Autor Tema: Rad sa VCDS (VAG-COM)  (Pročitano 38471 puta)

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan85

Odg: Rad sa VCDS (VAG-COM)
« Odgovor #195 poslato: 18. Maj, 2020. 21:09 »
Da se videti iz priloženog :D. Evo i javno da ti se zahvalim na preporuci za kupovinu i prodavca :).
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #196 poslato: 18. Maj, 2020. 21:11 »
Lep napredak.
Mozes i ti napisati uputstvo za opcije koje si odradio.
Za servisni mod brisaca, super ako moze iz menija, sli ni ovako nije tesko.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže vladan266

« Odgovor #197 poslato: 18. Maj, 2020. 21:11 »
Haha, ma nema na cemu ;) Samo napred, moramo i mi odrasli necim da se igramo....

Sent from my SM-G973F  

• Vozi: BMW E61 520d N47

Van mreže vojkan85

« Odgovor #198 poslato: 18. Maj, 2020. 21:21 »
Lep napredak.
Mozes i ti napisati uputstvo za opcije koje si odradio.
Za servisni mod brisaca, super ako moze iz menija, sli ni ovako nije tesko.

To sam sada proverio za mod brisača, jer vidim da sada recimo nemam opciju koja mi se pojavila danas kada sam je ukodirao. Kao da se izgubila. Još sam opet probao ali izgleda čim izvučem ključ ona nestane. Nije mi to toliko potrebno ali nije zgoreg ni imati, mogu da živim i bez te opcije :). Pratio sam ovaj link za skoro sve, a ono što nema ovde tražio sam na Google -

https://www.youtube.com/channel/UCcelQSZM82sLDpaoAHSyeCA/videos

Da sumiram šta je urađeno:

1. Zvučna konfirmacija Lock/Unlock
2. Servisna pozicija brisača - MORAM PROVERITI SUTRA
3. Punjenje kazaljki pri kontaktu
4. Auto mode jačina prikaza klime
5. Komfort blinkanje sa 3 na 5 puta
6. Anti-theft alarm
7. Developer menu
8. Refuel za gorivo u litrima

Ranije je na kolima bilo:

9. Temperatura ulja na board-u
10. Konfirmacija migavcima da je prozor zatvoren
11. Podizanje ili spuštanje prozora kada se izvuče ključ da ne prekine operaciju
12. Coming Home
13. Potrošnja u litrima od punjenja
14. Gradual light da polako tone ili se polako pali osvetljenje enterijera
15. Paljenje i gašenje dnevnih svetala iz menija

Znam da su neke opcije već fabrički dostupne ali eto da ne spominjem firmu koja radi adaptacije jer na sajtu imaju popis šta je sve moguće odraditi pa imaju neke od ovih fabričkih opcija.

Van mreže AcoSk

« Odgovor #199 poslato: 19. Maj, 2020. 00:34 »
Da se videti iz priloženog :D. Evo i javno da ti se zahvalim na preporuci za kupovinu i prodavca :).
A sta ti je vladan preporucio?
Pusti link gde si kupio, nije na odmet, neka ima u temi.

Van mreže vladan266

« Odgovor #200 poslato: 19. Maj, 2020. 01:21 »

Van mreže AcoSk

« Odgovor #201 poslato: 19. Maj, 2020. 01:39 »
Daaa, Skyshop
Lik se stvarno razume u materiju. Najozbiljniji lik na kp sto se tice dijagnostika

Van mreže vojkan85

« Odgovor #202 poslato: 19. Maj, 2020. 06:14 »
Da, svaka pohvala, lepo sve objasni, kaže, baš dobra saradnja. Inače, našao sam i ovlaščenog distributera Ross Tech-a u Srbiji. Čovek je u Aranđelovcu, kod njega je ovakva dijagnostika za 3 VIN-a 300 evra. Ima noviji VCDS ali ništa specijalno što bi opravdalo toliko puta veću cifru.

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #203 poslato: 19. Maj, 2020. 13:50 »
Original VCDS verujem da vredi pare, plus to je V2 verzija koja pokriva i sve nove automobile. Ali ne vredi pare za koje se prodaje ovde u Srbiji, preskupo je jednostavno.

Covek sa oglasa...ne znam koji komentar da dam. I ja sam pazario kod njega i radi, ali neki taj cudan stav koji ima, poplasenost, ja to ne mogu opisati. Nije hteo da mi posalje uredjaj brzom postom kad je pocela situacija sa koronom. Pa se posle 3 nedelje javio ako sam jos zainteresovan da posalje. Prva recenica je bila nemoj da mislis da nemamo mi to, da moramo da porucimo, samo treba postovati ove mere. Reko koje mere, necu dolaziti do tebe, posaljes postom, ne ne ne. Posle mi je rekao da oni "sirovine" nabavljaju u Kini takodje, kao i svi, ali ovde se kao nesto radi. Pre bih rekao da naruci ceo uredjaj u Kini, ovde mozda flesuje i podesava da sve radi, posto je cela procedura ista kao sa uredjajima koje kupis u Kini.
Nema tu bas puno nase nauke.
Naravno ni sam nije siguran sta radi ili ne radi na kom vozilu, mada ni RossTech nije siguran. Na 2016. Superbu ne moze da se pristupi modulu 4B, koji mi i nije bio potreban, ali zasto ne bih imao uredjaj koji i to moze ako zatreba.
Kad sam kupovao uredjaj, preuzmi ga na toj adresi, plati, kad preuzmes javi, ja saljem mailom software,...osecao sam se kao da kupujem nuklearnu raketu, a sifre za aktiviranje dobijam nakon izvrsene transakcije.
Da ne bude da pljujem, ovo je samo iskustvo. Uredjaj radi i to je meni bitno. Procedura za kupovinu je potrajala, nadam se da je sada svima jednostavnije.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže vladan266

« Odgovor #204 poslato: 19. Maj, 2020. 13:53 »
On i zena su stariji ljudi, mozda su se uplasili zbog ovoga. Ja sam 2x preuzimao kod njih na adresi licno, bez ikakvih nesporazuma. Gospodin nije bio tu oba puta, javi gospodji i ona donese ispred ulaza.

Sent from my SM-G973F  

Van mreže vojkan85

« Odgovor #205 poslato: 19. Maj, 2020. 14:22 »
Isti slučaj. Pokupio sam na adresi od supruge ili ko je već, nije ni bitno. Cena RossTech-a je 200 dolara, kod nas je cena 300 evra od Bojana iz Aranđelovca. Podržava mislim do 2019. godine ovaj što sam uzeo i mislim da za 5.500 rsd ne možeš jeftinije da prođeš, a verovatno ni bolje ;). Sve što mi je bilo potrebno sam uradio, a imam je i za putovanja za ne daj Bože. Gde god da se radi kodiranje, crack-ovanje itd., meni je bitno da radi kako treba. Nisam uslovljen brojem VIN-ova, kao na ovoj od 300 evra.

Van mreže AcoSk

« Odgovor #206 poslato: 19. Maj, 2020. 16:49 »
Sad bacih pogled na njegove oglase (skyshop) i ne nadjoh VCDS.
Koju verziju vcds-a si uzeo?
Jel V2?
5500din?
Moze li da se update-uje?

Van mreže Skorpion

« Odgovor #207 poslato: 19. Maj, 2020. 18:19 »
Moze neko da kaze sta moze da se aktivira preko VCDS kod Yetija 2017 Adventure?

Auto ima senzor kise i DRL. Da li moze cornering funkcija sa maglenke?

Retrovizori se sklapaju rucno to sigurno ne koze automatski...

Dal moze da se aktiviraju neke funkcije na Swing bez pnone dugme, bluetooth na primer ili za to mora zamena radio sistem?
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Van mreže vojkan85

« Odgovor #208 poslato: 19. Maj, 2020. 19:35 »
Sad bacih pogled na njegove oglase (skyshop) i ne nadjoh VCDS.
Koju verziju vcds-a si uzeo?
Jel V2?
5500din?
Moze li da se update-uje?

Kako mi je Bojan rekao, "rasterao" je sve fake VCDS-ove sa KP. Mislim da jeste V2 ne pise nista na njoj. VCDS koji sam dobio je 19.6.2 ali mislim da ne sme update. Ja drzim laptop van mreze.

Van mreže vladan266

« Odgovor #209 poslato: 19. Maj, 2020. 19:52 »
Ovaj sto sam ja uzeo je sa mogucnoscu update, 5500 din je bio msm, pitao sam bas i tako pise, imam screenshot. Verzija 19.6. Ne znam koji je V...

Sent from my SM-G973F