Autor Tema: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 60711 puta)

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 30
Odg: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #285 poslato: 16. Okt, 2017. 21:06 »
Moje postovanje svim clanovima foruma. Na slici koju si postavio vidi se elektro ventil tecne faze moj Filo. U loncetu ventila se nalazi ulozak filtera koji se u principu menja ( neko ga istrese ili izduva kompresorom sto je u principu pogresno ). Prilikom skidanja i otvaranja tog ventila nemoj zaboraviti da zatvoris ventil tecne faze na boci. Kad zatvoris taj ventil onda pazljivo popusti holender na ventilu da tecni plin izadje iz cevovoda. Kad se vise necuje da curi plin tek tada pristupas daljem radu, pozdrav...
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #286 poslato: 16. Okt, 2017. 21:25 »
A koliko kosta taj filter da se zameni ? Dali se menja ceo kukiste tog elektro ventila ili moze da se skine samo taj filter ?
Koja je cena kod vama ? Mozes i vo dinara da mi reces, znam koj je kurs valutama, nije mi problem.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
« Odgovor #287 poslato: 16. Okt, 2017. 22:27 »
Filter par evrica ima ih po pijacama. Samo ispostuj proceduru koju ti je naveo
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #288 poslato: 16. Okt, 2017. 22:34 »
Da da, obavezno zatvoricu ventil kod boca iako i taj ventil je nov, promenio sam prije 2 godine zbog atesta, sada i tog ventil je elektroventil.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #289 poslato: 22. Okt, 2017. 19:59 »
Zamenio sam membrane, 3 membrane i dve mali gumeni zaptivaci, po jedan za zadnji i predni ventil u sam isparivac, Dobrivoje, znas koju se. Usput i shvatio sam kako funkcionise isparivac i koja membrana sta radi.
Usput isparivac na moje iznenadzenje je bio prilicno cist, na zadnoj strani imao je tenok crn sloj koj sam uspeo malo sa benzina da ocistim, a na prednoj strani od isparivac imalo je samo malo crna masnoca koja nije bila ukrutena. Sve u svemu relativno cist isparivac.

Nemam nikakve reducire na usis, so caleta prvicno smo nastelovali kod kuce, zatim u voznju vidim da je troma, pa malo popustim na isparivac i na racvu.

Zasad ide dobro, t.e problem je u zabrzivanja, mogu da postignem brzinu od 135 km/h kako max brzina, cak na mala udolnina prosli noc sam razvio i cak 145 km/h, (vracao sam se od Veles u 3 saat nautro, bio sam umoram, brzao sam da se vratim u Skopje, 55 km sam vozio sa pun gas, 130-135 km/h postojana brzina) ali problem je dok stignem do max brzina, recimo vozim 100 km/h, dajem pun gas i vremena treba da ubrza, mislim da moze jos malo da bude ziva na tih visoki obrtaje.

Probao sam da popustim malo na isparivac i na racvu, ali to je, vise nemoze.
Na auspuh izduvne gasove ne mirisaju nego prije da promenim membrane, do pred neki dan izduvne gasove na auspuh su se osecale veoma jako, sada nema nista, turiram u mesto i nema nikakav miris na auspuh.

Sada mi preostaje da kupim filter za u elektroventil, otvorio sam to, i filter smatram da je u uzasno stanje, cak je bio na jedno mesto i kako rastopljen. Cena je 450 makedonski denari ili 7,3 eura, moguce je da zeza ovaj filter toliko ako je u stanje koje sam naveo ?

• Laurin&Klement
« Odgovor #290 poslato: 22. Okt, 2017. 20:31 »
Drago mi je da je operacija uspela i pacijen ozdravio. Moguce je da je filter tecne faze u odredjenom procentu zaprljan pa usporava protok tecne faze plina.
Preporuka je da skines mesac sa karburatora da poskidas creva i da ga celog potopis u posudu sa benzinom. Dok je mesac potopljen skini racvu i prekontrolisi ( dok su skinuta sva creva ) koliki je protok slavine. Nebi bilo lose da slikas slvinu i postavis sliku. Slika mora da pokaze unutrasnju prolaznost, jer me to interesuje. Postoje mesingane slavine koje su perfektne i odlicno propustaju gasovitu fazu plina...

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #291 poslato: 22. Okt, 2017. 20:50 »
Nisu zaprljane creva i racvu na crevo. Nemogu da slikam, ali kada sam skidao isparivac, video sam i crevu. Kazem ti, na prednoj strani od isparivac je bila samo masnoca koja bi istekla ako odvijem ono dugmice ispod isparivac. Inace racvu na crevo mi je odvijena jedan ipol krug od dolne tacke, ja toliko sam je odvijao i ranije kada imala reducire, selotejpe i sta uste ne u usisa.
Na mesac kod karburatora, na to mesingano crevo vidi se samo mali sloj crn talog, ne verujem da smeta to.

E sada, promenicu filter u elektroventil pa cu da kazem rezultate,
Evo primer, prije mesec dana promenio sam filter za benzin, ono malo filterce za benzin. Prije promena kada sam zelio prebaciti od plin na benzin, to je bio maltene horor, dok povuce benzin, cak se desavalo i da mi ugasne u sred prebacivanja.
Sada nakon ta promena, prebacivanje na benzina je u 2 sekundi, odma vuce benzin.

Ajde dacu izvestaj nakon promena filter u elektroventil. ;)

• Laurin&Klement
« Odgovor #292 poslato: 22. Okt, 2017. 20:55 »
Pslusaj me i odradi kao ti je data preporuka...

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #293 poslato: 23. Okt, 2017. 03:54 »
Nemam mobitel da ti slikam. Ali grubo kazano, mozda 2-3 mm je prolaznost kod racve, nije mnogo odvijeno, pricam o unutrasnost.

Nego mene me muci i druga stvar, gumeno crevo koje ide od isparivac prema mesac i na mesto gde ulazi u kuciste filtera, vidi se sa oko da se precvikuje.
Moguce li je i to da bude neki uzrok da malo uskracuje protok plina ?
Dali mogu tu da ga nastavim, imam mesingani cev sa krivina od 90 stepena i dijametar 1.2 mm, dali mogu da nastavim tu crevo ?

• Laurin&Klement
« Odgovor #294 poslato: 23. Okt, 2017. 07:40 »
U principu najbolje je da je instalacija sa sto manje nastavaka. Ako je crevo prelomljeno a samim tim smanjen unutrasnji precnik, bice otezana prolaznost plina. Vazno je da je gumena instalacina sa punim presekom i da slavina-racva bude ispravna ( bez ikakvog savijanja uvodnica ). Odnosno da je omogucen maksimalan protok plina...

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #295 poslato: 23. Okt, 2017. 13:09 »
I sada da ugradim taj mesingani cev sa krivina od 90 stepena na ulazak u kuciste filtera ?

• Laurin&Klement
« Odgovor #296 poslato: 23. Okt, 2017. 13:13 »
Organizuj se nekako i slikaj taj deo i postavi sliku da vidimo o cemu se radi.Ima mesaca koji imaju uvodnice koje su kao lakat/krivina od 90 stepeni.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #297 poslato: 23. Okt, 2017. 14:04 »
Evo mesac

Evo, vec sam ranije postavuvao slike. Na mesac ima mesingani cev dugacam par cm na koj se strafi crevo i to, i eno ulazak u kucicste gde se crevo prelomuje. (na sliku je staro crevo, sada imam drugo, ali opet isto, prelomuje se).

• Laurin&Klement
« Odgovor #298 poslato: 23. Okt, 2017. 17:50 »
Da sad je druga prica imas stari tip mesaca. Dali mozes nabviti kod plinadjije mladjii tip mesaca. Razlika je sto su creva sa donje strane ( ispod ) kucista filtera, a kuciste se postavlja u zljebu mesaca. Ako ti je tesko i skupo da menjas mesac onda moras da menjas slavinu ( sa tri izvoda ), da dodas jos jedno isto crevo kroz filter i da ubacis uvodnicu  u mesacu ( skidas mesingani cep na drugom grlu ). Tada tvoja skoda ima da ide i 300km/h...

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #299 poslato: 23. Okt, 2017. 20:29 »

noviji tip mesaca za plin.
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?