Autor Tema: Epska vest. Poklon O3 za 1.000.000km u O1  (Pročitano 8293 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bojanlazovic

Odg: Epska vest. Poklon O3 za 1.000.000km u O1
« Odgovor #15 poslato: 10. Nov, 2015. 00:54 »
Isto to se desilo i u Rumuniji pre nekih 6-7 god. ako  ne I ranije , ne mogu da se setim kada je bila prica,  I rumun dobio novi auto a sa O1 presao 1M samo sa redovnim odrzavanjem.
  • Vozi: Octavia A5 Elegance 2.0 TDI 140 Hp

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #16 poslato: 10. Nov, 2015. 07:27 »
Srdan Ćojbašić prešao je svojom “škodom oktavijom” milion kilometara, najviše poslom koji ga je vodio do Slovenije, Bosne i Hrvatske.

Vozilo je redovno servisirao svakih deset hiljada kilometara, a auto mu se odužio na pažnji time što ga nikada nije ostavio na drumu. Motor nije otvaran nikada niti je otkazao neki vitalni deo. Čak ni prednje kočne diskove nije menjao.

više, izvor: http://www.magazinauto.com/skoda-octavia-presla-milion-kilometara/
  • Vozi: Yeti

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #17 poslato: 10. Nov, 2015. 07:59 »
šta taman, mogao je dve da kupi i da mu pretekne para, mnogo je bistar
Kako si ovo izračunao?

Van mreže Filip

« Odgovor #18 poslato: 10. Nov, 2015. 08:39 »
krajnje ofrlje, naravno, realno je mogao jednu sigurno, a nejverovatnije i jednu i po

ako prvih 200.000 km ne računam u preostalih 800 hiljada je imao 80 malih servisa i 6-7 velikih, što je sasvim dovoljno za nov auto, a pritom uopšte da ne pričam o vanredovnom održavanju - ko zna šta je tu sve menjao i ulagao

pravi račun i troškove zna samo on, dobra je prilika bila za marketing, i propaganda je iskorišćena, a kad sam kod toga ovo da ni diskove nije menjao - ma, važi, kako da nije, znam taj auto dobro, siguran sam da je i sve podizače prozora menjao dva puta

nezavisno od svega, čovek je iz Ivanjice, 50 km od Čačka, vlasnik je Libertex firme (tekstil, uniforme, kombinezoni), moguće da sarađuju, ko zna kakav interni dil imaju, a i svi znamo AČ, kod njih ni kapice za ventile nisu besplatne

a ovo ne razumem, voziti auto milion km i koristiti ga za putovanja van zemlje, pa ta kola su sve samo ne pouzdana

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #19 poslato: 10. Nov, 2015. 08:52 »
Ako čovek zna da vozi i ima uglavnom otvorenu vožnju, nije nemoguće to što kažu za diskove. Govorim ti iz ličnog primera.. ja sam na drugom autu, koji koristim svaki dan za grad i vikendom za otvoreno, promenio pločice tek na prvom velikom servisu (rađen na 130.000km) i to ne zato što su bile za zamenu, već zato što je majstor rekao "ajde da ih promenimo, kada već radimo veliki servis". U nedelju sam stavljao zimske točkove pa sam proverio stanje diskova i pločica. Na disku se jedva primeti da je počeo da se troši, a pločice su ihahahah.. podebele. Trenutna kilometraža 195.000km.

Drugo, mislim da je AČ ovo izveo uglavnom zbog reklame, što neko kaže.. i to "besplatne", jer medije neće ništa morati da plati, a ova vest će se prenositi nedeljama svuda u domaćem auto svetu. Moguće da je i sa Škodom imao neki dil za ovu donaciju. Sigurno nije pozvao nekoga iz finansija da mu izračunaju koliko su zaradili na ovom čoveku do sada, pa da ga časte novim vozilom, jer eto.. finansije dozvoljavaju :P.

Ali servis na svakih 10.000km otvorene vožnje.. malo mi to preterano, ali dobro :).

Na mreži bugarin

« Odgovor #20 poslato: 10. Nov, 2015. 09:40 »
Bese jedna epizoda Mućki gde je Trig bio nagradjen sto sa istom metlom cisti ulice vec godinama i time stedi pare gradu. Menjao je drske i telo metle vise puta, ali to je i dalje ista metla.
Tako i ova skoda, ko zna sta je sve menjano ali to je i dalje isti auto.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ugi85

« Odgovor #21 poslato: 10. Nov, 2015. 09:50 »
a ovo ne razumem, voziti auto milion km i koristiti ga za putovanja van zemlje, pa ta kola su sve samo ne pouzdana

Nije bas tako. Znam za Audi A6 koji je presao preko 800 000 od kojih je najveci deo na otvorenom putu po zemlji i inostranstvu i odlicno je isao. Kad se na odrzavanje ne zali novac i dosta stvari menja preventivno auto i sa tako velikom kilometrazom je daleko pouzdaniji nego neki od 100 000 koji nema adekvatno odrzavanje.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Filip

« Odgovor #22 poslato: 10. Nov, 2015. 09:55 »
ne slažem se, mnogo ima više šanse da te izda neka sitnica, crevce, neka glupost, ne možeš sve da mu promeniš preventivno, jednostavno zamor materijala ne može biti isti na 100 i 900 hiljada

Van mreže Filip

« Odgovor #23 poslato: 10. Nov, 2015. 09:56 »
Bese jedna epizoda Mućki gde je Trig bio nagradjen sto sa istom metlom cisti ulice vec godinama i time stedi pare gradu. Menjao je drske i telo metle vise puta, ali to je i dalje ista metla.
Tako i ova skoda, ko zna sta je sve menjano ali to je i dalje isti auto.

https://www.youtube.com/watch?v=BUl6PooveJE

Na mreži bugarin

« Odgovor #24 poslato: 10. Nov, 2015. 10:35 »
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ugi85

« Odgovor #25 poslato: 10. Nov, 2015. 12:27 »
ne slažem se, mnogo ima više šanse da te izda neka sitnica, crevce, neka glupost, ne možeš sve da mu promeniš preventivno, jednostavno zamor materijala ne može biti isti na 100 i 900 hiljada

U pravu si za zamor mateijala ali tu nema pravila. Jednom sam se salio sa aviomehanicarom u vezi popravke aviona u vazduhu i on mi je rekao da ne postoje polovni i novi avioni vec oni koji se odrzavaju i oni koji ne. Svaki deo ima svoj radni vek i ako se propisno menja nema razloga da auto bude nepouzdan.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže drenZapočeo temu

« Odgovor #26 poslato: 10. Nov, 2015. 18:39 »
jos jedna prica iz Ivanjice  (dosta ranije 1994g) golf 2 milete gojkovica presao preko miliona (ni on nije znao koliko ) jer mu se sat pokvario na 1 090 000 km a vozio ga posle toga jos 7-8 godina  ;D ;D
  • Vozi: oktavia A5 2005 1.9 tdi pd

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #27 poslato: 11. Nov, 2015. 11:31 »
krajnje ofrlje, naravno, realno je mogao jednu sigurno, a nejverovatnije i jednu i po

ako prvih 200.000 km ne računam u preostalih 800 hiljada je imao 80 malih servisa i 6-7 velikih, što je sasvim dovoljno za nov auto, a pritom uopšte da ne pričam o vanredovnom održavanju - ko zna šta je tu sve menjao i ulagao

Ne razumem, kako misliš da neko pređe milion km, pri tome održava i popravlja taj auto, sipa gorivo, i da još uspe da skupi pare za 2 nove Oktavije? :-)
Verovatno misliš da on nije vozio auto, da nije sipao gorivo uopšte i da je peške prešao tih milion km, i štekao pare, onda bi imao pare u džepu za nov (ili dva) auta?  :D

Van mreže mlax

« Odgovor #28 poslato: 11. Nov, 2015. 11:47 »
Ne, covek misli da je servis na njemu zaradio jos jednu ili dve oktavie pa mu zato pokljanja jer zna da ce i na ovoj novoj jos toliko da zaradi.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #29 poslato: 11. Nov, 2015. 14:39 »
Ako su i zaradili na održavanju O1 za 15 godina toliko (a verovatno nisu) onda su mnogo naivni ako misle da će i na novoj da zarade još toliko pa mu je zbog toga poklanjaju.
Čekaj malo, pa koliko su onda oni ustvari zaradili ako mu ovu novu poklanjaju?  =))

Šta, treba da čekaju sledećih 15 godina (i da ovaj čiča pređe novih 1.000.000km) da bi zaradili - koliko? Ili će posle 15 godina i novih 1.000.000 km da dobije najnoviju Oktaviju 6 generacije? Mislim, stvarno... :-)  :))

Dakle, poklonili su mu je zbog marketinga (ili možda nekog internog dila, zna Filip  :D ) a ne zbog zarade i to je po meni jako korektno, da ne kažem odličan potez.

Treba li svima koji dođu do 1.000.000km da poklanjaju novu Oktaviju? He, he, ja da sam ovlašteni, ja bih uveo tu praksu i svi koji kod mene kupe i održavaju auto i stignu do miliončeta - izvol'te nov auto!  bravo2

Ali, da se vratim na temu tj. pitanje, mene interesuje kako Lipovac i Filip misle da je čovek mogao da kupi 2 nove O3, od kojih para? (posle pređenih 1.000.000 kilometara, a ako pogledaš moju poruku ponovo, nigde se čak i ne pominje Škoda, već auto)

Jer pitam se, idući tom logikom, koliko onda novih O3 trebaju čiči ovi sa benz. pumpe da poklone posle natočenog goriva za 1.000.000km? Dve, tri, četiri?  =))