Fabije  =))
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #139 poslato: 28. Okt, 2016. 08:10 »
Izvini Pejo, ali Rapid se razlikuje od Fabie definitivno, mozemo pricati da Rapid i Octavia imaju slican dizajn i da se tesko razlikuju ali Rapid i Fabia...??

Podeljeni farovi kod O3 jesu malo cudni ali ne biyh mogao reci da su ruzni, a meni je zanimljivo i sto je prednji deo malo spusten sto daje i bol;ju aerodinamiku, a tako zaseceni farovi joj daju neki malo agresivniji izgled nego do sada...

Kod zadnjih farova nije napravlljena neka posebna izmena, jedino sto kad su upaljeni ocrtava se LED linija kao kod Superba, sto mu daje slicnost sa Superbom i Kodiaqom...

Po meni, linija je ispostovala novi stil Skode primenjen kod Superba i Kodiaqa, a podeljeni farovi su jedna veoma nezgodna novina i videcemo kako ce ih ciljna grupa prihvatiti... Mada, opet i cena radi svoje, a Octavia pored cene ima i standardni kvalitet pa verujem da ciljni kupci nece tako tesko prihvatiti podeljene farove...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Peja

« Odgovor #140 poslato: 28. Okt, 2016. 08:40 »
Replika!

Spusten nos je samo iluzija zbog ugla slikanja, a koji mm gore-dole toalno nerelevantno, aerodinamika je tako reci ista.

Fabija - Rapid - Octavia .... sve to manje vise lici. Veliki iskorak je bio kod Superba i Kodiaq, tak oda mi nije jasno zbog cega su zeleli da se Octavia razlikuje od Superb.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #141 poslato: 28. Okt, 2016. 08:45 »
Replika na repliku :)

Nije iluzija, pogledaj malo bolje, linija prednjeg dela je malo spustena, a donji deo branika je tanji i elegantno podeljen horizontalnom linijom, to joj daje malo i na eleganciji ali i na agresivnijem izgledu...

Mislim da je spustanje bar 2-3cm, ali videcemo dok je uzivo opipamo...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže ugi85

• Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže lipovaccc

• Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže voyager

« Odgovor #144 poslato: 28. Okt, 2016. 11:09 »
Kladim se da nije ništa niži!!!

Van mreže mlax

« Odgovor #145 poslato: 28. Okt, 2016. 11:12 »
Octavia se nikad nije kupovala zbog dizajna nego zbog drugih kvaliteta: prakticnosti, upotrebljivosti, prostora, odlicnog odnosa cene i dobijenog itd. U skladu sa tim ide i ovaj facelift. I sama O3 pre FL je bila zasterelog i dosadnog dizajna tako da je ocigledna namera skode da ponudi jedan auto za odredjeni segment trzista. Ko hoce moderan i agresivan dizajn on treba da ide na VW ili audi.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže Filip

« Odgovor #146 poslato: 28. Okt, 2016. 11:32 »
tako je, mada tom logikom joj FL uopšte nije bio ni potreban :))
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Filip

« Odgovor #147 poslato: 28. Okt, 2016. 11:43 »
bilo bi mnogo bolje da ovako izgleda, sličnije Superbu:

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže mlax

« Odgovor #148 poslato: 28. Okt, 2016. 11:56 »
tako je, mada tom logikom joj FL uopšte nije bio ni potreban
Pa eto cisto da pokazu da nesto rade. Nisu se pretrgli.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #149 poslato: 28. Okt, 2016. 12:52 »
Skoda Octavia facelift RS
renderi
  • Vozi: Yeti