Autor Tema: Potrosnja goriva Octavia 3 A7 1.2 TSI  (Pročitano 13870 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Potrosnja goriva Octavia 3 A7 1.2 TSI
« Odgovor #45 poslato: 20. Dec, 2015. 18:01 »
Teško na mojih 1.600kg i na 245 gumama. 4 litre + je moja sudbina  :B=)

Van mreže aleksandarzlaticZapočeo temu

« Odgovor #46 poslato: 20. Dec, 2015. 18:33 »
Ne izadjoh iz kuce danas. Ujutru cu da punim do vrha, da proverim bord i potrosnju...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

« Odgovor #47 poslato: 21. Dec, 2015. 15:12 »
Jutros sam dolio, po mojoj cep metodi potrosnja 5,25 lit a BC je pokazao 5,2 lit/100km, obzirom da zaokruzuje na 1 decimalu, onda se cep metoda i BC slazu kod mene :)

Na mreži AcoSk

« Odgovor #48 poslato: 21. Dec, 2015. 23:17 »
Sasvim korektno, da ne kazem odlicno. Mada moze to jos bolje

p.s. Mobilni ti slabo drzi bateriju :)

Van mreže varicak

« Odgovor #49 poslato: 06. Feb, 2016. 10:31 »

Ovo je relacija garaza pionirski park, ulazak u VŠ. Ja sam zadovoljan.

Sent from my iPhone  

« Odgovor #50 poslato: 06. Feb, 2016. 11:58 »
To je ta potrosnja koja konkurise svim dizelima :)
I ja sam uspevana otvorenom putu, Ibarska magistrala, da napravim 4,3 lit/100km

Van mreže brele

« Odgovor #51 poslato: 06. Feb, 2016. 12:19 »
Dakle, polazak iz Borce, zatim Medakovic, pa na Plavi most, do Mostarske petlje, dalje ka Zarkovu, Zlatibor, voznja u lokalu po Zlatiboru, povratak do Beograda, Borce, rezultat divan :)
Da bacim malo hejta :)
Prosečna brzina od 55km/h nam govori da je to vožnja uglavnom na otvorenom putu, a zašto prosek nije veći kriva je povremena vožnja kreni-stani, semafori, lokal itd.
U čisto gradskoj vožnji prosečna brzina je jako retko preko 20km/h i to po Nbg.

Da se razumemo, potrošnja je odlična za benzinca i pored ovakvih performansi ja uopšte ne bih razmišljao o dizlu.
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

« Odgovor #52 poslato: 07. Feb, 2016. 21:12 »
Dakle, videste li danas gradsku potrosnju od 5,8litara???

Sta sad kazete neverne Tome?

:P

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #53 poslato: 07. Feb, 2016. 21:51 »
Zlatiću, ti si danas imao kombinaciju prigradske vožnje i praznog grada.
U gradskoj vožnji tučeš desetku... svi to znamo.

Moja dnevna ruta počinje na Banovom Brdu, mučenje pored crkve do Ade, psujem pandura koji forsira smer iz Obrenovca. Do Sajma gužva jer se autobus pokvario u stanici ili neko neće da plati kartu, taksista nema za kusur itd... U Sarajevskoj žuta traka blokirana zbog bahatih vozača. Uz Balkansku milimo i jedemo kvačilo jer neko ne može dva minuta da uparkira. Na ulasku u Kraljice Natalije ponovo čep jer se ne zna ko ima prednost. Na Zelenom vencu ne silazim sa sirene, jer nesigurnim vozačima treba 10 sekudni prostora da se uključe ka tunelu.  Kroz tunel standardno, četiri trake pune... i tako do odredišta, epicentra Beograda; Dom Omladine.
Popodne nazad kroz Kneza Miloša (uvek kolaps) do Mostara pa probijanje kroz Sajam do B.Brda.

U ovakvim uslovima, Zlatiću... preko desetke tučeš garant. Zato što je ovo gradska vožnja.

Van mreže adamGT

« Odgovor #54 poslato: 08. Feb, 2016. 08:42 »
Zlatiću, ti si danas imao kombinaciju prigradske vožnje i praznog grada.
U gradskoj vožnji tučeš desetku... svi to znamo.

Moja dnevna ruta počinje na Banovom Brdu, mučenje pored crkve do Ade, psujem pandura koji forsira smer iz Obrenovca. Do Sajma gužva jer se autobus pokvario u stanici ili neko neće da plati kartu, taksista nema za kusur itd... U Sarajevskoj žuta traka blokirana zbog bahatih vozača. Uz Balkansku milimo i jedemo kvačilo jer neko ne može dva minuta da uparkira. Na ulasku u Kraljice Natalije ponovo čep jer se ne zna ko ima prednost. Na Zelenom vencu ne silazim sa sirene, jer nesigurnim vozačima treba 10 sekudni prostora da se uključe ka tunelu.  Kroz tunel standardno, četiri trake pune... i tako do odredišta, epicentra Beograda; Dom Omladine.
Popodne nazad kroz Kneza Miloša (uvek kolaps) do Mostara pa probijanje kroz Sajam do B.Brda.

U ovakvim uslovima, Zlatiću... preko desetke tučeš garant. Zato što je ovo gradska vožnja.
Nema sanse da tuče 10, to pouzdano tvrdim jer sam 7 godina živeo na Čukaričkoj padini i svakodnevno prolazio opisanom rutom,s tim sto je moja bila do NBG dok sam radio u Hajatu,a kasnije Holidej in, da napomenem da je sadasnja voznja zlato kako je bilo tad,renoviranje starog zeleznickog pa gazele,pa izgradnja novog mosta, ima kad sam putovao i po dva sata u jednom smeru i potrosnja mi nikada nije bila preko 12 litara, a vozio sam punta 1.4 turbo koji je sve samo ne ekonomican, tako da oktavija nema sanse da potrosi 10

Sent from my C1905  

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #55 poslato: 08. Feb, 2016. 08:46 »
Adame, kvariš mi koncenpciju.. vidiš kako se Zlatić prima i brani čast svoje bele bombonice :P

« Odgovor #56 poslato: 09. Feb, 2016. 08:48 »
Ne razumem pitanje?
Mislim da nize ne moze osim da nigde nema nijednog auta u gradu i da imam komplet zeleni talas :)

Van mreže neske

« Odgovor #57 poslato: 10. Feb, 2016. 13:18 »
Ta putanja na kojoj meris potrosnju je li uz brdo ili niz brdo ili je ravno?
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #58 poslato: 10. Feb, 2016. 13:25 »
Posle koliko km može da se očeuje smanjenje potrošnje.. kada se motor dobrano razradi?
Negde načuh da je to 100.000km ...

« Odgovor #59 poslato: 10. Feb, 2016. 14:24 »
Vi to mene malo przite? Pa proizvodjac je naveo gradsku potrosnju od 6,1 a vi mene zezate da treba nize?
Uzbrdo/nizbrdo? Pa ceo stari Beograd je takav, malo ravnice ima na levoj obali dunava, Krnjaca, Kotez, Borca...
Potrosnja od 5,8 je zabelezena od Borce, preko Pancevackog mosta pa kroz 29. Novembar (sve ravno), malo uzbrdo ka Trgu, zatim Terazijski tunel pa malo nizbrdo ka TC Usce, skretanje ka Centru Sava (ravno) pa kroz Bulevar koji vec do Arene (ravno)...
Hajde sad fizicari izracunajte uspone i nizbrdice pa budite reakni u ocenama :)

Nasli ste mene da zezate i przite, trosi koliko trosi, u gradu Begradu sad imam prosecnu potrosnju od 7,7 lit nakon predjenih 8000km, inace je u pocetku prosek bio 8,5lit... Pri tome, vozim malo ostrije ali ne preterano agresivno...

Van grada, Ibarska magistrala, potrosnja ispod 5lit a ako kilavim moze i 4,3 litre...

Za mirkuk38: kod tebe se motor nece razraditi ni nakon 100.000km, bolje daj nasoj koleginici "supruga" da ga razradi, maximum 5.000km ce njoj trebati :)

Na auto putu uz lep gas 120-150-100-160... potrosnja oko 6,5 litara.

Dovoljno? Ili ima jos nekih pitanja?  :)