Autor Tema: Voda u gepeku!  (Pročitano 22722 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže PirkeZapočeo temu

Voda u gepeku!
« poslato: 18. Okt, 2015. 20:01 »
primetio sam u gepeku da se je pojavila voda u desnoj strani, a u pitanju je skoda oktavija 1.9 tdi-A5 2007, molim za informaciju ukoliko ste imali isti problem.
  • Vozi: Škoda octavia 1.9tdi 2007

Van mreže Peja

Odg: Voda u gepeku!
« Odgovor #1 poslato: 18. Okt, 2015. 21:58 »
skini tapacir sa te strane i proveri stanje gumenog duhtunga na lufteru
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Peja

« Odgovor #2 poslato: 18. Okt, 2015. 22:51 »
na ovo sam mislio

Van mreže Apatinac

« Odgovor #3 poslato: 19. Okt, 2015. 00:00 »
proveri i dali ti je stegnuto stop svetlo, to je u mojoj bivsoj firmi bio uzrok vode u gepeku
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže PirkeZapočeo temu

« Odgovor #4 poslato: 19. Okt, 2015. 22:52 »
hvala,ima logike da bude na štop svetlu, a sto se tiče ventilacije sa te te strane i ne postoji otvor tako da je to isključeno.
  • Vozi: Škoda octavia 1.9tdi 2007

Van mreže nightrider

« Odgovor #5 poslato: 15. Nov, 2015. 12:36 »
Velika povrsina gepeka, vremenom hoce i keder da popusti, a ako je auto udaran pozadi jos veca verovatnoca da vremenom ne prijanja idealno i da prolazi voda. Udjes u gepek, pomocnik sa crevom  zaliva po obodima i videces gde sliva. Meni je gepek bio suv kao barut a kad sam hteo da izvadim rez tocak dole pun bazen  :)
Ovaj lufter nisam ni znao da postoji, kod mene je bilo slabo prijanjanje kedera inace bi se ubio trazeci :)
« Poslednja izmena: 15. Nov, 2015. 12:38 nightrider »

Van mreže Peja

« Odgovor #6 poslato: 15. Nov, 2015. 19:58 »
hvala,ima logike da bude na štop svetlu, a sto se tiče ventilacije sa te te strane i ne postoji otvor tako da je to isključeno.
god mene oba zadnja svetla labava ali voda ne ulazi.

Van mreže Škoda BIH

« Odgovor #7 poslato: 11. Dec, 2015. 08:51 »
Također imam problem sa vodom u gepeku sa lijeve strane gepeka ne znam dali ima sa te strane ovaj odušak da ne skidam tapacirung.Štop svijetla sam provjeravao dotegnuta su,keder provjeravo ok je,kada perem auto nema te vode samo kad kiša pada i duže stoji na kiši jer je inače u garaži ispod rezervne gume bude bazen i tapacirung iznad mokar.Pa dali imaju neki odvodi da su možda začepljeni ili nešto slično?
hvala
  • Vozi: Škoda octavia

Van mreže nightrider

« Odgovor #8 poslato: 22. Jan, 2016. 19:50 »
Za pocetak izvadi jedan cep (ispod rez. tocka) da voda otice :)
Pa kad otopli asistent crevom sipa  u zazor gepeka sa svih strana, a ti i posmatraj (iznutra) i videces gde sliva  ;)

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #9 poslato: 25. Jan, 2016. 10:11 »
Pozdrav, ja sam imao isti problem, pošto imam zadnji brisač problem je pravilo puknuto crevo prskalice u 5 vratima, takođe se dešava da curi i na motoru brisača pošto je prskalica smeštena u njemu.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže klisko

« Odgovor #10 poslato: 22. Apr, 2017. 15:07 »
Ja ne vidim ništa što liči na dihtung kod mene (možda je zato mokro?)
Da li je moguće da voda ulazi na onu rupu levo od luftera? Treba li odozdo da proverim da nisu začepljene neke rupe za odvod vode iz dela koji se nalazi između luftera i spoljnog lima? Snimao sam telefonom donji deo (od ispod automobila) ali ne vidim ništa u tom delu ispod luftera.
Inače, vode je bilo i ispod rezervnog točka, a prilično je dalek put od luftera do rupe od rezervnog točka. Žena zalila sa četiri flaše vode ali nisam uspeo da utvrdim gde curi, moraću na selo sledeći vikend, pa crevo u ruke :(  hearcut
edit: nemam zadnji brisač
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Peja

« Odgovor #11 poslato: 22. Apr, 2017. 15:28 »
Dihtung se oslanja samo po spoljnjoj strani lima, mozda je deo istrule i otpao. Mislim da ga ne mozes videti iznutra vec moras plastiku klapne skinuti. Skida se ka spolja.

Van mreže klisko

« Odgovor #12 poslato: 22. Apr, 2017. 16:29 »
Možda sam pglu, ali kako tome prići spolja kad je ispod lima? Hvala.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Peja

« Odgovor #13 poslato: 22. Apr, 2017. 17:23 »
Privežeš lufter kanapom, da ti se ne ispadne spolja. Trebao bi se držati na žabice. Pažljivo ga istisni ka spolja, zarotiraj i uvuci u gepek. Ako nema mesta za takav manevar, kanapom ga spusti na zemlju. Kanap ce ti trebati da ga vratis, samo obrnutim redosledom.
Ja sam tako na Daciji bez slidanja plastike branika. Proveri prethodno  odozdo da li je manevar moguc.

Van mreže Peja

« Odgovor #14 poslato: 22. Apr, 2017. 22:15 »