Autor Tema: Maglenke Fabia Mk2  (Pročitano 1924 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fabia RSZapočeo temu

Maglenke Fabia Mk2
« poslato: 03. Okt, 2015. 10:55 »
Ljudi interesuje me imam fabiu mk2 2008 god bez maglenki samo crni poklopac u branku ugradio bih maglenke da li mi moze neko pomoci ili reci da li je to uopste moguce i ako je moguce da li su prepravke velike mislim na elektricnu problematicku zice osiguraci sijalice i ostalo?  wac1
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v 2007

Van mreže ugi85

Odg: Maglenke Fabia Mk2
« Odgovor #1 poslato: 03. Okt, 2015. 11:36 »
Ako se razumes u instalacije onda nije tesko. Sto se instalacije tice potrebno je da se izvede ozicenje ukoliko to fabricki nije uradjeno i mora da se zameni prekidac za svetla. Nisam siguran da li je ozicenje fabricki izvedeno posto zaista nikad nisam gledao, a to bi bio najkomplikovaniji deo.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže djordje48

« Odgovor #2 poslato: 18. Nov, 2015. 13:24 »
mozes zameniti prekidac a i ne moras, jer ako neces na jedno izvlacenje se pale i prednje i zadnje maglenke. Sticajem okolnosti imam maskice za sportske maglenke i mogu ti ih pokloniti jer sam i ja dobio na poklon, visak su, a branik na fabiji mk2 je vec pripremljen i za standardne okrugle i za sportske maglenke. Imas moju temu, pa je pregledaj, nacices za maglenke, ja sam cak stavio HID u njih. a fabricki je bila bez mnaglenki. menjao sam prekidac, ali kazem, ne moras bravo2

http://forum.skodaforum.rs/moja-fabia-roomster/skoda-fabia-mk2-1-2-htp-44kw-2007-g/

Van mreže frodo

« Odgovor #3 poslato: 23. Nov, 2015. 15:41 »
Da bi moglo na postojeći prekidač mora da se stavi relej inače ode prekidač u dim i pepeo, a vrlo realno i deo instalacije.

Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8

Van mreže ugi85

« Odgovor #4 poslato: 23. Nov, 2015. 16:04 »
Fabricko resenje nije bas dobro jer nemaju releje ni za farove ni za maglenke. Zato im prekidaci svetla cesto otkazuju.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže frodo

« Odgovor #5 poslato: 23. Nov, 2015. 16:24 »
Normalno da otkazuju kada na njih natakare trostruko opterećenje.
Sijalice u maglovkama imaju 110W zajedno, na to dodaš zadnju maglovku i eto vatrometa.
Zato ako neće da menja fabrički prekidač, relej pod obavezno i radiće mu maglovke bez problema.
Naravno, pri vođenju instalacije uzeti u obzir promer žice, 1,5 kvadrat minimum jer će se 0.75 ili manje istopiti.
Deo instalacija koji prolazi kroz motorni prostor obavezno umotati u keper traku, obična izolir nije dovoljna jer vremenom popusti, a zaštita od vlage i toplote je neophodna.

Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8