Autor Tema: Rad sa VCDS (VAG-COM)  (Pročitano 38547 puta)

0 članova i 44 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Rad sa VCDS (VAG-COM)
« Odgovor #75 poslato: 13. Avg, 2016. 08:53 »
Ima li neko kodove za permanentno aktiviranje zadnjih LED svetala? Hoću da mi se uključuju kao DRL, a ne samo po mraku, kada se pale i xenoni.

Probao sam kodove za O3, ali nije pomoglo :-(

Sent from my LG-D722  
« Poslednja izmena: 13. Avg, 2016. 08:59 mirkuk38 »

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #76 poslato: 14. Avg, 2016. 23:30 »
==============Enabling rear lights with DRLs====================

Controller 09 - Central Electronics
16 - Security Access - enter 31347
10 - Adaptations

If you just want rear lights only, it is possible to add additional functions to the rear lights.

(9)-Leuchte23SL HLC10-Lichtfunktion D 23  (Not Active => Daytime running light)
(9)-Leuchte24SL HRA65-Lichtfunktion D 24  (Not Active => Daytime running light)

There will not be any sidelights, dash illumination, number plate lights etc. illuminated if done this way.

Ovo nije proradilo kod mene. Jednostavno, ništa se ne dešava :(.

Mada, ovo sledeće, funkcioniše:

(6)-Daytime running lights-Tagfahrlicht-Dauerfahrlicht aktiviert zusaetzlich Standlicht  (Not Active => Active)

Sada mi uvek svetli DRL napred + pozadi + sidelights, dash illumination, number plate lights etc...
Želja mi je samo da i pozadi imam DRL.

wac1

http://www.briskoda.net/forums/topic/380829-superb-mkiii-vcds-adaptations-tried-and-tested/

Van mreže batke

« Odgovor #77 poslato: 15. Avg, 2016. 19:26 »
Sećaš se da ni kod mene nismo uspeli sa istim kodovima, pa smo batalili i vratili na staro.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #78 poslato: 15. Avg, 2016. 20:23 »
Da li smo kod tebe pokušavali baš ovo? Led pozicije pozadi uz DRL ?

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #79 poslato: 15. Avg, 2016. 21:14 »
Ala kodiraš Miroslave, svaka ti čast, i meni si uključio sidelight umesto Coming home Leaving home :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Deki

« Odgovor #80 poslato: 23. Avg, 2016. 21:37 »
Gde se kodira da po uključivanjy alarma/centralna brava da se prozori sve podigni do kraja. Znam da kad se drži lok duže zarvaraju se prozori i plus retrovizori se uvlače unutra.
Meni treba da se zatvore prozori automatski kad se centralna i alarm zatvori
Skoda superb 2009

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Passat 2.0 TDI

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #81 poslato: 24. Avg, 2016. 19:53 »
Nisam siguran za superb ali mislim da ovo što tebi treba može/treba da radi i alarm.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Deki

« Odgovor #82 poslato: 24. Avg, 2016. 19:55 »
Otprilike mi je tako i google rekao. Alarm ima nekoliko modova pa se i to moze uključiti. Hvala

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Passat 2.0 TDI

Van mreže Dzoni_m

« Odgovor #83 poslato: 27. Avg, 2016. 18:25 »
Moze li meni neko na Rapidu da odradi iskljucen start/stop po startovanju motora?

Sent from my SM-T810  

• Vozi: Skoda Rapid Spaceback 1.2TSI 2016 Active

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #84 poslato: 27. Avg, 2016. 18:28 »
Možeš li da obezbediš 'ladnu pivu?  :B=)

Van mreže Dzoni_m

« Odgovor #85 poslato: 27. Avg, 2016. 18:30 »
Naravno, to se podrazumeva kad se radi

Sent from my SM-T810  

• Vozi: Skoda Rapid Spaceback 1.2TSI 2016 Active

Van mreže varicakZapočeo temu

« Odgovor #86 poslato: 08. Okt, 2016. 14:37 »
Danas sam odradio još dva kodiranja sa polovičnim uspehom. Uspeo sam da uključim opciju da kad su brisači u nekoj poziciji i auto se ugasi, automatski se vrate u vodoravan položaj. Druga opcija je da kad se aktiviraju prskalice, brisači odrade ciklus 3 puta i posle 5 sekundi još jedan. Ovo je mnogo zgodna opcija, imao sam je na prošlom autu, ali na žalost nisam uspeo. Sve sam uradio kako je u uputstvu, ali neće. Tamo piše da je uputstvo isto i za automobile sa automatskim brisačima, kao što je kod mene, i bez njih. Da li je neko pokušavao i uspeo ovo da iskodira kod sebe?

Van mreže batke

« Odgovor #87 poslato: 08. Okt, 2016. 15:01 »
I ja sam imao tu funkciju na Fiatu, da se nakon 5 sekndi brisač ponovo aktivira i obriše ono što je ostalo i što se sliva. Na Škodi iz nekog razloga toga nema. Možeš li da pustiš kod za ovu prvu opciju da kad se auto ugasi brisači ne ostanu zakočeni na pola šoferke nego da se vrate u početni položaj. A pusti i ovaj drugi kod da probam kod sebe.
Mene zeza "staging" okretanje kazaljki brzinomera pri davanju kontakta. Nekad hoće, a nekad neće.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže varicakZapočeo temu

« Odgovor #88 poslato: 08. Okt, 2016. 15:12 »
Ovo su linkovi sa Briskoda, pa ako su nedozvoljeni, brišite....

http://www.briskoda.net/forums/topic/299424-octavia-iii-vcds-adaptations-tried-and-tested/?p=4544421

http://www.briskoda.net/forums/topic/299424-octavia-iii-vcds-adaptations-tried-and-tested/?p=4544426

Ja sam se u početku palio da uključim to sa kazaljkama, a posle sam shvatio da bi me to smaralo da čekam tako da sam batalio. Isto tako i obaranje suvozačevog retrovizora, iako je zgodno, zamisli kad treba da se uguraš negde pa 100 puta promeniš prva-rikverc, verovatno bi mi motorčić crkao, takoda sam i to batalio.

« Odgovor #89 poslato: 08. Okt, 2016. 15:31 »
Ja sam na astri imao to sa kazaljkama i interesantno je nekako. Fali mi....  =))
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.