Autor Tema: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 60677 puta)

0 članova i 15 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 30
Odg: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #300 poslato: 23. Okt, 2017. 20:48 »
Bravo Bobi, pomogao si mi da nepreturam po slikama da bi nasao takvu sliku. Ovo ti je novi tip Filo mesaca, moras uzeti drug slavinu sa dva izlazna izvoda ka mesacu. Tako ces imati pravilno punjenje drugog grla kad das pun gas i auto ima da ide ko mlazni avion.
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #301 poslato: 23. Okt, 2017. 23:20 »
Najprije da promenim filter za plin, danas sam kupio, pa prenesi cu vam sta se desilo.
A za da promenim mesac, mora da nabavim onaj drzac za kuciste filtera, to se vidi kod slikama kaj Bobi, ja takav nemam, tako da sve to dize cenu, a ne zelim sada da menjam mesac.

Nego koje su uloge na ove dve rupe kod moj mesac ? To su samo rupe, ne prolazi plin kroz nih, a vidim na mesaca kod Bobi nema takve rupe.
« Poslednja izmena: 23. Okt, 2017. 23:33 Filo »
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

• Laurin&Klement
« Odgovor #302 poslato: 24. Okt, 2017. 07:24 »
Pokusaj da ponudis tvoj mesac ( prvo ga operi da bude ko nov ) i da doplatis noviju verziju mesaca koja je prikazana kod Bobija. Mozda te nece skupo kostati a dobices odlicne rezultate. Vazno je da ces morati da menjas racvastu slavinu ( sa dva izlaza ( uzmi mesinganu ako nadjes )) i jos jedno crvo od slavine do mesaca ( napajanje drugog grla ). Sto se tice fitera tecne faze, verujem da nije posebno zaprljan pa neocekuj drasticna poboljsanja.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #303 poslato: 24. Okt, 2017. 12:44 »
Nije moje video, nasao sam po jutub, ali slicno nesto ovako je zaprljan i mog filtera.

https://www.youtube.com/watch?v=s9EXkOSVxVQ

• Laurin&Klement
« Odgovor #304 poslato: 24. Okt, 2017. 18:11 »
Coveku je pre 6 meseci ugradjen plin i u usisnom delu postavljeno:

Kad sam otvorio prednji nosac usisnog rebrastog creva hladnog vazduha izvadio sam:

Evo Filo kako izgleda mesingana slavina koja je najkvalitetnija od svih plasticnih:

Vrratio sam prazan nosac ( bez  sundjera ) sa rebrastim crevom koje se povezuje na kuciste fiptera ( u pitanju je golf II 1,6l ), uspeo sam bez ikakve teskoce da podesim plin. Cemu to prigusenje stvarno neznam, objasnio sam da sa tim prigusenjem auto na benzinu radi kao da je celo vreme pod sauhom...

• Laurin&Klement
« Odgovor #305 poslato: 30. Okt, 2017. 18:23 »
Kako sada ide auto Filo?

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #306 poslato: 30. Okt, 2017. 18:50 »
Promenio sam filter, malo provozio. Nisam prestelovao plin, samo promenio filter.

Deluvala mi bolje i kada sam davao vise gas i kad sam presao 3000 obrtaje cujao se od motor rezanje, bucavost, prije sa stari filter nije bilo tako, na visoki obrtaje nije imalo toliko bucavost.

Ali vise informacija dacu kada napunim novu bocu plin i kada vidim isto kakva bi bila potrosnja zasto mislim da sam na rezervu sa plin, a nije najbolje da testiram kad je boca na rezervu.

Zasad je odlicno, 30 litra, prosao sam 252 km i jos ima plin. Prije toga, par meseci unazad sa 30 litra jedva 235 km da smo prosli.

Filter za plin mi je bio toliko prljav da kad priblizim do sijalice, ne prolazi svetlina kroz njega.

Zato sacekaj za vise info ;)

• Laurin&Klement
« Odgovor #307 poslato: 30. Okt, 2017. 19:02 »
Odlicno, sada je dokazano kad se smanjuje otpor prolaza tecne faze plina odmah raste punjenje gasovite faze. A samim tim i bolje karakteristike motora...

Van mreže VlajkoKG

• Test Drive
  • *
  • L&K ugled: 1
« Odgovor #308 poslato: 30. Okt, 2017. 22:58 »
Pozdrav drugari , nikako nece auto da pali na plin kad je hladan... Kad ga jednom upalim posle toga pali na prvu ,ali cim odstoji malo opet isto. Majstor cackao sredjivao kaze da je nastelovao da malo kasnije pusta plin, dod use tako se i ponasa . Kad ga prvi put palim , misli se kad se ohladi tek na 4 verglanje on pocinje da pr prprrrrprrrrr i to kad stisnem papucicu do kraja i upal. Ugasim ga i ponovo odmah probam , upali na pola kljuca . Kako to malo da podesim bez majstora?
Inace je skoda felicija 2000g 43kw karburator , da napomenem da na benzinu pali na prvu .
E da u kabini imam samo jedan onaj prekidac sa tri polozaja plin neutral i benzin i to je sve!
  • Vozi: skoda felicia 1.3 GLX

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #309 poslato: 30. Okt, 2017. 23:35 »
Pozdrav drugari , nikako nece auto da pali na plin kad je hladan... Kad ga jednom upalim posle toga pali na prvu ,ali cim odstoji malo opet isto. Majstor cackao sredjivao kaze da je nastelovao da malo kasnije pusta plin, dod use tako se i ponasa . Kad ga prvi put palim , misli se kad se ohladi tek na 4 verglanje on pocinje da pr prprrrrprrrrr i to kad stisnem papucicu do kraja i upal. Ugasim ga i ponovo odmah probam , upali na pola kljuca . Kako to malo da podesim bez majstora?
Inace je skoda felicija 2000g 43kw karburator , da napomenem da na benzinu pali na prvu .
E da u kabini imam samo jedan onaj prekidac sa tri polozaja plin neutral i benzin i to je sve!

Ako imas crveno dugme kod prekidaca, probaj dok verglas da pritisnes to crveno dugme. 99% zagarantiran hladan start na plin ;)

Odlicno, sada je dokazano kad se smanjuje otpor prolaza tecne faze plina odmah raste punjenje gasovite faze. A samim tim i bolje karakteristike motora...

Aj da sacekam da napunim nova boca sa plin, da provozim pa da vidim tada. Ako bude sve kako sta treba, togas donosimo zaklucak ;)

• Laurin&Klement
« Odgovor #310 poslato: 31. Okt, 2017. 15:27 »

VlajkoKG, za pocetak slikaj isparivac, mesac i prekidac, da vidimo koji su delovi plinskog sistema na tvom autu i kako su postavljeni. Mislim da ti majstor nista nije uradio a morao je recima da se na neki nacin opravda...

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #311 poslato: 08. Nov, 2017. 01:47 »
Dobrivoje, potrosio sam prosla boca sa plin, pa da napisem izvestaj.

E ovako. Izvozio sam 285 km sa 30.2 litri plin, prosek je 10.5 (mada mogao sam bar jos 10 km posto ako sam lakse pritiskao pedalu za gas, jer samo na vise od pola gasa nije vukla).

Od tih 285 km, 100 km su otvoren put, 185 km su gradska voznja.
Od tih 100 km na otvoren put, 50 km vozio sam sa pedala za gas do kraja, brzina 130-135, cak na mala nadolnina uspeo sam da postignem nesto manje od 150 km/h.

Isto tako da napomenem da od ovih 285 km, 25 km su izvozeni sa stare membrane koje su pustale vise plina i koje su propustale plin kod rasplinjaca.
Isto tako da napomenem, dva put sam otvorao filter za plin i na dvaput ispustao sam plin od cev koj dovodi plin od bocu. Moje mislenje ima oko 300-400 grama plin u taj cev.

Sada dolazi malo interesantni del.
Neli pricao sam da i dalje imam mali gubitak snage, da vise toliko, odvijam plin, ali ne vuce kako sto treba, kako da jos fali 5-10% plina,
Na 260 km nakon promena filter za plin, malo, sasvim malo sam odvio dugme na rasplinjacu, obrtaje malo su se podignule i isto tako racvu na crevo sam odvio samo za 1/8 krug.
Motor je zivnuo, osecalo se bolje vucenje.
Eto izvozio sam 285 km, natocim novu bocu sa plin, 30.2 litra, i sada vozim sa novu bocu i pogodi ?
Motor vuce odlicno, ima dobar odziv kada pritisnem pedala za gas, polako pritiskam gas, pritiskam vise od pola pedalu za gasa, ne oseca se gubitak snage, zabrzava i dalje.
Testirao sam i po uzbrdo (10% nagib), nema problema, uspevam 60-65 km/h da postignem na to uzbrdo koja mi je indikator dali motor vuce ili fali mu snaga.

Prvi mit, a to je da felicija/favorit nemogu da vuce ako nemaju reducire na usisa je srusen. To nije tacno.

E sada da vidim ova nova boca kakva bi bila potrosnja. (nadam se nakon potrosnja sa ova prva boca da bi nemao problema o tome)

Isto da kazem, i dalje ne osecaju se izduvne gasove na auspuhu. Moram da kleknem, da priblizim nos do auspuh kako bi osetio samo mali miris izduvne gasove.

• Laurin&Klement
« Odgovor #312 poslato: 08. Nov, 2017. 16:10 »
Odlicno majstor Filo, ima da otvoris servis u tvom kraju. Kad bih mogao da ti posaljem jednu kolenastu lulicu ( ili da vidis u servisima da ti prodaju , a mozda i poklone ) da je postavis sa suprotne strane u odnosu na postojecu. Moraces da menjas i slavinu koja povezuje crevo od isparivaca  sa crevom ka mesacu. Postavljas jos jedno crevo od mesaca ka slavini i sad je instalacija kompletna za dvogrli karburator.

Kad to odradis onda proveri kako ide auto ( podrazumeva se da ces ponovo poesiti smesu plina i vazduha ).

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #313 poslato: 08. Nov, 2017. 16:42 »
Nema potreba da dodam jos jedno crevo jer napisao sam ti, mesac nije unutra sa cep pa da ne stize plin do drugo grlo.
I sa jedno dovodno crevo (koje je onako malo prelomeno), vuce odlicno sada.
Samo da i potrosnja ispadne ovakva ko ova prosla boca i nista vise ne pipam oko plina.

• Laurin&Klement
« Odgovor #314 poslato: 08. Nov, 2017. 18:09 »
Uredu...

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?