Anketa

Glasaj: Octavia 3 Facelift ??

Loše, ne sviđa mi se!
41 (43.2%)
Onako, očekivao sam bolje
26 (27.4%)
Svejedno, to je ostao isti auto
9 (9.5%)
Zanimljivo, originalno
10 (10.5%)
Odlično, sviđa mi se!
9 (9.5%)

Ukupno glasova: 95

Anketa završena: 09. Nov, 2017. 23:59

Autor Tema: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci  (Pročitano 72555 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dexterslab011

Odg: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci
« Odgovor #240 poslato: 14. Nov, 2016. 16:09 »
Meni se licno dopada! :) Sa druge strane meni su bili lepi i Vel satis i Lancia Thesis...tako da mozda i nisam merodavan 😃
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže nidza

« Odgovor #241 poslato: 14. Nov, 2016. 20:50 »
Vel Satis i Thesis su ozbiljni automobili sa ozbiljnom poentom. Škoda, koliko god je mi voleli, nema veze sa tom pričom.

Ružni Superb 2 je pokušao takvu poentu pa se prodavao verovatno mnogo manje nego da je lep auto kao S3.

Tapatalk

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Beli82

« Odgovor #242 poslato: 14. Nov, 2016. 21:43 »
Koliko god mi je američka "kultura" odbojna, ipak moram da priznam da imaju neke izraze koji su zaista idealni za određene situacije, i da u originalu 100-procentno opisuju određene stvari. Za ovu rugobu (za koju se nadam da će je neko pametan "ubiti" još u fazi nacrta) je recimo, idealan čuveni izraz:
"Boys, that there gal Fell Out Of The Ugly Tree And Hit Every Branch On The Way Down!"

O ukusima se ne raspravlja, meni se oduvek sviđao Reno Megane onaj takozvani "frižider" iliti "guzonja", "kačket,...", ali postoji nekoliko automobila koji su mi potpuno odvratni,  a oni su na dobrom putu da dobiju kralja, tačnije-kraljicu...novu Oktaviju.
Izgleda kao da je dizajnirao neki naš gastarbajter koji nema dovoljno para za Mečku pa od Škode pravi wannabe E klasu iz neke 2010. Uz napomenu da ta mečka i pored farova koji mi se ne sviđaju izgleda kao spejs-šatl u odnosu na ovog skrndelja. Ova slika  Oktavije odnapred kao da govori "kill me please!"...

edit: Vel satis mi je oduvek bio ružan, za razliku od megana, ali je Vel satis poslužio da se iz grešaka u dizajnu izvuče najbolje i da se napravi revolucija, dok će ljudi koji ovo čudo kupe imati problema da uvedu decu u ovako ružan auto, a da pritom deca nemaju traume do kraja života. Iz ovoga teško da može bilo šta dobro da ispadne. Oktavija A5 je za mene mama i tata, dok je ova Oktavija onaj klinac Timi iz South park-a. 
« Poslednja izmena: 14. Nov, 2016. 21:48 Beli82 »
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #243 poslato: 14. Nov, 2016. 23:16 »
rugobu
skrndelja
imati problema da uvedu decu u ovako ružan auto, a da pritom deca nemaju traume do kraja života
Izvini, za mene si se ovde nalupetao za medalju. Imaš pravo naravno da pišeš šta hoćeš i u svom stilu ali ovo što si napisao je stvarno odvratno.
  • Vozi: Yeti

Van mreže nidza

« Odgovor #244 poslato: 14. Nov, 2016. 23:32 »
Metafora. Fakat je auto ekstremni slučaj estetskog promašaja. Kapiram da ko god je planirao da kupuje Octaviu narednih godinu dana da je sad poručuje i da će imati rekordnu porudžbinu otkad su pokrenuli proizvodnju pre 20 godina.

Tapatalk

Van mreže Beli82

« Odgovor #245 poslato: 14. Nov, 2016. 23:32 »
Opet stvar mišljenja...ali trenutno definitivno deluje kao da VW namerno hoće da ukopa Oktaviju ovim "redizajnom". Prednji deo auta izgleda kao fuzija ranijih kineskih i ruskih koncepata. U odnosu na ranije i aktuelne modele Oktavije, nijedan epitet ovom dizajnu nije preterivanje ni lupetanje, već samo odraz količine razočaranja jednog ljubitelja Škode koji je uz ovaj brend od modela 100 tj od malih nogu.

Van mreže ИгоР

« Odgovor #246 poslato: 14. Nov, 2016. 23:36 »
Сепет!!!

Van mreže KaSSaD

« Odgovor #247 poslato: 15. Nov, 2016. 04:47 »
dok je ova Oktavija onaj klinac Timi iz South park-a. 

=)) =)) =)) VRH!!  :bravo:

sry za off... :-\

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #248 poslato: 15. Nov, 2016. 09:08 »
Apsurd jednog od prethodnih postova može tek da dođe do izražaja u periodu koji sledi a to je mogući ulazak Škode na tržište USA.
  • Vozi: Yeti

Van mreže voyager

« Odgovor #249 poslato: 15. Nov, 2016. 09:32 »
Poštujmo svačije mišljenje dok god ne izlazi iz okvira pristojnosti. Nema potrebe za prozivanja.

Ja bih lično bio zadovoljniji Škoda ljubitelj da je ovaj FL drugačiji. Opet ne sumnjam da će se nekim ljudima svideti.

Gledajući anketu vidim da je oduševljenje na nivou cenzusa što jednom ljubitelju ne može biti drago.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže Beli82

« Odgovor #250 poslato: 15. Nov, 2016. 09:46 »
Ako će Škoda sa ovim dizajnom da uđe na USA tržište, mogu odmah da je parkiraju pored Pontiac Aztec-a i sličnih automobila koji su završili u vrhu liste najružnijih automobila. USA tržište je na tu listu stavilo i Tojotu Yaris Verso, i pored svih njenih kvaliteta i funkcionalnosti jer to tržište ne prašta dizajnerske promašaje.

Van mreže voyager

« Odgovor #251 poslato: 15. Nov, 2016. 10:05 »
Tamo su dizajnerski ukusi totalno drugačiji. Ići na to tržište sa evropskim dizajnom je peoblematično ako nije u pitanju velika trojka.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #252 poslato: 15. Nov, 2016. 10:32 »
Naucnici tvrde da je za vecinu pojam " lepe crte lica" u stvari prosek, odnosno neki "standardni" izgled. Ne znam da li je jos neko primetio ili je samo do mene, ali vecina danasnjih automobila lice... Jedva ih rapoznas po znaku ili nekim detaljima...evo sad sam bas obisao nekoliko sajtova ovl. dilera i posmatra Pezo, Opel, Mazdu, Citroena, Forda, Fiata, sve u tom segmentu limuzina...svi mi lice...svi imaju neke zajednicke crte... Lepi su, nema tu sta, ali svi nekako lice... Cak i Alfa Romeo koja je po mom ukusu bila pojam lepote i dizajna pogotovi 159, je izbacila Giuliu (ne Giulietu) koja mi je napred ista kao Mazda, a nazad ista ko novi Superb... samo su ostavili onaj trouglasti gril napred kako bi eto ostalo nesto. Pratio sam doata izlazak te Alfe( kao da cu ikad moci da je kupim) i kad je izasla..svi su komentarisali bas to..da lici na sve druge( da je bezlicna ). E sad, nekima je Skoda Fl ruzna (vecini), nekima je lepa...ali naravucenije je da se o njoj u svakom slucaju prica! A mislim da je to i poenta, da privuce paznju, da se istakne! Nije Octavia premium, opet ce ona flotno popunjavati sluzbene parkinge po Evropi... Ali realno sad ce se isticati...meni nije ruzna, nije ni lepa... Zanimljiva mi je...neobicna, a posedovao bih je, ako ni zbog ceg drugog, bas zato sto volim da pi.am uz vetar i da sam " Totalno drukciji od drugih" 😃  Da imam pare...(nemam 😞) kupio bih je bez razmisljanja....
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže nidza

« Odgovor #253 poslato: 15. Nov, 2016. 14:46 »
O3 je uz sav skroman Škodin budžet, je prepoznatljiv, lep, auto, skladnih i svedenih linija. Mnogi se ne slažu sa mnom, ali meni je jako sviđaju one dve crte DRL napred - u moru svakakvih kerefeka od DRL, ti u retrovizoru bez greške prepoznaješ te dve crte i model automobila iza tebe.

Jednostavno, skladno, na kraju krajeva - lepo.

Živi bili pa videli, skuplji primerci O3 će biti kao polovnjaci više cenjeni nego O3FL.

Van mreže Peja

« Odgovor #254 poslato: 15. Nov, 2016. 15:05 »
A motorizacija? Hoce li u Skodu 1.5 tsi pre nego u Audi?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD