Autor Tema: Rad sa VCDS (VAG-COM)  (Pročitano 38553 puta)

0 članova i 45 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže adamGT

Odg: Rad sa VCDS (VAG-COM)
« Odgovor #60 poslato: 07. Maj, 2016. 20:00 »
@adamGT

Na Amundsenu, a verovatno i na Boleru je ovako:

CAR
Setup
Opening and closing
Central locking
Acoustic confirmation (activ)

U svakom slučaju koji god uređaj da imaš trebalo bi da možeš da aktiviraš na njemu.
Ako ne može tako verovatno može preko VCDS-a, ali to nisam probao tako da, iskren da budem, ne znam.
Nadam se da ćeš uspeti.
Pozdrav
Sas sam gledao,nemam uopste tu opciju,morace preko dijagnostike

Sent from my C1905  

Van mreže batke

« Odgovor #61 poslato: 08. Maj, 2016. 11:04 »
E j... ga  :(
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže voyager

« Odgovor #62 poslato: 08. Maj, 2016. 18:40 »
Vrlo korisna opcija kad se vec udaljim od auta a nisam siguran da li sam aktivirao alarm.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže AcoSk

« Odgovor #63 poslato: 08. Maj, 2016. 19:19 »
Pa kad se udaljis od auta pre ces da vidis sva cetiri kako trepcu pri zakljucavanju auta, nego da cujes "pistanje", ali dobro..
Po meni bespotrebno da se cuje kad zakljucavas, nekako mi lici na naknadno ugradjivane alarme (iako se tako ne cuje)

Van mreže voyager

« Odgovor #64 poslato: 08. Maj, 2016. 19:24 »
Vrlo je diskretan zvuk, nije kao oni aftermarket.

Slazem se sa tobom da je vizuelna pptvrda lakse uocljiva i sa velike daljine ali kod firme imam situaciju da parkiram u jednom "steku" i vrlo brzo zamaknem iza ugla i onda mi dobro dodje ta audio potvrda :)

« Odgovor #65 poslato: 05. Jul, 2016. 19:57 »
I da li neko zna nekog kome stvarno nisu hteli da priznaju garanciju zbog VCDS-a?

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Skoda Superb MK3

Van mreže batke

« Odgovor #66 poslato: 05. Jul, 2016. 21:05 »
Nemojte da me razumete pogrešno. Ovo što iznosim su informacije iz ovlašćenog servisa. Ja ne znam nikoga ko je izgubio garanciju. Ja sam na svojoj O3 uz pomoć kolege mirkuk38 odradio neke modifikacije, u stvari ja sam našao kodove, a on je radio. Bio sam na servisu pre neki dan i priključen sam bio na dijagnostiku. Da li je bila uspostavljena direktna veza sa Škodom u Češkoj ne znam, mislim da nije. Ali je to sada navodno tako, da se pri dijagnostici uspostavlja veza sa Češkom pri čemu oni navodno vide neovlašćeno kačenje, da ne ponavljam...
Rezime, ja sam odradio neke kodove, a da li sam izgubio garanciju ne znam, niko mi nije javio. Ne daj bože da nešto crkne pa da zbog toga neće da prihvate reklamaciju...
Pozdrav
« Poslednja izmena: 05. Jul, 2016. 21:15 batke »
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže voyager

« Odgovor #67 poslato: 05. Jul, 2016. 21:29 »
Da se razumemo, ne vidim razlog zašto se svaki auto ne bi kačio na centralni server ako je tako propisano. Tehnički je krajnje izvodljivo u današnje vreme tj. barem poslednjih 10 god.
Pravo pitanje je šta centralni server pritom iščitava iz auta. Oni ako žele mogu da provere sve (logovanje ovlašćenih ili neovlašćenih alata, "vcds-ovanje", tjuniranje i sl.) ali mislim da to ne rade već samo urade proveru da li za taj auto tj. br. šasije ima nekih servisnih akcija.

Za dublje iščitavanje mislim da je potrebno da serviser ima neku sumnju u narušavanje garancije ili se traži aktiviranje garancije za neki vitalni deo pa će centrala inicirati dublju proveru.

Van mreže adamGT

« Odgovor #68 poslato: 06. Jul, 2016. 16:40 »
Da li su i za originalnu dijagnostiku u ovl. servisu potrebni ti kodovi?

Sent from my C1905  

Van mreže batke

« Odgovor #69 poslato: 06. Jul, 2016. 20:10 »
U ovlašćenom servisu gde ja održavam auto neće da rade kodiranje. Može ali zvanično da se plati uključivanje opcije koja je moguća i koju je fabrika predvidela da može da se uključi ali nije uključena. Ove kombinacije koje se rade kodovima koji se nađu na internetu u ovom servisu neće da rade.

Primeri:
-uključivanje oba svetla za maglu pozadi (moguće je jer postoje fabričke instalacije zbog zemalja u kojima se vozi levom i onih u kojima se vozi desnom stranom...) Ovo može samo je pitanje da li je u okviru zakona
-uključivanje corner funkcije na maglenkama (moguće ali na style opremi u O3 nije uključeno i ne znam ni da li je na bilo kojoj O3 fabrički uključeno. Na O2 je u elegance opremi ta funkcija bila fabrički aktivirana)
-blinkanja led svetala napred naizmenično sa migavcem (pitane je da li fabrika dozvoljava ovu opciju...)
-lap timer (možda fabrički samo u RS-u)

i slično da ne dužim

Van mreže batke

« Odgovor #70 poslato: 07. Jul, 2016. 21:05 »
Ljudi pa ne ide da sve bude iz prve. To mora još koji put da se prodžara.  ;)

Na mreži sebekkg

« Odgovor #71 poslato: 21. Jul, 2016. 03:48 »
Pozdrav kolege,

ima li neko sa dijagnostikom, a da je iz Kragujevca? Hteo bih da vidim da li moze kod mene na fabiji mk1 da proverimo moze li sta da se uradi od programiranja jednostavno i da ocitam ima li sacuvanih gresaka (verovatno ima :D ), pa ako je sve ok da kupim i sebi, barem 409.1kkl.

I ima li ko knjigu sa listom za kodiranje ako na mojoj ne bude moglo long coding helper.

Van mreže 00gile00

« Odgovor #72 poslato: 21. Jul, 2016. 23:53 »
Probao bih da upalim neke funkcije na mojoj oktaviji a5 elegance koje su fabricki ugasene. Ako ima neko ko je strucan, raspolozen i ima opremu a uz to je u Bg ili okolini.
Hvala unapred

Послато са LG-D855  

Van mreže milos62

« Odgovor #73 poslato: 22. Jul, 2016. 00:09 »

Pozdrav kolege,

ima li neko sa dijagnostikom, a da je iz Kragujevca? Hteo bih da vidim da li moze kod mene na fabiji mk1 da proverimo moze li sta da se uradi od programiranja jednostavno i da ocitam ima li sacuvanih gresaka (verovatno ima :D ), pa ako je sve ok da kupim i sebi, barem 409.1kkl.

I ima li ko knjigu sa listom za kodiranje ako na mojoj ne bude moglo long coding helper.
[/quote]

Druze imam ja tu dijagnostiku koja cita starije modele, prodao bih je za simbolicnu cifru, nemam lap top, pa sam bio zajmio lap top da uradim adaptaciju klapne, uradio to, i posle toga stoji, a ne planiram skoro lap top. Javi ako si zainteresovan. Poz
  • Vozi: Skoda fabia sedan 1.2 12v 2003

Na mreži sebekkg

« Odgovor #74 poslato: 22. Jul, 2016. 20:58 »
Pozdrav kolege,

Druze imam ja tu dijagnostiku koja cita starije modele, prodao bih je za simbolicnu cifru, nemam lap top, pa sam bio zajmio lap top da uradim adaptaciju klapne, uradio to, i posle toga stoji, a ne planiram skoro lap top. Javi ako si zainteresovan. Poz

Poslao sam ti pp.