Autor Tema: Skripanje iz prednjeg trapa  (Pročitano 11581 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dulefontanaZapočeo temu

Skripanje iz prednjeg trapa
« poslato: 29. Jun, 2013. 21:57 »
Pre neki dan sam primetio kada motam volan pri parkiranju da mi skripi oko prednjeg levog tocka. Kada auto stoji u mestu i kada mrdam volan po 45 stepeni cuje se to skripanje, dok se u voznji ne cuje. Danas sam primetio da isto skripi kada prelazim ivicnjak i sumnjam na amortizer, zato sto kada pritiskam auto za proveru amortizera on skripi. Moje pitanje je da li to znaci da je crko ili je neka guma otisla, zato sto ne skripi uvek, i amortizer odlicno radi svoj posao i ne bih rekao da je propao.

Van mreže olajkris

Odg: Skripanje iz prednjeg trapa
« Odgovor #1 poslato: 29. Jun, 2013. 22:17 »
pa mislim da tu nemas sta puno da pogledas kraj spone ili bolcna na viljusci mada sumnjam, mislim da pre moze biti guma amortizera ili gume viljuske..

« Odgovor #2 poslato: 29. Jun, 2013. 22:21 »
Samo da nije umro amortizer.

Van mreže olajkris

« Odgovor #3 poslato: 29. Jun, 2013. 22:30 »
pa ako radi ne bi trebalo...

Van mreže deki1984

« Odgovor #4 poslato: 30. Jun, 2013. 09:06 »
podigni tu stranu dizalicom da ti je tocak slobodan i pomeraj amortizer levo desno i gore dole pa ces lakse utvrditi a moze biti da su otisle samo solje ili lager amortizera

« Odgovor #5 poslato: 17. Jul, 2013. 13:39 »
Skripi i kod mene, ali ne uvek, meni majstor rekao da je do opruge amortizera, skoro sam menjao jabučice i spone, tako da nije do toga, meni to od zimus skripi, verovatno neka korozija negde ili sta vec...

Van mreže omlest

« Odgovor #6 poslato: 05. Sep, 2013. 22:49 »
Isto tako i meni to bas levi, i ja sam mislio da je armotizer ali majstor kaze da je silen blok, doduse nije rekao tacno koji jer je na brzinu pogledao.
Kako bilo, javit cu ako otkrijem sta je to zaista.

Van mreže zlatkon

« Odgovor #7 poslato: 25. Sep, 2013. 20:14 »
I kod mene isti problem, zamenio sam i selen blokove i spone, reparirao letvu, promenio male lezajeve na vrhu amortizera i opet nista. Na dizalici ne moze da se primeti odakle se cuje taj zvuk, a kada je spustena, skripi ceo trap koji je inace utegnut kao struna. Ako neko ima resenje, neka pise.

« Odgovor #8 poslato: 26. Sep, 2013. 01:53 »
Meni prestalo. Pala jaca kisa, udario u rupu i vise se ne cuje.