Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Nemiran rad motora i gasenje
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Nemiran rad motora i gasenje (Pročitano 4803 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
zeka_rs
Active
Ugled: 2
Nemiran rad motora i gasenje
«
poslato:
30. Nov, 2015. 00:16 »
Pozdrav za ekipu. U pitanju je Skoda 1998 godiste, 1.3 karburator, kombinacija plin-benzin. Precakao sam forum al nisam naisao na slican problem pa pitam. Naime auto na plinu radi odlicno. Problem je kad prebacim na benzin. Auto mi se gasi mali obrtaji i neravnomjeran rad ima. Kako objasniti neravnomjeran rad? NPR. na leru kad radi idu obrtaji ovako 800, pa pada na manje od 500 pa se pojaca opet na 800 ukoliko se ne ugasi naravno. Isto se tako ponasa i kada dodam gas, smanuje se pa pojacava. U voznji, dok vuce dobro je, znaci kada prisinem po gasu ide vuce, kad dostigne zeljenu brzinu pocinje trokirati, trzati, otpustim gas do kraja onda ne trza. Mislim i da mi losije pali na benzin nego ranije. Sta moje kolege forumasi misle?
Vozi: Felicia 1.3 benzin-plin
zeka_rs
Active
Odg: Nemiran rad motora i gasenje
«
Odgovor #1 poslato:
30. Nov, 2015. 17:40 »
niko nikakav komentar, savjet nema
Bobi
Laurin&Klement
Ugled: 28
Moj Skoda Club Aleksinac...
«
Odgovor #2 poslato:
30. Nov, 2015. 18:15 »
moras krenuti od pumpe za gorivo pa redom,kod mene na Favo sa istim tim sistemom (motor isti sa benz+gas) pukla membrana na pumpi i nemirno radi dok nisam zamenio membr.kad to proveris javi pa idemo dalje...
Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng
zeka_rs
Active
«
Odgovor #3 poslato:
01. Dec, 2015. 19:28 »
jedino tako da probam, na njoj je jos ona original pumpa zatvorena, nema tu mijenjanja membrane znaci nova pumpa treba
Bobi
Laurin&Klement
Ugled: 28
Moj Skoda Club Aleksinac...
«
Odgovor #4 poslato:
01. Dec, 2015. 19:41 »
obrati se Dobrivoju ovde na Forumu,on je diktor za te stvari
Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng
deejaymilosh
Ambition
Ugled: 4
«
Odgovor #5 poslato:
20. Dec, 2015. 23:51 »
Meni auto jedno 3 godine vožen samo na plin. Kad rikno plin ja stavio novu pumpu za benzin i desilo mi se isto to.
Auto na leru "zaliće" kad vratim gas trzne. Čak igrom slučaja jedno dve nedelje nenormalno smrdeo benzin u kabini, crevo napuklo pa isipalo gorivo na glavu.
Onda se svi ti simptomi odjednom gube da bi jednog dana auto radio iole normalno.
Znači upalio otišao do grada nakon čega se desilo da pri sledećem paljenju auto uopšte ne radi kako treba.
Ne ide, ne prima gas, nikako da sklopi rad, kad dostigne gas trokira, kad pustim gas oće motor da ispadne od silnog trešenja itd.
Otišao isproveravao struju kaže električar struja skroz ok. Na kraju sam ja nešto gledao, izgleda otišao ceo karburator, podloška dole nekako slomljena uvlači falš, plovak glavi preliva gorivo dok verglam pa nekako povraća paljenje.
Sad bi trebao da stigne drugi karburator pa ću da vidim da l će to da mi reši probleme. Poenta ja sam imao iste simptome kao ti pa ti predlažem da malo bolje pogledaš karburator, instalaciju do dizni itd.
Pozdrav
Vozi: Skoda Felicia 1.3 1998
SaleNBg
Style
Ugled: 3
«
Odgovor #6 poslato:
21. Dec, 2015. 09:04 »
koliko mi je ostalo nesto u glavi od mog majstora - mislim da je onaj ugao paljenja/predpaljenja drugaciji za benzin i gas.
ja isto bi se pre pozabavio karburatorom nego pumpom za gorivo.
Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000
Bacteria
Style
«
Odgovor #7 poslato:
21. Dec, 2015. 17:59 »
Ako nije dugo vreme vozen na benzin moze svasta da se desi.Od membrane pumpe membrane na karburatora,guma ispod karburatora, a naravno i palenje je drukcije kako i vakum na karburator mora da bude ukljucen !
zeka_rs
Active
«
Odgovor #8 poslato:
21. Dec, 2015. 21:45 »
Hvala za savjete, struju sam eliminisao, nije sigurno do nje, provjeravao sam u ugao predpaljenja, pumpa za gorivo ne bi trebala biti, pa cemo ici na detaljnije sredjivanje karburatora. Pregledao sam sve i vizuelno je u redu nema flas zraka da uvlaci, nabavio sam set dihtunga za reparaciju karburatora pa cu lagano cim uhvatim priliku krenuti sa sredjivanjem, kad i ako otklonim kvar, naravno da ce se znati sta je bio problem.
zeka_rs
Active
«
Odgovor #9 poslato:
22. Dec, 2015. 17:22 »
Rijesio sam problem. Zamjenio sam ekonomajzer i sve radi normalno kao i nekada. Iako je na starom membrana bila citava i nije bila kruta nije nesto izgleda funkcionisao kako treba. Sa novim radi kao i prije.
Jovas
Style
Ugled: 5
«
Odgovor #10 poslato:
23. Dec, 2015. 01:31 »
Kasno se uključujem. U mene ista felicija, totalno isti simptomi kao u zeka_rs, svaku riječ potpisujem. Jedan majstor mi je rekao da je to do prljavog karburatora kojem je potrebno pranje. Ali prošla je već godina od toga, nikako da to uradim. Protjeram ga na benzin na otvorenom počesto, a uglavnom na plin vozim. Znači ekonomajzer, pokušaću i ja što prije, izluđuje me vožnja po gradu na benzin.
Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.
zeka_rs
Active
«
Odgovor #11 poslato:
23. Dec, 2015. 16:53 »
ja sam svoj problem rijesio zamjenom ekonomajzera, nadam se da je i kod tebe isto, jeftino je i posla cirka nekih tri minuta
Jovas
Style
«
Odgovor #12 poslato:
23. Dec, 2015. 18:59 »
Naravno, ne mora značiti da je uzrok isti. Ali skidah danas ekonomajzer, membrana ne izgleda najbolje. Čim dođem do dijelova, saznaću šta je
Jovas
Style
«
Odgovor #13 poslato:
09. Jan, 2016. 23:09 »
Javljam se i ja nakon intervencije - problem je riješen
. Zamijenio sam ekonomajzer i prelivni ventil. Pošto može nekome zatrebati, da objasnim: ekonomajzer (na deklaraciji piše "ventil karburatora") je ovo pod brojem 1. na slici. Njegov sastavni dio je membrana koja se ne može zamijeniti. Dakle, ako "ode" membrana, mijenja se komplet ekonomajzer. Ovo pod brojem 2 je dihtung ekonomajzera. Pod brojem 3 je prelivni ventil, sa kojeg je nemilice curio benzin, pa sam i njega zamijenio. Sada sve radi savršeno
P.S. Majstori, oprostite i ispravite ako ima grešaka, ja samo laički objasnih
«
Poslednja izmena: 09. Jan, 2016. 23:15 Jovas
»
joleone
Laurin&Klement
Ugled: 10
za bolje znam ali mi bolje ne treba
«
Odgovor #14 poslato:
10. Jan, 2016. 10:49 »
pozdrav Jovas
nisam majstor ali sam ja menjao samo membranu na ekonomajzeru tj on se rastavlja tako sto se svuce onaj prsten gde je mala crna gumica
Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god
Strana:
1
2
»
Gore