Autor Tema: gasi se motor  (Pročitano 2090 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže srdijamiZapočeo temu

gasi se motor
« poslato: 01. Jul, 2013. 08:38 »
Imam skodu feliciju 1.3 sa karburatorom, 1999 godiste. Problem mi je kad upalim auto (motor je hladan) i tad motor radi normalno ali ako zelim da krenem u roku sledecih 10-tak minuta i stisnem papucicu gasa smanji mi se ler gas do samog gasenja motora. Sve dok mi se motor ne zagreje tako mi se desava. Molim one koji znaju u cemu je problem da mi odgovore.

Van mreže dulefontana

Odg: gasi se motor
« Odgovor #1 poslato: 01. Jul, 2013. 09:33 »
Po ovome sto si opisao mislim da ti ne radi automatski saug, odnosno da je klapna najverovatnije ostala zaglavljena na otvoreno.

« Odgovor #2 poslato: 01. Jul, 2013. 09:54 »
Da li mogu sam to da popravim ili moram ici kod majstora.

« Odgovor #3 poslato: 03. Jul, 2013. 07:59 »

Savet od Duska iz zemune:
slazem se da problem moze biti oko karburatora, ali bih pogledao jos par stvari...
ne znam odakle si . ali svakako da ako si iz bgd, mozes da racunas na moju pomoc
sto se tice rada na karburatoru, tu jedino imam poverenja u coveka koji viseo od 15 godina radi na mojim kolima , zove se zoran milic 063221492 i preporucujem njega za sve probleme koje mozes da imas sa mehanikom...
sam proceni, ovde na forumu, nema mnogo jos uvek korisnih saveta da bi mogao da nadjes resenje, ali probaj ovako...
da li taj auto ima plin?
da li isecas miris benzina?
da lije dobar kontakt na zici koja dovodi plus na elektricnu ler diznu?
evo ti malo ideja za pocetak, a ako ti nesto zatreba, mene je lako naci

Odgovor:
Kao prvo da se zhvalim dusku iz zemuna na savetima.
Ja sam iz Subotice i nije mi bas usput da dodjem u beograd. Pogledao sam kontakte na ler dizni i oni su dobri. Auto mi koristi gas i ne oseca se miris benzina.

« Odgovor #4 poslato: 04. Jul, 2013. 14:51 »
Odgovor Dusku iz Zemuna
Proverio sam crevo na servo uredjaju kocnice i nisam primetio nikakvo ostecenje.
Da pojasnim problem: Kad upalim hladan motor onda saug radi normalno i kad bi ga pustio da radi radio bi normalno sve dok se ne zagreje motor. Kad se zagreje motor onda nemam problem. Ako zelim odmah da krenem i dam malo gas iskljuci mi se saug i smanji mi se broj obrtaja na nulu tako da mi se motor ugasi
Unapred hvala na sevetu.