Autor Tema: Phonebox umesto pepeljare?  (Pročitano 3381 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Phonebox umesto pepeljare?
« poslato: 06. Nov, 2015. 10:49 »
Već sam se žalio ovde na forumu, da sam dobio pepeljaru umesto nečeg korisnijeg (pretinca za telefon) i sada čupam ovo malo kose što mi je ostalo  hearcut .

Objašnjenje AČ se sastoji u tome  da pepeljara ide standardno, a phonebox nije naveden u cenovniku dodatne opreme koji su mi dali, već je sakriven u stavci PT1 - Comfort telefoniranje, wireless konekcija .. 228€.

Anywayz, najniže što mogu da mi ponude je 18.000din sada da mi zamene pepeljaru sa ovim pretincem za telefon.

Šta mislite, može li nege da se uzme ovo u aftermarket varijanti? Suludo mi je davati toliki novac sada za komad plastike i da obašnjavam ženi da imam problema u glavi, čim sam toliko zapeo za ovo.  :B=)
« Poslednja izmena: 06. Nov, 2015. 16:52 Karlheinz Hell »

Van mreže mlax

Odg: Phonebox umesto pepeljare?
« Odgovor #1 poslato: 06. Nov, 2015. 10:53 »
Pocni da pusis i problem resen.
Salim se naravno, ne zameri.
Ja ne volim taj wireless sistem, zbog toga sto se zvuk prenosi na zvucnike pa svako u autu cuje razgovor. Mozda sam staromodan ali meni je mnogo bolja varijanta BT slusalica i drzac za telefon.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

« Odgovor #2 poslato: 06. Nov, 2015. 11:01 »
Nije ovo toliko vezano za handsfree telefoniranje, već samo da imam gde da odložim telefon kao normalan čovek.
Handsfree funkcioniše besprekorno... i to sa dva telefona u stand-by modu. Baš sam zadovoljan što se toga tiče.

Van mreže batke

« Odgovor #3 poslato: 06. Nov, 2015. 11:22 »
Mene čudi da taj pretinac nije standard u Superbu kada na O3 jeste (bar u ovoj prošlogodišnjoj elegance oprema). Ja sam u svojoj O3 po narudžbi dobio bluetooth konekciju i mnogo je lakše nego kačenje BT slušalice. Govorim iz višegodišnjeg iskustva prebacivanja BT slušalice sa jednog na drugo uvo. Ovako uđeš u auto sa telefonom u džepu i za 10 sekundi si povezan (tel. može i da se stavi u za to predviđen pretinac koji dođe mesto piksle - prikazano na gornjoj slici). Još ti na ekranu izađu slike najbitnijih osoba u imeniku preko kojih možeš prostim dodirom da pozoveš tu osobu. Problem sa tim da svi u automobilu čuju razgovor se rešava tako što se razgovor započinje rečenicom: "Nisam sam u kolima" ili ne voziš nikog dok vodiš poverljive razgovore.  ;D
Nego Miroslave nešto mi mnogo 228 evra za to. Iskreno sada ne mogu da se setim koliko sam ja platio BT konekciju, ali mislim da nije bila preko 100 evra (ne bi smela da bude velika razlika u ceni s obzirom na klasu automobila, možda čak i nikakva). Govorim o varijanti da možeš da se javiš na volanu ili na touch screen-u kada ti je tel. povezan sa vozilom. Probaj kod nekog drugog ovlašćenog prodavca, umeju da budu značajno povoljniji. Ja sam naknadno ugradio senzore u O2 sa prikazom na Boleru... jeste skuplje nego da sam je tako naručio ali tada nisam mogao da čekam nego sam uzeo auzo sa stanja.
Ako si zainteresovan mogu da pitam drugara koliko bi koštalo kod njega (ovlašćeni)
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #4 poslato: 06. Nov, 2015. 12:20 »
Taj phonebox za kojim ja toliko slinavim, osim očiglednog pretinca za odlaganje telefona, ima provučenu i neku instalciju (žicu, pločicu, antenu.. tako nešto), što olakšava telefonu koji se nalazi u tom pretincu da "uhvati" signal, odnosno manje troši bateriju za održavanje istog.. i to jedno 10% čini mi se. Meni krajnje nebitno jer baterija mi traje više od jednog dana, a imam uvek i punjač u kolima.

Auto se automatski poveže sa mojim i ženinim telefonom čim uđemo u auto, i uvek su oba telefona spremna da prime poziv. Imam kontrole na volanu, imam prikazan imenik na Boleru, i na instrument tabli i na Boleru se vidi stanje baterije i jačina signala (baš cool) itd... sve to funkcioniše savršeno. Mogu da ulazim u meni telefona, pozive, čitama SMS poruke itd... Samo mi fali pretinac :(.

Van mreže batke

« Odgovor #5 poslato: 06. Nov, 2015. 15:11 »
Pretinac ima i rebrastu gumiranu površinu da tel. ne klizi. Malo ga je posle teže izvaditi ako je veći, ali dobro. Pojačava signal ili bar tako kažu...
Kod mene je Amundsen, prikaz je isti samo nisam probao da li mogu da se vežu oba telefona istovremeno, moram da probam.
A probaćemo da rešimo problem odnosno da pronađemo originalni deo po odgovarajućoj ceni.
Pozdrav
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #6 poslato: 06. Nov, 2015. 18:09 »
Supruga je bila danas kod njih da uzme alu pedale i uzela je gumeni uložak (800 i nešto dinara)... a plastika je 18.000din.

Nego, naručio sam i poklopčić za "+" klemu akumulatora. Dao sam im i kataloški broj, da se ne cimaju sa traženjem istog.
Zamislite, iako postoji kao rezervni deo, sa sve kataloškim brojem koji se razlikuje od plastike za "-" klemu, iako na akumulatoru postoji ležište za istu, fabrika isporučuje zaštitu samo za "-" klemu. Za "+" klemu su odlučili da uštede. Gledali danas i na ostalim Superbicama na lageru, na svakoj nedostaje zaštita za "+". Daću im i tih 150 dinara za plastiku, a njima želim kaznu od 100 milijardi €, pa donosim tri gajbe piva na sledeći skup da proslavimo. Jajare neopevane! Kakva uvreda i nepoštovanje kupaca...

« Odgovor #7 poslato: 06. Nov, 2015. 18:57 »
Na pola puta... al' za malo :(

Na mreži Markkoni

« Odgovor #8 poslato: 06. Nov, 2015. 21:05 »
Mozda moze u ovu temu.
Uz Fabiju moze da se kupi pregradica za telefon koja dodje umesto pepeljare. E sad, standardno dolazi neka manja u koju moze da stane plafon telefon od 4.3", a ja videh negde na netu ovu...

...ali ne mogu da nadjem kataloski broj. Ako neko ima mogucnost da proveri bio bih zahvalan.

Sent from my SM-N910C  

Van mreže voyager

« Odgovor #9 poslato: 06. Nov, 2015. 21:17 »
Ako ti je za utehu, nisam primetio da taj powerbox nešto pojačava prijem. E sad, jeste zgodno mesto za odlaganje telefona.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže batke

« Odgovor #10 poslato: 07. Nov, 2015. 14:58 »
Auto se automatski poveže sa mojim i ženinim telefonom čim uđemo u auto, i uvek su oba telefona spremna da prime poziv. Imam kontrole na volanu, imam prikazan imenik na Boleru, i na instrument tabli i na Boleru se vidi stanje baterije i jačina signala (baš cool) itd... sve to funkcioniše savršeno. Mogu da ulazim u meni telefona, pozive, čitama SMS poruke itd... Samo mi fali pretinac .

Tebi nedostaje pretinac, a ja se ubih danas da povežem dva telefona i neće pa neće. Ako je štikliran jedan telefon i hoću da štikliram i drugi odmah me pita da li hoću da zamenim telefone ili da odustanem. Izgleda da moja opcija ne podržava konekciju dva telefona. Nije mi ni preterano bitno pošto suvozač (na primer žena) uvek može da se javi normalno na telefon, što je možda i bolje.

Van mreže voyager

« Odgovor #11 poslato: 07. Nov, 2015. 22:58 »
Podrška za dva telefona ima smisla. Mnogi vozači imaju po dva telefona.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #12 poslato: 08. Nov, 2015. 09:08 »
Ni kod mene ne mogu istovremeno 2 telefona, vec izaberem koji zelim, ali obzirom da i ja i zena koristimo iskljucivo po 1 telefon, onda onaj ko vozi kaci svoj telefon na Bluetooth.
Inace, na mojoj O3 je uz Ambition opremu standardno dosao Radio Swing sa Comfort telefoniranjem, a pored te lepe fiokice sa pojacivacem signala imam i multimedia drzac (takodje zgodan za telefon) kao i pikslu (koja je zavrsila negde u gepeku jer se kod nas ne pusi u kolima a ni van njih...).
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže batke

« Odgovor #13 poslato: 08. Nov, 2015. 10:01 »
@voyager
Ne kažem da podrška za dva telefona nema smisla nego se tako tešim što kod mene nije taj slučaj  :(
Razumem prednosti nošenja dva telefona, i ja sam ih koristio do pre par meseci dok jedan nisam olupao o zid u izlivu besa  hearcut . Sad koristim samo jedan i mnogo mi je lakše jer mi je telefon osnovno sredstvo za rad pa sad više nemam tu priču da me zove neki VIP dok sam na drugoj vezi pe ne moram da se javljam na dva istovremeno.  :B=) a i ne vozim privatni auto na posao...

@aleksandarzlatic
Takva priča je i kod mene i skroz pije vodu. Nakači se onaj ko vozi. Ako sam dobro razumeo ti si dobio gratis konekciju za tel. Lepo, lepo. Ja sam morao da doplatim, jedino je pretinac došao u standardu, što me čudi da u Superbu (slučaj mirkuk38) nije.
Kod mene je piksla ostala u kolima za skupljanje papirića od žvaka u bombona (deca vole) i uvek su pune i prednja i zadnja dok je "držač" za telefon u koji ne može da stane ni jedan koji imamo,  završio u gepeku.

« Odgovor #14 poslato: 21. Nov, 2015. 00:26 »
Danas oko 16.15h, vozeći se ulicom Kneza Miloša u smeru ka Mostaru, negde u visini turske ambasade, potpuno sam ogluveo .... nadam se samo da oštećenje nije trajno :(.
Šta se desilo? Supruga je otišla jedno dve oktave previsoko kada sam spomenuo phonebox. Prostrelila mi je mozak i decibelima i histerijom, kada sam poveo razgovor u tom smeru. Igrao sam na kartu kako to sada košta samo 150€ dok je kroz konfigurisanje vozila bilo 230€ i kako je ovako možda i bolje ispalo jer bih to ranije izabrao kao stavku, a sada kroz naknadnu ugradnju štedimo 80€.
Tako da stvar 99% otpada...

Sreća u nesreći, preksinoć dok sam se vraćao iz Zrenjanina, slučajno otkrijem kako telefon jako lepo leži na poklopcu pepeljare ... skoro pa knap staje i lepo se uglavi. Uslikaću sutra pa kačim fotku. Naravno, vidi se da nije tako predviđeno, ali tako imam i zatvorenu pepeljaru sa papirićima i glupostima, ne vidi se ni USB kada je priključen da slušam muziku, a telefon je skoro pa pristupačniji tako, nego kada je unutra, u phonebox-u  wac1

... znam znam, tešim se samo.  hearcut