Autor Tema: Saveti za kupovinu Octavie  (Pročitano 4169 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DaniloZapočeo temu

Saveti za kupovinu Octavie
« poslato: 29. Jun, 2013. 10:27 »
Ja sam danijel i nov sam na forumu. Potrebno mi je vase misljenje oko kupovine octavie. Evo ovako: skoda je 1,9 tdi, elegance, 2011 god, presla samo 9.600 km!!! Obzirom da decko koji je vlasnik zivi u Kosovskoj Mitrovici, gde je auto i registrovan, nije placen pdv. Moj cale zivi i radi u Mitrovici i tamo ima prebivaliste i auto bi isao na njega. Inace, decko auto ceni 11.000 evra, a dao bi ga mozda i za 10.500. Auto je kupljen u ovlascenom salonu u Cacku. I jos nesto, na 10 000km, vlasnik ce odraditi servis, a auto je inace tek registrovan, odnosno do juna 2014! Jedino me malo plasi to oko Kosova i Metohije da ne ispadne neka komplikacija oko pdv-a, mada me neki ljudi ubedjuju da bi recimo auto mogao da se vozi na ovlascenje narednih godinu dana, a da bi onda cale mogao da ga preregistruje na Valjevske table uz prijavu prebivalista u Valjevu i da ne bi morao da plati pdv, dok neki drugi opet kazu da pdv mora da se plati u svakoj varijanti.  Hvala svima unapred!
  • Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god

Na mreži 2 Busy

Odg: Saveti za kupovinu Octavie
« Odgovor #1 poslato: 29. Jun, 2013. 12:33 »
Što bi se zezao sa tim PDV-om i čudima kad za taj budžet možeš da biraš auto sa srpskim tablama.

« Odgovor #2 poslato: 29. Jun, 2013. 16:59 »
Neznam prijatelju, ali za te pare, ono sto ima po oglasima, mogu da uzmem skodu 2009-10 god. koja je presla oko 100.000 km. A priznaces da 100.000 i 10.000 nije isto. Ako imas neki konkretan predlog, ili si video neki auto na oglasima ti reci!

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #3 poslato: 29. Jun, 2013. 19:27 »
Posetiš sajtove lizing kompanija,mislim da ima puno praktično novih automobila.

« Odgovor #4 poslato: 30. Jun, 2013. 10:31 »
Ja mesecima jurim dobar porodican auto (limuzinu) i izbor je pao na octaviu. Znaci konkretno me interesuje samo octavia i u tom kontekstu sam i postavio pitanje, da bi mi neko dao misljenje vezano za tu octaviu, kao i generalno misljenje kakav je octavia auto sa aspekta potrosnje, odrzavanja, udobnosti itd.  I gde ces noviji automobil od onog koji je presao 9.600 km.!!!Pa ja toliko predjem za 4-5 meseci. Pozdrav.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #5 poslato: 30. Jun, 2013. 12:26 »
Oktavia je odličan auto.Odličan izbor za duga putovanja poslovnog,ali i porodičnog čoveka.Gepek ogroman,motori su dobri sem 1.4 benzinca koji je preslab za tu karoseriju.
Ako si odlučio da pazariš baš taj auto,onda sa srećom,odluka je samo tvoja. ;D

« Odgovor #6 poslato: 30. Jun, 2013. 12:56 »
Zamolio bih jos nekog ako moze da da svoje misljenje o ovom autu, kao i o octaviji generalno (potrosnja, odrzavanje, udobnosti itd.), jer vec sutra-preksutra treba da odlucim a nije mi lako jer sam inace generalno prilicno neodlucan. zato bi mi svaki savet pomogao, pogotovu ljudi koji imaju ili su imali iskustva sa octavijom. hvala 2 busy, a i ostalima unapred.

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: 30. Jun, 2013. 16:38 »
generalno...obiteljska limuzina sa sa sasvim dovoljno prostora.
potrošnja: umjerena..ovisno o vozaču
motor: dovoljan da se nosi sa 1.3t..za umjerenu neku vožnju.
za bolje performanse ipak 2.0 tdi..ili chip na ovom
održavanje: godišnji servis sa uljem i svim filterima..uobičajeni..nisu preskupi
udobnost: na nivou vag platforme..malo tvrđa od nekog francuza. Buka u unutrašnjosti
smanjena kod O2fl modela sa poboljšanim materijalima oko izolacije.

mane i kvarovi: problem sa zamašnjakom u nekoj okvirnoj granici između 90 i 120tkm
brave..mikro prekidači.Pošto ima više senzora..ima i veču mogučnost da se i više pokvari :D

eto..ovako na prvu.

obavezno prije kupovine napravi probnu vožnju..da uopće vidiš da li ti taj auto
leži ili ne. Bitan je prvi dojam.
isprobaj sve dal radi..klima..tempomat..svjetla..podizači stakla svi...stisni ga..da vidiš dali "lupa" ili ne

eto..neke smjernice

« Odgovor #8 poslato: 02. Jul, 2013. 21:09 »
Jel ima jos neko nesto da mi kaze i posavetuje oko octavie. Eto recimo cuo sam, neznam koliko je tacno, da su sedista, posebno zadnje koje je cak i preusko, uzasno neudobna, pogotovu za duza putovanja!!!

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 02. Jul, 2013. 22:18 »
preusko?..možda je premalo mjesta za noge..ali to je tako na "jedinici" radi međuosovinskog razmaka.

Na FL..ima sasvim dovoljno mjesta. Preusko je možda za 3 "muža" od 120kg  :D

Eto recimo cuo sam, neznam koliko je tacno, da su sedista, posebno zadnje koje je cak i preusko, uzasno neudobna, pogotovu za duza putovanja!!!

laže selo..lažu ljudi  :P

sjedi u neki taxi (model octavie koji gledaš/tražiš)..neka te odveze jedan krug..pa procijeni sam "udobnost".

« Odgovor #10 poslato: 03. Jul, 2013. 01:22 »
Ma meni nije bitno, nego zbog dece. Evo recimo da uporedimo sa astrom j, koju vozi cale i kojom idem na duza putovanja. Kod astre je recimo zadnje sediste ok i sto se tice udobnosti i sto se tice sirine. Ma sedao sam ja u neke starije octavie 2002-03, al se nisam vozio i cini mi se da je zadnje sediste bas tvrdo i nekako je naslon previse uspravan u odnosu na astru. E sad, neznam kako je u ovoj novoj octaviji 2011, koju planiram da uzmem.

Na mreži hakkler

« Odgovor #11 poslato: 03. Jul, 2013. 07:04 »
bolje..prostranije i udobnije

Van mreže gari021

« Odgovor #12 poslato: 03. Jul, 2013. 10:21 »
Mesta ima sasvim dovoljno. Sirine u svakom slucaju, a prostora za noge relativno-zavisi koliko su pomerena unazad prednja sedista i koliko su visoki putnici nazad, logicno.
A da su neudobna (zadnja), jesu. Neces to osetiti za par km u taxiju ako ga probas, ne smeta ni sat-dva toliko. Ja sam jednom isao na put od 1400km kao putnik na zadnjem sedistu u Oktaviji, mahom zapadni autoputevi, nista zahtevno. Ni ja nisam Divac, imam 175cm. Nije bas prijatno. Bole ledja, krsta, trnu noge. U povratku na prednjem sedistu druga prica.

« Odgovor #13 poslato: 03. Jul, 2013. 10:50 »
Znaci ako sam doboro razumeo prednja sedista su udobna za duza putovanja (to mi je bitno jer se patim sa spondilozom vrata). A pozadi su uglavnom deca. Ma meni je bitno da samo sediste (zadnje) nije preusko, jer deca cesto vole da se opruže, a to sto su malo tvrdja valjda im nece toliko smetati. Hvala na odgovorima!

« Odgovor #14 poslato: 10. Jul, 2013. 00:31 »
Moram da se pohvalim da sam ipak uzeo octaviju. Vozio sam je par dana po gradu i super je. Posto za par dana idemo u Grcku u velikoj sam nedoumici da li da idem s njom ili ipak sa caletovom astrom J, koja je takodje super. Malo me Gari021 koleba, jer je pricao oko tvrdoce sedista i neudobnosti na duzem putovanju. Sa druge strane evidentno cu bolje proci sa potrosnjom a i sto se tice komocije u gepeku (u astri su nam prosle godine jedva stale stvari). Pozdrav.