Autor Tema: Skidanje leda sa soferke i stakla  (Pročitano 3516 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži MAKSZapočeo temu

Skidanje leda sa soferke i stakla
« poslato: 27. Nov, 2015. 08:44 »
E pa drugari naleteh na nesto zanimljivo i mislim vrlo prakticno.   :bravo: Bar tako deluje na snimku. Ja cu probati, pa sad trosak nije veliki i videcemo rezultate. Radi se o skidanju leda sa soferke istakla. O0
Naravno nemojte zaboraviti da namazete glicerinom kedere na svim vratima. Glicerin se kupuje u apotekama, a cist alkohol mozete naci pored apoteka  i u svim prodavnicama tipa maxi. tempo itd.

Evo linka da nepricam puno.
http://www.dnevno.rs/auto-moto/76200/video-za-samo-par-sekundi-skinite-led-sa-sofersajbne
« Poslednja izmena: 27. Nov, 2015. 12:53 Karlheinz Hell »
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže mlax

Odg: Skidanje leda sa soferke i stakla
« Odgovor #1 poslato: 27. Nov, 2015. 10:16 »
Ovaj recept sadrzi detrdzent za sudje. Kaze se da deterdzent za sudje lose utice na farbu i gumene delove i da ga ne treba upotrebljavati na automobilu.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže Peja

« Odgovor #2 poslato: 27. Nov, 2015. 10:27 »
Ne sipas celokupnu zimsku (-25*C) tecnost za vetrobransko staklo u rezervoar, ostavis malo i za prskalicu i to je to.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 27. Nov, 2015. 13:35 »
Ovaj recept sadrzi detrdzent za sudje. Kaze se da deterdzent za sudje lose utice na farbu i gumene delove i da ga ne treba upotrebljavati na automobilu.
2/3 alkohola i 1/3 obicne vode. Gde si ti cuo deterdzent za sudje?

Van mreže Peja

« Odgovor #4 poslato: 27. Nov, 2015. 15:19 »
U tekstu na prilozenom linku se kaže:
"Sve što vam treba je bočica sa raspršivačem, u koju ćete staviti 2/3 alkohola, 1/3 vode i jednu kašiku tečnosti za posuđe."

Van mreže frodo

« Odgovor #5 poslato: 27. Nov, 2015. 16:25 »
Ja sam kupio sprej za odmrzavanje pre jedno dve godine, bio oko 150 dinara i još ga imam više od pola.
Otopi za 10 sekundi.
Ima ih u svakoj prodavnici autoopreme i mega marketima.

Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8

Van mreže dulefontana

« Odgovor #6 poslato: 27. Nov, 2015. 16:49 »
Ako ima text onda se izvinjavam. Slusao sam je sta prica i nisam cuo da pominje deterdzent

Sent from my Commodore Amiga 500

Van mreže batke

« Odgovor #7 poslato: 27. Nov, 2015. 21:17 »
Ok stvar taj sprej. Samo kada je sloj leda deblji mora dosta da se poprska, a onda se brzo i potroši.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Peja

« Odgovor #8 poslato: 27. Nov, 2015. 21:31 »
Ma u onu prskalicu stavite tecnost za vetrobransko staklo, u odnosu na sprej je dz.

Van mreže mlax

« Odgovor #9 poslato: 27. Nov, 2015. 23:04 »
Jel mislis tu tecnost da pomesamo sa alkoholom? Jer ako je samo ta tecnost to je isto kao da prskas na prskalice ispod brisaca.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Na mreži hakkler

« Odgovor #10 poslato: 27. Nov, 2015. 23:30 »
Ma u onu prskalicu stavite tecnost za vetrobransko staklo, u odnosu na sprej je dz.
Po zimi kad zaledi prednja šajba..upalim auto..samo brisače dignem i špricam preko ručice za brisače. Nakon minutu ako je prava tekučina. Led se več rastopi. Očistim ostalo sa gumenom ili grafitnom onom strugalicom..i vozi dalje.

Btw. gumene dijelove možete namazati sapunom iz kučanstva. Svaki malo bolji sapun sadrži glicerin.

Van mreže Peja

« Odgovor #11 poslato: 28. Nov, 2015. 10:09 »
Po zimi kad zaledi prednja šajba..upalim auto..samo brisače dignem i špricam preko ručice za brisače. Nakon minutu ako je prava tekučina. Led se več rastopi. Očistim ostalo sa gumenom ili grafitnom onom strugalicom..i vozi dalje.

Ja nemam prskalicu za zadnje vetrobransko staklo.... takođe bočna stakla nemaju prskalice... mora "manu propria"

Na mreži hakkler

« Odgovor #12 poslato: 28. Nov, 2015. 10:32 »
Sve ok..ideja ti dobra.
Nemam ni ja ..odostraga. al tu grijači stakla odrade.

Van mreže klisko

« Odgovor #13 poslato: 29. Nov, 2015. 17:47 »
Da li ti brisači rade tako podignuti? Na O2 brisači ne mogu da se podignu sa stakla osim u gornjem položaju, a ne znam šta bi se desilo da ih upalim dok su odmaknuti od stakla. Ako ne postoji neki senzor, ručica bi udarila u lim.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Na mreži hakkler

« Odgovor #14 poslato: 29. Nov, 2015. 18:08 »
Vidiš ..da..na O2 je to veselo.

Na O1 rade/mašu :D
Tj. kad našpricam odrade 2,3 puta pa stanu..dignuti.

Evo bilo veselo danas..-2c Zg.
Sve šajbe suhe jedino prednja se skorila..riješili brisači...i zimska tekučina.Nije bio veliki led.

Danas sam (bolesnik) oprao auto..namazao gume od vrata sapunom..i prednju šoferku na kraju ispolirao sa sredstvom koje je inače za zaštitu laka.
Prijašnjih zima mi se pokazala kao ok..nije se smrzavalo staklo tu di je utrljana.
Bočne i zadnja se brzo rastopi...bitno je da krenem jer diesel se na mjestu ne može zagrijat.