Autor Tema: Boca za gas punjenje  (Pročitano 6139 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Boca za gas punjenje
« Odgovor #15 poslato: 03. Dec, 2015. 17:52 »
Pa ne mora da eksplodira, može da se zapali veća količina gasa, može da pokvari delove sistema,...može da vam napravi problem koji ne bi imali da niste prčkali po sistemu, nije baš da retko vidimo nesreće sa gasom u kolima i radionicama za ugradnju, sve zbog "majstora". Kao što sam već ranije pisao- nikome ne branim da radi sa svojim autom šta hoće...mi uvek znamo bolje nego ceo svet zajedno...jesu budale i ti proizvođači gasnih sistema kada i dalje stavljaju granicu punjenja na 80%...

Abe vidi, ti mozes i samo 15 litri plin da imas vo bocata, znaci daleku od max i daleku od toj 80% kapacitet, ali kako sto ti kaza mirkuk38, ostavi ja kolata na sonce, otvori gepek i ostavi ja bocata direktno na sonce i op ete i vo taa situacija pritisokot od 10 bara ke se pokaci, cak i da mora da reagira sigurnosni ventil.

Zatoa go stavile toj ventil, za da vo bilo koja situacija pritisokot vo bocata se zgolemi nad dozvolenoto, on da reagira i ispusti plin za da se stabilizira pritisokot.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže Diamond

• Style
  • Ugled: 6
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
« Odgovor #16 poslato: 05. Dec, 2015. 14:40 »
Ja ko sebe u obe felicije imam boce od 33 litre... U njih stane od 29 do 31 litre i nema nikakvog tandrkanja zvecanja i slicno... Jel to u sustini i ne bi trebalo da se desava... Kod mene istom brzinom puni od pocetka do kraja, nema usporavanja... I na kraju samo stane i to je to...

Послато са SM-G355H  

• Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #17 poslato: 06. Dec, 2015. 22:31 »
pozdrav kod mene je boca od 55l. kada je punim prima gas do nekih 33l i onda pocinje da udara plovak ili sta vec. To udaranje traje do 42 litre i tada stane pistolj da puni i nemam nikakvih problema sa plinom
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže Allen88

• Style
  • Ugled: 1
« Odgovor #18 poslato: 07. Dec, 2015. 21:07 »
Dobro je sto citam o ovoj temi,ja uvek kad na pumpi sipam plin,kazem pumpadziji koliko da sipa i odmah odem na kasu da platim...od sad cu da odsluskujem kad bude tocio plin...i da pitam kako da znam kad se plovak,ventil oglasi?cuje se sta ? i jos jedno pitanje,mozda glupo mozda ne,ali da li komljuter moze da vidi ventil kao gresku ako ga ne zatvara na 80 % ?
« Poslednja izmena: 07. Dec, 2015. 21:15 Allen88 »
  • Vozi: Skoda fabia 1.4mpi 2002 44kw+TNG

Van mreže sumadinac1.4 16v

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
« Odgovor #19 poslato: 07. Dec, 2015. 22:13 »
Kada pocne da kazem tandrce tokom punjenja to je to prekinuti tocenje.Radio sam na pumpi postoje likovi koji ljuljaju auto da bi stalo jos plina,ima raznih. Zavisi i koliki je pritisak na instalaciji za punjenje na pumpi.Od toga i zavisi kolicina koja se natoci u bocu.Poz

Van mreže Allen88

• Style
« Odgovor #20 poslato: 07. Dec, 2015. 22:33 »
moja boca je 43L u njoj staje 80% to je 34,4 tako...ne razumem kakvo veze ima pritisak u instalaciji,ako u boci treba da stane 34,4 onda valjda treba toliko da stane dal je pritisak manji ili veci kakve to veze ima ?ako me dobro razumes sta hocu da kazem druze?

Van mreže mirkuk38

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #21 poslato: 07. Dec, 2015. 22:46 »
Ne reaguje svaki multiventil isto kada treba da prekine dotok plina, a na to utiče i pritisak kojim stanica pumpa plin u bocu. Zato svako od nas ima drugačije iskustvo sa svojim plovkom  :B=)

Van mreže Allen88

• Style
« Odgovor #22 poslato: 07. Dec, 2015. 22:52 »
aaa...  :) hvala druze bravo2

Van mreže SaleNBg

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #23 poslato: 20. Dec, 2015. 21:45 »
ja sam dosta vozio van srbije feliciju na plin. u hrvatskoj je isto sipa pumpadzija, a dalje zapadnije sipas sam i kad se plovak zaklopi nema vise punjenja. pistolj/pumpa automatski stane i ne sipa dalje.
 boca je inace 30 l, i plovak je tako podesen - staje taman tih deklarisanih oko 24 l. osim naravno na pumpama koje kradu :) -recimo sad avgust i septembar sam bio po austriji i nemackoj - tamo kod nemaca gde sam bio najduze - sve tri pumpe u kraju kradu :)
 cile - plovak nije dobro postavljen i zato ti u bocu staje manje gasa (od 80 posto deklarisane zapremine)
 kolega koji je na prethodnoj stranici rekao za plin u kuci da kada eventualno posumnja da mozda ima curenje plina i ugasi uredjaje (beli) - ako je pri tom mislio da ugasi taj plinski uredjaj/sporet - o.k.,  normalno, a ako gasi tipa svetlo/elektricne potrosace - to zapravo nije dobra ideja, jer neretko prilikom paljenja i gasenja elektricnih uredjaja dolazi do varnicenja na prekidacu, pa ako bi stvarno doslo do curenja plina - varnica je nesto sto nikako nije pozeljno i sto ce u slucaju postojanja eksplozivne smese vrlo verovatno i inicirati eksploziju. (koja je, ovisno o kolicini isteklog gasa uglavnom strahovita).
  • Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000