Anketa

Glasaj: Octavia 3 Facelift ??

Loše, ne sviđa mi se!
41 (43.2%)
Onako, očekivao sam bolje
26 (27.4%)
Svejedno, to je ostao isti auto
9 (9.5%)
Zanimljivo, originalno
10 (10.5%)
Odlično, sviđa mi se!
9 (9.5%)

Ukupno glasova: 95

Anketa završena: 09. Nov, 2017. 23:59

Autor Tema: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci  (Pročitano 72546 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci
« Odgovor #480 poslato: 07. Mar, 2018. 15:46 »
Ma sporet majka,ne znam sta imaju da menjaju kad je funkcionalno i ergonomski savrsen. Em nema odvojenih dugmica za maglenke,em sam ga jednom pipnuo od kad sam uzeo auto  :B=) okrenuo na auto i zaboravio da postoji).

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #481 poslato: 07. Mar, 2018. 20:19 »
Ti jos imas primer na Santa Feu gde je sve razbacano, svetla, maglenke napred i nazad, sve posebno... :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #482 poslato: 07. Mar, 2018. 20:38 »
O da,svetla na rucici,maglenke i snop kod kolena,tu i esp a blokada diferencijala na sredini kabine... Mada je to u odnosu na zenin auto jos i pregledno  =))
Oni dugmici na santa feu su relativno pregledni,medjutim lako moze da se desi da ne primetis da su upaljene maglenke(a mozes i da ih upalis npr kolenom kad ulazis) dok je to na sporetu upadljivije.
Najveci ergonomski pakao koji sam probao je 208gti,sve ide preko touchscreena,mali ali prelep volan koji zaklanja skoro cele cajgere itd  =)) ,al je pravi zvrk.
« Poslednja izmena: 07. Mar, 2018. 20:45 Maksimus »

Van mreže vojkan85

« Odgovor #483 poslato: 07. Mar, 2018. 20:52 »
Ako vec stavljaju mf touch neka sve nameste preko njega da se radi i cao. Sve na klik i na touch ako idemo vec na te varijante. Kao backup ako nesto otkaze moze da postoji nezavistan sistem kojim moze da se upravlja putem mf volana. Naravno u najjacoj opremi.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #484 poslato: 07. Mar, 2018. 20:53 »
I Mercedes i BMW imaju "sporet prekidac" za svetla. Izgleda da je to karakteristicno za Nemce...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Maksimus

« Odgovor #485 poslato: 07. Mar, 2018. 21:03 »
Ako vec stavljaju mf touch neka sve nameste preko njega da se radi i cao. Sve na klik i na touch ako idemo vec na te varijante. Kao backup ako nesto otkaze moze da postoji nezavistan sistem kojim moze da se upravlja putem mf volana. Naravno u najjacoj opremi.
Touch izgleda lepo,ali nije mi bas omiljena stvar u kolima. Generalno problem je u tome sto nema taktilnost,tako da u toku voznje moras da gledas u ekran da bi pritisnuo sta zelis,a uz "ljuljanje" u kolima(ako je put los npr) to nije uvek najlaksa stvar. Zato onaj tockic na infotaimentnu koristim mnogo cesce nego sto sam ocekivao,lakse je za navigaciju.
Zato mislim da je sporet bolje resenje,funkcionalno ako ne estetski,jer realno ne moras ni da ga pogledas jer sve znas gde su funkcije.
Inace kod novih skoda klimu,esp itd mozes da podesavas kroz infotainment,ne trebaju ti dugmici (to sto kazes za nezavistan sistem).

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #486 poslato: 07. Mar, 2018. 21:10 »
Drndam taj touch slican 208mici na novom C3, i mene blago izludjuje. 
Kad ti treba klima, stisni-pipni na simbol za klimu, pa podesi klimu. E onda kad ti treba radio ti opet stisni-popni simbol za radio pa cackaj radio, itd... Ne daj Boze da vozis na rezervi, upozorenje za rezervu-a izgleda kao da je za radijaciju u najmanju ruku, se pali svaki cas i ekran je prakticno neupotrebljiv par sekundi.
Zajednicki ekran za sve.

Nekako sam vise "fan" odvojenog touch-a za klimu i ostalo, ako vec mora sve na touch. Ne vidim sta fali kvalitetnim tasterima za klimu i najosnovnije funkcije. Toboz' zastarelo?
Dobra im je fora, em je fensi moderno na touch, em je jeftinije za proizvodnju od komande sa tasterima.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #487 poslato: 07. Mar, 2018. 21:22 »
Pa da,ista prica kao digitalna tabla,ljudi se loze i doplacuju a proizvodjacu jeftinije za izradu od klasicne  :B=)
Od tih fensi novih resenja jedino da me je stvarno odusevilo je panamera nova,oni dugmici na centralnoj izgledaju kao da su touch-ali nisu,imaju lepo definisan klik ispod stakla,brutalno. Tasteri za klimu lepo reseni sa svim precicama a taster za ventilator mali metalni "slajder" da ne bi morao da pritiskas mnogo puta. U principu svi sistemi imaju hardversko dugme za precicu,a ne izgleda pretrpano jer je logicno rasporedjeno. Ergonomski i estetski savrseno,mnogi bi mogli da pogledaju i prepisu ponesto.
Al offtopikujemo ovih dana  :B=)

Van mreže vojkan85

« Odgovor #488 poslato: 07. Mar, 2018. 22:33 »
Ok, slazem se sa obojicom ali nekako facelift ne bi samo trebao da utice na spoljni deo. Radis fl onda radis sve i spolja i iznutra. Neko moje misljenje je bilo da mozes da imas memory state za podesavanja koja zelis, udjes u auto, klik klik i cao.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #489 poslato: 08. Mar, 2018. 00:04 »
Fejslift kod svih ide bukvalno identicno kao ovde,eksterijer ide na novije trendove (drugaciji led farovi,tamnije stopaljke,bukvalno identicno kao svi nemci) i par detalja u emterijeru (novi infotainment). Retko kad fl menja enterijer iole ozbiljno,to je u 90% slucajeva volan,rucica menjaca i eventualno infotainment.
Tu memory foru imas ako imas kessy i mislim da je potrebna i memorija sedista (ja sam dobio standardno uz auto pa ne znam koji su uslovi). Funkcionise tako sto imas profile vozaca kojima dodelis odredjeni kljuc (ja imam moj,klinac ima svoj) i kad otkljucam auto mojim kljucem on ucita sva moja podesavanja,od polozaja sedista,retrovizora,boje osvetljenja do muzike (radio stanice,pesme sa usb-a). Automatski pamti svaku izmenu.
Sistem je dobra fora,praktican je,a moze i manuelno da se izabere profil (ne mora obavezno moj kljuc za moj profil,mogu da otkljucam njegovim kljucem pa da izaberem svoj profil naknadno).

Van mreže vojkan85

« Odgovor #490 poslato: 08. Mar, 2018. 07:05 »
To je sve jasno. Stari Mercedesi S klase su imali isto taj fazon. Više samo mislio da imaš profile korisnika gde na bordu možeš da biraš. Princip je u suštini isti, samo eto estetski gde piše tvoje ime i položaj recimo biraš na klik :).

Van mreže Maksimus

« Odgovor #491 poslato: 08. Mar, 2018. 08:53 »
Upravo to i ima,kad otkljucas auto i upalis ispise ti dobrodosli (pa tvoke ime) i mozes preko mf volana da izaberes profil ukoliko si otkljucao tudjim kljucem.

Van mreže vojkan85

« Odgovor #492 poslato: 08. Mar, 2018. 09:00 »
Šta ti je profesionalna deformacija :). Samo bih nešto što je vezano za IT sferu :). Hvala ;).

Van mreže Peja

« Odgovor #493 poslato: 10. Apr, 2018. 20:43 »
M?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #494 poslato: 10. Apr, 2018. 20:57 »
Jel' to Pejo ipak kupujes Octaviju? :B=)