Autor Tema: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 41593 puta)

0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

Odg: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #165 poslato: 20. Jun, 2016. 08:02 »
Obrtaje motora moras smanjivati iskljucivo na karburatoru, nikako na isparivacu ( jedino ako si preterao sa kvalitetom gorivne smese plina i vazduha ).
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže joleone

« Odgovor #166 poslato: 20. Jun, 2016. 12:25 »
Plin sam nastelovao na ventilu da auto lepo vuce zatim sam nastelovao ler gas na isparivacu da lepo radi sa drukanjem kocnice ( da se ler ne smanjuje niti povecava drukanjem kocnice) ali su obrtaju ostali na 1200 uz lep rad motora i vucu.
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

« Odgovor #167 poslato: 20. Jun, 2016. 20:21 »
Postoji mogucnost da ti je neznatno otvoreno drugo grlo, pa su zato povecani obrtaji motora.

Van mreže joleone

« Odgovor #168 poslato: 20. Jun, 2016. 20:23 »
Hvala majstore provericu i to

« Odgovor #169 poslato: 28. Jun, 2016. 22:16 »
Drago mi je da je nas clan Filo iz Makedonije popravio svoj auto. Sam problem je bio nesvakidasnji, kao sto je i u ovom slucaju. Hteo sam da dam predlog da proveris omski senzor temperature i da proveris na kojoj temperaturi se ukljucuje termo prekidac motora ventilatora hladnjaka.

Van mreže Filo

« Odgovor #170 poslato: 28. Jun, 2016. 23:07 »
Drago mi je da je nas clan Filo iz Makedonije popravio svoj auto. Sam problem je bio nesvakidasnji, kao sto je i u ovom slucaju. Hteo sam da dam predlog da proveris omski senzor temperature i da proveris na kojoj temperaturi se ukljucuje termo prekidac motora ventilatora hladnjaka.

Fala. Mozno e senzorot za temperatura da mi e malku oslaben.
Termoprekidacot ima oznaka 88-83 stepena, a stariot mi bese 82-68 sto mislam deka nema potreba do 68 stepeni da go ladi hladnjakot.
Ja testirav so rabotenje vo mesto, koga ke ukluci ventilatorot, posle 2-3 minuti rabotenje toj se gasi i temperaturata paga na 92 stepeni spored skazalka.
Mislam deka ne e seuste najtocna, iako sepak treba da ima razlika kako sto sega mi pisa i @pajapop deka treba da ima nekoja razlika megu temperaturata vo kukisteto na termostatot i temperaturata kaj termoprekidacot.

Ajde da ne terame oftopik, ako nesto treba da se pisuva za temperaturata na motorot, da pisuvame vo mojata tema.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

« Odgovor #171 poslato: 29. Jun, 2016. 06:26 »
Slobodno Filo pisi na nas srpski jezik da te ceo svet razume. Malo mi je tesko da te ovako ispratim i Veliki pozdav za Makedoniju...

Van mreže Filo

« Odgovor #172 poslato: 29. Jun, 2016. 10:04 »
Vidim, po nacin izrazavanja ti najverojatno govoris i pises na neki dijalekt, zato i ti je malo tesko da me razumes :)
Hvala na pozdravot ^-^
« Poslednja izmena: 29. Jun, 2016. 10:07 Filo »
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

« Odgovor #173 poslato: 29. Jun, 2016. 21:28 »
Nema na cemu moj dragi Filo, sto se tice mog dijalekta povremenog nemo da te zbuni ili prevari. Jer ja sam ti iz Banata gde zive Srbi sa nadimkom Lale. Imamo mi neke svoje izraze ali, otom potom.

Ako ti nije problem, jer mozes da nam pises na nasem jeziku, e sad da vidim da li ima jos sportskog duha...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #174 poslato: 02. Jul, 2016. 00:18 »
Slobodno Filo pisi na nas srpski jezik da te ceo svet razume.
Filo može da piše na kom jeziku želi, ja mu takođe preporučujem da (ako već može) prilagodi pisanje srpskom jeziku.
Sve provokacije prijavite. /zbog više prijava i pišem ovo/
Naravno, neko može i na nemačkom da piše, (ako želi) nije zabranjeno, samo će teško naći sagvovornike, pa je to pisanje onda uzalud.
Svaka dalja zajebancija na ovaj račun će naravno biti primećena.  wac1
  • Vozi: Yeti

Van mreže joleone

« Odgovor #175 poslato: 03. Jul, 2016. 10:23 »
Majstor Dobrivoje kako mogu da se ispitaju ova 3 el ventila koja imam na autu? (za gas benzin i na isparivacu)

« Odgovor #176 poslato: 03. Jul, 2016. 16:04 »
Mozes ih proveriti sa unimerom ako ga imas ili sa auto glimericom ( na 12V ). Kraj kabla od glimerice povezi sa + polom akumulatora. Zatim, el. ventil koji zelis ispitati otkaci kabal sa papucicom ( koji treba da da napon  + 12V kad zalis da ga aktiviras ) i na to mesto prisloni auto glimericu. Ako je el. ventil ispravan, auto glimerica mora da zasvetli. U protivnom, moguce je da je masa losa ili je el. ventil neispravan...

Van mreže pajapop

« Odgovor #177 poslato: 04. Jul, 2016. 06:04 »
Naime elektro ventil tecne faze nedihtuje i na taj nacin propusta plin u isparivac. A u isparivacu nedihtuje reducir ventil i plin polako i nekontrolisano ulazi u usisnu granu.
Elektricno ispitivanje ventila je jasno...Nego kako ga ispitati da li propusta kad je iskljucen? Posto i meni malo tesko pali ujutru na benzinu, moguce je da i meni malo curi gas...Da li se ventil skine pa "duva " kroz njega ili sta???....Ipak je to mala kolicina....Ili se samo zameni, pa kako bude...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #178 poslato: 04. Jul, 2016. 07:04 »
Nemislim da je u tvom slucaju takav problem, verujem da sa pravilnim podesavanjem gorivne smese benina i vazduha, plina i vazduha dobices bolji hladan start motora. Vazno je dodati da je i te kako vazana ispravnost sistema hladnog starta ( sauha ).

Ispitivanje elektro ventila trazi odredjeno iskustvo, kad ga rasklopite u sitne detalje treba proveriti ispravnost tih delova. Kad se sklopi ventil moze se proveriti na samom autu ili na radnom stolu ako imate adekvatne prikljucke sa manometrom i kompresor...

« Odgovor #179 poslato: 08. Jul, 2016. 22:04 »
Elektricno ispitivanje ventila je jasno...Nego kako ga ispitati da li propusta kad je iskljucen? Posto i meni malo tesko pali ujutru na benzinu, moguce je da i meni malo curi gas...Da li se ventil skine pa "duva " kroz njega ili sta???....Ipak je to mala kolicina....Ili se samo zameni, pa kako bude...

Sa kompresorom mozes ispitati el. ventil da li propusta pritisak ( skini ventil ).