Anketa

Glasaj: Octavia 3 Facelift ??

Loše, ne sviđa mi se!
41 (43.2%)
Onako, očekivao sam bolje
26 (27.4%)
Svejedno, to je ostao isti auto
9 (9.5%)
Zanimljivo, originalno
10 (10.5%)
Odlično, sviđa mi se!
9 (9.5%)

Ukupno glasova: 95

Anketa završena: 09. Nov, 2017. 23:59

Autor Tema: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci  (Pročitano 72536 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže voyager

Odg: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci
« Odgovor #270 poslato: 25. Nov, 2016. 23:18 »
Ovo je nadam se pravac u kome će ići i facelift S3 za dve-tri godine.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže Peja

« Odgovor #271 poslato: 25. Nov, 2016. 23:27 »
Pravac se zove egzibicionizam
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #272 poslato: 26. Nov, 2016. 21:04 »
Pejo, egzibicionizam je zanimljiv pravac, samo za smele i hrabre :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #273 poslato: 26. Nov, 2016. 21:47 »
Ja dam izgleda jedini koji nije provalio kako se daju ti plusevi i minusevi  wac1 Elem nije mi bitno. Znam da sam rekao da mi se svidja auto, ali povlacim rec, sad u ovoj beloj kad ga vidim i nije mi nesto... podseti me na onog cije ime necemo spominjati...to je ta njuska...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Na mreži bugarin

« Odgovor #274 poslato: 26. Nov, 2016. 22:17 »
Ako mogu da obrazlozim moje neslaganje sa pejinom konstatacijom da je u pitanju egzibicionizam, i obrazlozim zasto mislim da je pravac kojim su dizajneri krenuli zapravo glupost.
Zaboravimo na momenat definiciju egzibicionizma (naravno ne u sexualnoj konotaciji), i slozimo se da je poenta ovakve promene na vozilu privlacenje paznje, dozvolicete mi da u par redova skrenem sa teme.
Naime, pre dobrih 30ak godina, kada je moja generacija zapocinjala srednjeskolsko obrazovanje, trendovi su bili zaista sarenoliki. Kako u odevanju, tako i u frizurama i mejkapu. Elem, jedna moja drugarica je mislila da ce njena frizura biti prihvacena kao nesto extravagantno i pomalo egzibicionisticko. Nazalost, najbolji komentar dobila je od svoje razredne: Pobogu dete, svi se trude da se ulepsaju, samo ti da se unakazis.
Tako i ja vidim ovaj restajling. Probali su , preterali su i napravili glupost. Sagoreli u zelji da unaprede nesto sto u sustini nije trebalo ni menjati, i eto rezultata :(
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Peja

« Odgovor #275 poslato: 26. Nov, 2016. 22:20 »
Neoekspresionizam?

Na mreži bugarin

« Odgovor #276 poslato: 26. Nov, 2016. 22:27 »
Ma jok. Glupost bre :)))))
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Peja

« Odgovor #277 poslato: 26. Nov, 2016. 23:18 »
Iskreno, imao sam pik na O³FL, ali u svetlu dizajnerskog egzibicionizma (glupizma), ali i još nekih nesubjektivnih "faktora" baš sam se o'ladio od VAG-a i vrlo verovatno neće biti ni u širem krugu mogućeg izbora.

Van mreže voyager

« Odgovor #278 poslato: 26. Nov, 2016. 23:29 »
Dobra stvar za one koji ne planiraju obnovu voznog parka pre 2019.-te je da će morati mnogo da se potrude oko O4 posle ovog FL koji će sigurno srozati prodaju koliko god da se Škoda kupuje prevashodno zbog drugih prednosti ane zbog izgleda.

Van mreže Filip

« Odgovor #279 poslato: 27. Nov, 2016. 03:44 »
Neoekspresionizam?

pre je fovizam - imamo izraženu deformaciju objekata i odsustvo linearnosti, primer su naravno farovi; dalje - dramatika i odstupanje od klasične tradicionalne uzdržanosti, što je takođe slučaj

Kaban je predstavljao i Superba i Kodiaqa, možda će se i sada pojaviti da objasni ovo
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Peja

« Odgovor #280 poslato: 27. Nov, 2016. 09:33 »
Parafraziraću, čovek je rekao da je Octavia vema važna unutar njihovog brenda pa tako zaslužuje posebnu pažnju tokom redizajna.
Tako je nastala O³FL.

Van mreže nkteam

« Odgovor #281 poslato: 27. Nov, 2016. 10:23 »
Vidim da postoji koncenzus oko novog izgleda, ali ja i dalje ne vidim sta je toliko odvratno.

FL definitivno nije WOW, ali je meni pristojno osvezenje na koje cemo se navici cim budemo poceli da ga vidjamo na ulicama.
Nije mi ruzniji od O3 koju imam, nije mi ni nesto lepsi.

Meni samo nije jasno zasto ga nisu dizajnerski malo vise priblizili uspesnom dizajnu SuperBa, potogovo su i ostali krenuli da cerupaju taj dizajn (npr Seat Ateca je daleko vise povukla dizajna superba i izgleda (disclaimer: meni) daleko bolje od O3FL).
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže voyager

« Odgovor #282 poslato: 27. Nov, 2016. 11:19 »
Nešto se čudno desilo u lancu odlučivanja na koju će stranu ići O3 FL. Mislim da je neko upravo sjebao svoju karijeru u VAG grupaciji.

Van mreže Peja

« Odgovor #283 poslato: 27. Nov, 2016. 11:41 »
Meni samo nije jasno zasto ga nisu dizajnerski malo vise priblizili uspesnom dizajnu SuperBa, potogovo su i ostali krenuli da cerupaju taj dizajn (npr Seat Ateca je daleko vise povukla dizajna superba i izgleda (disclaimer: meni) daleko bolje od O3FL).
Meni se vise cini da Skoda dizajn eksterijea čerupa od Seata. Prednji kraj Superb je kao Leon, zadnij kraj podseca na Exeo, Kodiaq je narasla Ateca.
Nijanse ih razlikuju.

Naravno, to upšte nije bitno, jer novac ide u VW kasu.

Van mreže Peja

« Odgovor #284 poslato: 29. Nov, 2016. 12:11 »