Autor Tema: Neće da upali (možda alnaser)  (Pročitano 4660 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DrazaZapočeo temu

Neće da upali (možda alnaser)
« poslato: 25. Sep, 2015. 08:10 »
Prijatelji, pmagajte, savet, u pitanju je A5 octavia, prešao 280 000 bez greške, juče kako sam sipao gorivo seo u auto i da upalim samo se čuje TK TK i opet TK TK, neće ni da zavergla nit išta..?? Akumulator je nov.. Mišljenje? wac1 wac1
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9TDI 2011 Elegance

Van mreže dulefontana

Odg: Neće da upali (možda alnaser)
« Odgovor #1 poslato: 25. Sep, 2015. 08:23 »
Anlaser ako samo takce a nece nista da se desi. Probaj malo da mrdnes kleme na akumulatoru, hoce nekad da bude i do toga mada su ovo sve problemi na starijim automobilima, al verujem da je to sve isto :D Vrlo lako moze i da bude akumulator, bez obzira sto je nov, mada bih prvo pogledao anlaser.

Van mreže Peja

« Odgovor #2 poslato: 25. Sep, 2015. 11:23 »
Meni se tako nesto dogodilo kada sam zaboravio svetla na parkingu, uspavao sam se. Posle 1h sklocaju sklopke pri pokusaju paljenja... ali nikako da startuje.
To mi je bio simptom da je akumulator kaput, sto su i potvrdili u servisu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #3 poslato: 25. Sep, 2015. 11:32 »
Da al meni sve normalno radilo, otisao sipao gorivo i dok sam platio i vratio se nece ni da pisne...

Van mreže alexa06

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #4 poslato: 25. Sep, 2015. 12:46 »
Alnaser nema veze sa gorivom!

Послато са LT25i  

« Odgovor #5 poslato: 25. Sep, 2015. 12:48 »
Ma znam da nema nego sam cisto naveo da se zna kolko je vremenski to trajalo

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 25. Sep, 2015. 13:37 »
Mislim da je ili automat anlasera ili akumulator sto je veca verovatnoca. Akumulator se najlakse proverava instrumentom a ukoliko ga nemas prespoj akumulator iy drugog vozila uz pomoc kablova.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #7 poslato: 25. Sep, 2015. 13:47 »
Probao sam preko kablova, ništa... Sad sam odvezao tačnije odšlepao u Intersrem pa ćemo videti oni isto sumljaju u akumulator i kao kaže mi ne možeš upoređivati tvoje i naše kablove kad sam rekao da sam pokušao preko kablova da upalim, a ako nije to kažu da je alnaser... Sad čekam da zovu pa da vidimo...

Van mreže ugi85

« Odgovor #8 poslato: 25. Sep, 2015. 13:51 »
Ako nije definitivno otkazao automat anlasera je dovoljno par puta blago udariti npr. drskom od cekica.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže ivan4994

« Odgovor #9 poslato: 25. Sep, 2015. 20:36 »
mislim da je u pitanju automat, jer da je aku ne bi se ni culo TK TK... tako se cuje samo automat. kao sto rece UGI dovoljno ga je par puta udariti drskom cekica ili necim slicnim i upalice...
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže dulefontana

« Odgovor #10 poslato: 25. Sep, 2015. 21:09 »
Oce i akumulator da radi tak tak. Ima napon ali mu oslabi udarna struja.

Sent from my Commodore Amiga 500

Van mreže ivan4994

« Odgovor #11 poslato: 25. Sep, 2015. 23:54 »
pa, onda ce prosto utvrditi! ako sledeci put cuje taktanje, neka ga malo cukne, ako ne upali, onda je verovatno akumulator... e sad, remont alnasera je jeftiniji(u odnosu na kvalitetniji akumulator), ali moras da se iscimas do majstora i da cekas, a aku je skuplji, ali ga mozes i sam zameniti...
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže Peja

« Odgovor #12 poslato: 26. Sep, 2015. 20:52 »
Meni se posle TAKATKAT pokusaja paljenja upaila lampica za servo i ESR (sa losim akumulatorom)
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Dusand86

« Odgovor #13 poslato: 19. Jun, 2017. 15:53 »
Ljudi ja sad nasao temu. Meni se desila ista stvar na povratku sa mora na a5 2009,s tim sto sam auto vozio 100km pa na pauzi isto tako tktktkt i nece da upali. Cukao alnaser i nista na kraju gurnuli i upalio. Znas li sta je bilo uzrok tvom problemu,tj jesi li resuo problem? Hvala
  • Vozi: Skoda octavia 1.6 MPI 2009