Autor Tema: Podešavanje mlaznica za šoferku  (Pročitano 3451 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Podešavanje mlaznica za šoferku
« poslato: 30. Nov, 2015. 11:37 »
Moje prskaju suviše nisko. Hteo bih da ih podignem... 
Pre nego se uhvatim u koštac sa tim, da li neko zna koji je najbolji način za njihovo podešavanje?

Pozdrav

Van mreže adamGT

Odg: Podešavanje mlaznica za šoferku
« Odgovor #1 poslato: 30. Nov, 2015. 13:56 »
Uzmes iglu,ubodes u rupicu i pomeris u smeru koji hoces

sent from 3310

Van mreže frodo

« Odgovor #2 poslato: 30. Nov, 2015. 15:25 »
... i paziš da se ne zalomi igla kao meni ;)
Jedva sam izvadio posle.
Tu bi možda parče tanke žice punog profila bilo bolje rešenje.

Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8

Van mreže batke

« Odgovor #3 poslato: 30. Nov, 2015. 15:47 »
Na mojoj bivšoj Octaviji II sam imao izbočinu na samoj plastici prskalice pozadi, tako je livena. Ako hoćeš da je digneš stisneš tu noktom, ako hoćeš da je spustiš opet noktom odozdo podigneš na gore... verovatno je tako i na ovoj O3, a bogami i kod tebe. Ne mogu da se setim, ali možda čak postoje i zglobići za fiksiranje položaja.
Mislim da ti ne trebaju nikakve igle i žice  ;)
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #4 poslato: 10. Jan, 2016. 08:28 »
Na Superbici se mlaznice podešavaju Torex ključićem. Mada mislim da su tu konstrukcijski omašili, jer su suviše duboko zavučene ispod haube i ne mogu nikako dobiti zadovoljavajući ugao prskanja.
Dodatno, mislim da ih zeza i venturi efekat, jer pri većim brzinama mlaz ode na gore, ka samoj haubi, a ponekad je i zakači, pa tek onda ne prska kako treba.
Tipičan primer overengineering-a :( .

Na mreži varicak

« Odgovor #5 poslato: 08. Okt, 2016. 09:45 »
Polako dolazi vreme da se menja tečnost za u posudi, ali se postavlja pitanje kako da najlakše ispustim letnju?? Ne bih da besomučno prskam u vožnji jer mi je boca uvek puna.... Neka ideja, iskustvo??

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 08. Okt, 2016. 09:58 »
Ukoliko nemas sito na vrhu boce, kupi u apoteci crevo za infuziju i najveci spric pa izvlaci pomalo. Ako imas sito moraces da prskas :(
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži varicak

« Odgovor #7 poslato: 08. Okt, 2016. 10:49 »
Ima sito, ali se skida ;) Hvala za savet!

Van mreže batke

« Odgovor #8 poslato: 08. Okt, 2016. 12:26 »
Nije valjda da ćeš da izvlačiš letnju tečnost iz posude. Ima dovoljno vremena da se ona potroši, a i ako nema postoji koncentrat tečnosti za pranje staka, mislim da je pakovanje od 25 ml (nisam siguran imam je negde u kolima za nedaj bože). To sipaju u servisima pa naliju vodom do kraja. To je dovoljno za 2,5-3l tečnosti za pranje stakla. Uzmeš koncentrat i sipaš u postojeću letnju tečnost i rešen problem.
« Poslednja izmena: 08. Okt, 2016. 12:36 batke »
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #9 poslato: 08. Okt, 2016. 13:52 »
Ja sam to resavao sa etil alkoholom. Dodam u letnju tecnost, malo vozim da se promucka dobro, isprskam posle nekoliko puta da etil dodje do prizgaljki i dodam zimsku tecnost. Ne znam da li postoje stetne posledice, to mi se cinilo logicno i uradio sam nekolioo puta i nisam imao problema. Cak sam i pravio svoju tecnost. Etil-destilovana-tecnost za sudove. Ali sam to batalio jer sam cuo da je tecnost za sudove stetna po farbu.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže mlax

« Odgovor #10 poslato: 10. Okt, 2016. 19:58 »
Ma dajte ljudi sta se tripujete. Pa osim ako ne zivite u Sjenici ili na Kopaoniku slabo cete videti minusa tokom zime. Vec tri zime zaredom u Beogradu je bilo manje od 10 dana ispod nule i to najvise u januaru i februaru. Kakav minus u oktobru!
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020